Mit tennetek ha terhesek lennetek ugy hogy normalisan vedekeztetek?
Amikor óvszer használata mellett babánk lett, az bizony lyukas volt.
Azelőtt én is úgy gondolkodtam, hogy ha valahogy véletlenül besikerül, akkor nem szeretném se egyedül, se rossz kapcsolatba a bébit.
Pontosan mit értesz az alatt, hogy a kapcsolat nem az igazi? Nekem a férjemmel kezdetben az volt az érzésem, hogy nem fog ez sokáig tartani, mert hiába vagyok oda érte, nem illünk össze. Gyerekeink is vannak azóta (fél év után sikerült az első), és igazából az össze nem illők jól kiegészítik egymást. Mondjuk, ha nem szeret, nem szereted, semmi alapja az egésznek, akkor más a helyzet.
Értem a körülményeket,de kevés az infó. A körülmények nyilván nem optimálisak, de nagyon sok mindent meg lehet oldani. Az érzelmek fontosabbak. Szerintem ilyen helyzetben mindig azoknak kell döntenie. Nem tudom, mit takar az, hogy nem vagy anyatípus. Én sem vagyok az, eléggé kirívok a többi anyuka közül, mégis nagycsaládos vagyok, és a viszonylagos devianciám ellenére, vagy éppen amiatt nagyon jó a kapcsolatom a gyerekeimmel. Viszont ha az ember azt érzi, hogy nagyon nem akar gyereket, akkor talán valóban nincs itt az ideje.
Személyes tapasztalatom az, hogy minden egyes terhességgyanús helyzetben másként reagáltam. Volt, hogy azonnal elkezdtem gondolatban mindent eltervezni, még a gyerekszoba elrendezését is, holott nem egy stabil kapcsolatban éltem, máskor meg azonnal tudtam, ha pozitív lenne a teszt, képtelen volnék végigcsinálni az egész gyerekesdit, és nem tartanám meg. Sokmindentől függ ez.
Mákom volt, egyszer lettem terhes védekezés mellett, és semmi okom nem volt elvetetni, sőt őszintén örömmel vártam.
Lyukas gumi: nem kell ám azon akkora lyuknak lenni, hogy láthatóan szivárogjon belőle a cucc. Tuti teszt csak az lenne, ha vizeslufit csinálnál belőle, mert akkor már a minilyuk is megmutatja magát. Én nem vagyok ennyire paranoiás, de lehet, hogy egyszer majd erre fázok rá:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!