Beteg férj két gyerek mellett te megtartanád a magzatot?
Elvetetném. Beleszakadna a szívem, de ha megszülném, akkor az első évben megbolondulnék. Az meg mekkora okorség, hogy ahol elfér kettő.....
Egy daganatos beteg mellé egy újszülött 2 gyerek, az katasztrófa.
Nem mindenhol vannak ugrásrakész rokonok, sem pénztartalékok.
Láttam a környezetemben, hogy milyen út vezet a végstádiumig. Nem szülnék ebben a helyzetben
Megtartanám. De én én vagyok, én tudok problémát megoldani, tudok a jég hátán is megélni és tudok önfeláldozni. Erre nem mindenki képes. Igen, tudom, most le leszek nullázva, mert nem végezném ki a gyerekemet.
(férjem másfél évig volt itthon betegállományban, tudom miről beszélek és éppen pici babánk volt)
Az még nem baba....
Aki szerint oda valo egy baba, az nemigen latott meg végstádiumú rakost...
Nem tartanam meg.
Nosteny, persze. Azert mert te magad egy tenyesz kancanak tartod, masokat ne sorolj mar ide.
Nem tartanam meg. Egy dagantos beteggel 100%-ban ott kell lenni lelekben es testileg. A ket gyerek is borzaszto helyzetben lesz, nekik is szukseguk lesz a szulokre, foleg az anyara. Sok teher fog raharulni, nem kene ide meg egy ujszulott gondozasa is. Csunyan hangzik, de terhes meg lehet, de a ferjebol csak egy van.
bármilyen fura, de a harmadik gyerek szinte hozza a pénzt és nem viszi.
Én nem vetetném el. (és nem abortuszellensségből, hanem a józan eszem miatt)
Ebben a helyzetben nekem az se lenne mindegy hofy a másik 2 gyerkőc mekkora!
Ha 3,4 évesek, elég nagy trauma lesz nekik h végignézzék az apjuk haláltusáját. Annyi törődést igényelbek majd ha elvesztik az apjukat, h egy kusbaba mellett ezt nem tudnám megadni nekik. Melleslef lehet rosszul is fogadnák a oicit, hisz elveszítik az apjukat és anya sem tus velük foglalkozni.
Mellesleg anyagilag sem mindegy hogy eddig 2 fizetésből éltünk. Most apa nem dolgozik, tehát kb a tp- je orvosokra megy....
Ha pedig meghal, marad majd a gyed, gyes a 2 fizu helyett.
Jobb esetben nem marad adóság a kezelés illetve a temetés miatt.
Úgy gondolom így nem lenne igazságos sem a gyerekek miatt sem a pici miatt
Én nagyon hasonló körülmények közt születtem. Két tesóm àltalànos iskolàs volt. Apu súlyos infarktussal került kórhàzba. Az orvosok nem adtak sok reményt. Ami még nehezìti a dolgot,engem nem terveztek.Vagyis jobban mondva vàlàs szêlén voltak. Râadàsul a beteg nagyapa is velük élt egy lakàsban. Anyu szerencsére nem tudott elvetetni, amint meglàtott az UH-n. Végül a legjobb baràtnője jàrt neki segíteni. Nagyon nehéz volt neki, de tùl vagyunk rajta. Hàla Istennek mindannyian életben maradtunk.
Egyébként sosem lehet tudni, mikor jön a baj. Kiderülhet közvetlen szülés előtt vagy után, vagy késöbb bàrmikor, hogy az egyik szülő sùlyos beteg, baleset is érhet. Olyankor is ki kell hozni a lehető legjobbat.
Anyukàmtòl tanulva: megtartanàm és segítséget kérnék.illetve kihoznàm magambòl a lehető legjobbat. Sok erőt a baràtnődnek, s àllj mellette te is, légy segìtségére, ahol teheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!