Ti mit tennétek ha terhesek lennétek és nem tudnátok
örülni neki?
Figyelt kérdés
A barátnőm terhes. Van egy 4 éves, és 2 éves gyereke. Most terhes lett spirálja volt. Mindig két gyereket akart. Azt mondja,hogy nem bír beletörődni abba,hogy terhes mert nem akar több gyereket. A férjével meg akarja beszélni,hogy nem akarja megtartani. A férj eddig a megtartás mellett volt. A barátnőm azt mondja hogy nagyon rossz ez a helyzet mert ő nem akar gyereket szülni.
Az érzéseket terelgetni kell, nem követni. - Ez a kiegyensúlyozott élet titka.
2017. febr. 14. 17:31
12/52 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem még nincs gyerekem. Majd akarok de eltudom képzelni milyen rossz lehet neki. Mármint hogy nem is akart több gyereket.
2017. febr. 14. 17:54
13/52 anonim válasza:
Es mi van ha nem valtozik meg benne semmi? Ha a 3-dik gyerek mar tenyleg tul sok neki, nem birja a terhet amit meg egy baba gondozasa jelent? Terhesen minden sokkal nehezebb lesz, foleg ha nyugnek is erzi. Nem feltetlen biztatnam a megtartasra. Igazsag szerint ezt nekik kene ketten eldonteniuk pro es kontra ervekkel. Megkene kerdezni, hogy az apuka is mit segitene, esetleg menne o gyedre, anyukat is kicsit levegohoz jutattva, hisz nem minden nonek alma evekig otthon lenni. Ezek fontosak, mert kompromisszium nelkul oda a kapcsolat.
2017. febr. 14. 18:06
14/52 anonim válasza:
Nem tudom én olyan vagyok,hogy vagy szabad akaratomból szeretnék bármit vagy sehogy. Ha már valamit magamra kell erőltetni az nem jó.
2017. febr. 14. 18:27
15/52 anonim válasza:
Azért egy abortusz komolyabb dolog annál, hogy csak úgy be lehessen dobni, mert valakinek épp nincs a babához kedve. Nagyon lazák itt egyesek, mások halálával kapcsolatban.
2017. febr. 14. 18:45
16/52 anonim válasza:
Orvossal beszélt már? A spirálok nagy része nem biztonságos a babára plusz az eltávolítás sem egyszerű.
Én nem tartanám meg. Beszéltünk már erről a férjemmel, nem szeretnénk több gyereket.
2017. febr. 14. 18:46
17/52 anonim válasza:
Érdemes lenne megfontolnia azt, hogy elvetesse. Egyrészt eleve nem akarja, másrészt a legnagyobb részben a nőre hárul a gyerekről való gondoskodás, az ő életét, energiáját szívja le legjobban. Ő érzi leginkább, hogy mi az ami már sok. És 3 gyerek bizony nagyon sok. Harmadrészt egy gyerek nem játékszer. Nem szabad azon kísérletezgetni, hogy hátha majd a terhesség vége felé, vagy a szülés után már örülni fog neki. És ha nem? Akkor tönkreteszi annak a szerencsétlen gyereknek az életét. Nagyon szar úgy élni, hogy azt érzed, nem szeretnek, nem akartak.
Ha esetleg bármi történne apukával, anyu el tud majd tartani egyedül 3 gyereket? Ilyesmit is szem előtt kell ám tartani.
2017. febr. 14. 18:54
18/52 anonim válasza:
Bocsika most jártam erre.Nekem a spirál mellett lányom született.Gyönyörű kék szemű szőke hajú, most lesz 2 éves. Az én spirálom nem mozdult el a helyéről, van egy kafa uh fotóm, amin még ott a gyerek, meg a spirál is, ekkor vetettem le.És még ezt is túlélte.Nem bántam meg.És én is azért választottam ezt, mert ugyanezt a fajtát használta a sógornőm is, neki 5 évig volt fent és soha semmi panasza nem volt és teherbe sem esett.Én ahogy számolom, az enyém 4 hónapig működött jól, aztán még akart működni azért vérezgettem és csak a 3. hónapban derült, ki hogy már egyáltalán nem működött.
2017. febr. 14. 18:56
19/52 anonim válasza:
Az egyik ismerősöm spirállal együtt szülte meg a gyereket... Szerencsére nem nőtt be sehova,de végig veszélyeztett volt..
2017. febr. 14. 19:00
20/52 anonim válasza:
Egy szülész-nőgyógyász válasza: (Természetesen nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot)
Mivel az IUD ( spirál) a deciduába beágyazódott terhességgel, pontosabban az embryóval/magzattal közvetlen kapcsolatban nincs, hiszen extraamnialisan helyezkedik el, mechanikai károsodást a magzatnak nem okoz. Ezt a sok száz ilyen terhesség vizsgálatát összegző tanulmányok is alátámaszották. Felmerül ezen kívül a levonorgestrelt kibocsátó eszköz hatóanyagának magzatkárosító hatása is. Ezen IUD nagyfokú hatékonysága miatt csak kevés ilyen kiviselt terhességről tudunk, ezekben az esetekben azonban semmiféle fejlődési rendellenesség gyakoriságát nem találták nagyobbnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!