Mit tennetek ha terhesek lennetek ugy hogy normalisan vedekeztetek?
Ezt most olvastam egy kérdésnél. Remélem nem haragszik meg a kommentelő, hogy itt is megosztom a történetét:
Én 19 éves koromban szültem meg a kislányunkat, párom akkor volt 20. Nem tervezett baba volt, mégis felnőttünk a feladathoz..mi is lemondtunk a bulizásról, a nyaralásról, sok mindenről de megérte! Soha nem fordult meg a fejünkben h a könnyebbik utat válasszuk. Soha! Pedig én sem éreztem magam késznek rá..de őszintén mikor érzi magát késznek valaki arra h ekkora felelősséget vállaljon? Szerintem a legjobban az előző kommentekből írta valaki..anyává válni. ez a kulcsszó! Felnőttünk a feladathoz, senki nem segített nekünk, mindent én és a párom tapasztaltunk ki és imádjuk, a szerelmünk gyümölcse és a legjobb dolog az életünkben. Imádunk este összebújni hárman, mesét nézni, látni ahogy fejlődik, vígasztalni ha sír..és igen nem csak rózsaszín köd, mert itt nem az van amit te akarsz, nem akkor alszol, kelsz, eszel stb..mikor te akarsz..hanem ahogy ő "diktálja"..de a világ legtöbb szeretetét, ŐSZINTE szeretetét kapod/érzed miatta. Most 1 éves múlt a lányunk, sosem voltam ennél boldogabb életemben mint most és szerintem van a fiatalságnak is rengeteg előnye..te rég túl leszel a nehezén, lesz egy iskolás gyermeked és még nem vagy 30 sem. És Rengeteg türelmed lesz hozzá (mondjuk ez emberfüggő) Mikor 20 éves lesz még nem leszel 40 se és ugyanúgy eljárhattok akár együtt szórakozni, rengeteg közös progira ami egy kis időre kimaradt, fiatalos, vagány szülei lesztek. És nem akár fiatal nagymama is lehetsz..tapasztalatból mondom h igenis fel lehet nőni a feladathoz!! Hiszen a gyermekedről van szó..itt már nincs az h akarom vagy nem akarom őt.. Ő már VAN! LÉTEZIK!! Ott bent dobog a szíve a tiéd alatt! Nem mindig a könnyebb út a jó! A boldogságot sem adják ingyen. Jól gondold meg! 20N"
Drága, elvakult 66%-os!
Te iszonyat félreértésben leledzel. Ugyanis itt senki sem mondta azt a kérdezőnek, hogy ne tartsa meg a babát! Olvass utána nyugodtan. Volt aki azt írta, ő ilyen helyzetben nem tartaná meg, én arról írtam neki, hogy az érzéseivel kell tisztába jönnie, mert a gondok java megoldható. SENKI sem írta azt, hogy vetesse el!!! Mert mi sem szeretjük az abortuszt, csak megengedőbbek vagyunk a nő, vagy pár döntési jogával kapcsolatban. Ezt fel tudod fogni?
A remek kis példádról a fiatal anyukával meg csak annyit, hogy az feltűnt, hogy még most is csak 20 éves? Oké, fel kellett nőnie, de szerinted majd a későbbi életében sem fog neki soha hiányozni semmi abból, amit kihagyott? Legyen szép életük, de sokszor van ám olyan is, hogy idővel kiderül, hogy jó lett volna tanulni, jó lett volna bulizni, meg a fiatal pasi is rájön, hogy de kár volt még családot alapítani. Szép álom, hogy majd 40 évesen bulizni jár a 20 éves gyerekével. Na, ilyen párost sem sokat látni a dizsiben.
Azt meg kikérem magam, hogy boldoggá tesz megölni egy babát. Te nem vagy kerek, ha ilyen egyáltalán megfordul a fejedben! Csak én úgy gondolkodom, hogy bizony a családi háttér, az élet minősége is számít, és számolok azzal is, hogy egy nem tervezett baba tönkreteheti, megrekesztheti egy fiatal nő életét. én inkább védem a fiatal nőt, mint egy néhány centis emberkezdeményt.
Ok, en feladtam.
Gondolj amit akarsz. De attol, hogy most onkenyesen minden kis embrio eletenek maga akarsz a megtestesult vedelmezoje lenni, a szulok erzeseit nagy ivben letojva, nem vagy jobb ember.
Ugy latszik amiota a vilagra hoztal egy gyereket, te ugy vagy vele, hogy csak ez lehet az egyetlen, kiteljesedett boldogsag egy no szamara(ami nem igaz), amit at kell elni, meg sz*r korulmenyek kozott is. A sajat igazadrol, akarsz meggyozni, bar engem nem hat meg. Meg ez a 20 eves lany irasa sem.
Masok vagyunk, kulon utakon jarunk nagyon sokan
O lehet boldog, de a kerdezo, mar lehet nem lesz az. Ne vegyel egy kap ala mindenkit.
Tobbet nem akarok irni, nekem faraszto ezzel foglalkozni, meg a demamog, szamomra ures szovegedet olvasni. Nem jon at semmi, bocsesz.
Kerdezo, remelem belatasod szerint cselekszel. Sajnalom ezt a kis vitat itt, en elore leszogezem nem akartalak befolyasolni, semmilyen formaban!
Beszelj azert a paroddal, ragjatok at temat es dontsetek egyutt!
Minden jot!
Én is lezárom a vitát a 66%-ossal. Elvakult, fanatikus, frázisokat puffogtat, manipulatív.
Olyan környezetben élek, ahol elég sok gyerkőc van, akiknek jobb lett volna nem megszületni, mert nem eszik rendesen, piszkos, elhanyagolt, szeretetlen. És van itt néhány anyuka, akik már nagyon bánják, hogy 16, 18 évesen szültek, mert most már csak annyit vannak a gyerek mellett, amennyit muszáj. A kicsit meg jó úton haladnak, hogy ugyanolyanok legyenek, mint a szüleik. Szerintem ez nem helyes. Évek óta segítek ilyen családokat, fogamzásgátlással kapcsolatban, gyámügyi kérdésekben, egyebekben, de nincs változás. Erről nem is akarok többet írni.
Az a baj a 66%-os félékkel, hogy minden babát kis rózsaszín csodának gondolnak, holott ez nem mindig igaz. Ezekből a babákból lesznek azokat a kisgyerekek, akiket nem fogad be a közösség, és azok a felnőttek, akiket nem fogad be a társadalom. 66%-osnak szét kéne néznie a világban, hogy tisztábban lásson, és megértse, nem csak megszületni kell, hanem épen, szeretetben felnőni is. Én inkább ezért küzdök.
Írom mindezt úgy, hogy nem a kérdező esetére gondolok, mert ő meg tudna oldani mindent, csak rendbe kell tennie az érzéseit.
A hozzászólásokat nem olvastam el, azokra nem reagálok, csak a kérdésre.
Ha védekezek, akkor nyilván azért, mert nem szeretnék még gyereket.
Csak akkor tartanám meg, ha már végeztem a sulival, az anyagi helyzetünk megengedi, hogy gyereket vállaljunk, illetve a kapcsolatunk továbbra is erős, a párom támogat abban, hogy megtartsuk a gyereket.
Na most a sulival 26 éves koromban fogok végezni, addigra már régóta együtt leszünk, elképzelhető, hogy az esküvő is meglesz addigra. Ha akkor tájt védekezés mellett becsúszna, akkor valószínű megtartanánk.
Egyéb esetben(mint a tied), kizárt dolog.
Mondom ezt annak ellenére, hogy van két gyönyörű unokahúgom, akik még fél évesek sincsenek, és oda vagyok értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!