Ha a törvény megengedné, elvetetnéd a pl.30 hetes magzatodat, ha az beteg? Gondolok itt vmi súlyos kórra.
Ha beteg, akkor nem szeretném megtartani. Szenvedés lenne az élete és felnőtt korában is tőlem függne. Mindig azon aggódnék, hogy mi lesz vele, ha én már nem leszek.
Azt sem szeretném, hogy állandóan műtéteken, fájdalmas orvosi beavatkozásokon kelljen átesnie.
Nem értek hozzá, hogy 30 hetesen mit lehet és mit nem, mármint az anya egészsége szempontjából. Az orvosomra hallgatnék.
4: Akkor ilyen szempontból a 24 hetes is durva.
De ez inkább elméleti kérdés, nem?
Nem hiszem, hogy ilyen sokára derülne ki, ha valami olyan komoly baja van.
8: Ha már megszültem, akkor akárhány nap is van, nem tudnám megölni. Hiszen vártam, meg egy élőlény, ráadásul egy gyerek, a saját gyerekem.
De ha még a terhesség elején derülne ki valami komoly betegség vagy fogyatékosság, akkor mindenképpen elvetetném.
Nem. Nincs olyan súlyos kór, ami ne derülne ki korábban. Ha pedig tényleg halál vár rá születése után, akkor még inkább nincs ok arra, hogy pár héttel a kiírt dátum előtt megöljék. Mert ilyen idős terhességnél nem elvetetés lenne, hanem megszülöd, felsír, majd "gondoskodnak" róla.
És igen, elég durva a 24 hét is, hisz ilyenkor már nem csak tudod, hanem rendesen érzed is, hogy él, ficánkol.
De azért más egy 500 grammos és egy majdnem 2 kilós gyerek túlélési esélye. Az utóbbi már 95 %-ban életben marad és a koraszülés miatti maradandó károsodás esélye is kicsi.
Egyébként nem vagyok abortuszellenes, de jó lenne, ha a diagnosztika már ott tartana, hogy ne kényszerüljön valaki egy 24 hetes elabortálására, derüljön ki minden legkésőbb a 12. hétig.
(mert azért 24 a határ, mert a 12. heti szűrés után még hetekig "futtatják" a kismamákat, mire megjön a végleges "jelentés" - chorionbiopszia, amniocentézis...stb. eredménye - amivel el lehet végezni a műtétet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!