Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortuszellenesekhez szól, ez...

Abortuszellenesekhez szól, ez komoly?

Figyelt kérdés

Ti ilyen esetekben is ellenzitek? Vagy van "skála", hogy melyiket lehet elvetetni és melyiket nem?

Én nem vagyok abortuszellenes.

[link]

2016. nov. 5. 23:24
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
56%

Aki kimásolta amit irtam miért van felpontozva és amit én irtam miért le?

Kb kimásolta akkor az a hasznos válasz? A pofim leszakad már ettől gyk-tól.

2016. nov. 6. 15:56
 22/48 A kérdező kommentje:

utolsó, ilyenen már fenn se akadok...

"Abszolút nem tudom őket sajnálni, nem tekintek rájuk másként mint arra a nőre, aki a másfél évesét verte agyon. "

te teljesen komolyan gondolod, hogy ugyan az egy 8mm-es sejtcsomót elvetetni, mint halálra verni egy 1,5 évest??? Ha igen, komoly gondok lehetnek a fejedben...

2016. nov. 6. 16:20
 23/48 anonim ***** válasza:
13%
Szigorúan BIOLÓGIAI értelemben a másfél éves is "csak" egy sejtcsomó volt. De én nem győzködök senkit, kapartassatok ahányszor jól esik, ahelyett hogy normálisan védekeznétek, de az én lelkiismeretem tiszta, nem ölöm meg a saját gyerekemet.
2016. nov. 6. 16:24
 24/48 anonim ***** válasza:
28%

Hát de miért kell ilyen gyöktörzsnek lenni?

Fogadok fingja se volt róla előtte még le nem irtam.

2016. nov. 6. 16:32
 25/48 anonim ***** válasza:
70%

Még szigoruan biológiai értelemben is egy másfél éves egy megszületett ember volt.

Hogy neked ugyanaz a szint egy babszemnyi embrió, mint egy járó, beszélő, önállóan létező, táplálkozó, lélegző gyerek, az a te saját szociális problemád.

Pszichológusnál már voltál?

2016. nov. 6. 16:38
 26/48 anonim ***** válasza:
83%

8 mm-es embriót nem igazán tudsz elvetetni, mert az kb. 4-5 hetes, ilyenkor még az aggódás szokott menni, hogy most van-e terhesség vagy sem. A 8. hét környékén 2-2,5 centiméter körül van, és már hajaz a humanoidokra erősen...

Nem szigorítanék a magyar törvényeken (kevés esetben tudnám elképzelni, hogy nem szülöm meg a gyerekem), és nem látom hogy ezeknek a szerencsétlen gyerekeknek a sorsa biztosítva lenne, de ne próbáljuk elbagatellizálni az abortuszt azzal, hogy ó, hát egy sejtcsomó. Az első trimeszteres abortusz fennállásának kizárólagos oka a nem kívánt terhességek alacsony kockázatú megszakítása, és ezzel hoztak létre kompromisszumot, elsősorban azért, mert a nő saját teste feletti rendelkezés előrébb való jog, mint a magzat élethez való joga. Ez olyan, mint amikor az anyát mentik egy életveszélyes szülészeti helyzetben. Ez egy súlyos etikai kérdés, amire jó megoldás nincs, csak rossz, még rosszabb és rettenetes.

A megoldás a széleskörű felvilágosítás, a fogamzásgátláshoz való hozzáférés könnyítése, erős szociális háló kiépítése, tehát a megelőzés lenne. És persze némi szemléletváltás és tolerancia minden oldalról.

2016. nov. 6. 16:41
 27/48 anonim ***** válasza:
17%

Hogy neked ugyanaz a szint egy babszemnyi embrió, mint egy járó, beszélő, önállóan létező, táplálkozó, lélegző gyerek, az a te saját szociális problemád.

Oké, akkor tegyük ki mindenféle felnőtt segítség nélkül egy erdőbe, és lássuk, hogyan beszél és táplálkozik önállóan egy másfél éves.

És nem nekem kell pszichológus, hanem annak, aki szerint normális, hogy kikapartatja a saját gyerekét, csak mert neki az úgy kényelmesebb, könnyebb mégegyszer széttenni a lábát abortusznál is, mint vállalni a felelősséget.

Egyébként meg a helyedben átnézném a biológiakönyv erre vonatkozó fejezeteit, a magzat méreteiről, csak hogy ne süssön annyira az elemi sötétség a mondandódból.

2016. nov. 6. 16:48
 28/48 anonim ***** válasza:
63%

Jó cikk, de felesleges, mert rengeteg fanatikus, csőlátású ember van, aki az orránál nem lát tovább és nem tud racionálisan gondolkozni, csak ugyanazt a baromságot tudja ismételgetni, mert azt hiszi attól majd igaza lesz..

Semmivel sem különb az ilyen, aki ítélkezik, mocskolódik, szidja és kritizálja a másikat, aki rendelkezne mások méhével, attól a nőtől, aki egyszer az életében valamilyen oknál fogva úgy döntött abortuszra megy. Nem tudom megérteni miért nem tud mindenki a saját kis életével és méhével foglalkozni, miért ennyire szükséges más életébe beleokoskodni. Mindenki azt csinál az életével, amit akar, ehhez nincs senkinek semmi köze.

Egyébként aki szerint egy pár centis, fejletlen magzat egyenértékű egy már megszületett, teljesen kifejlett önállóadóan létező és lélegző gyerekkel, annak nem a GYK-t kéne nyomkodni, hanem pszichológushoz kéne fordulnia, mert óriási problémák vannak az emeleten.

Nem is értem hogy tarthatja magát valaki felelős, felnőtt embernek, mikor csak annyit tud fújni, hogy ilyen gyilkos az, aki abortuszra megy, meg olyan gyilkos és aki nem bírja felfogni, hogy pl. nincs megfelelő anyagi háttér ahhoz a gyerekhez! Egyszerűen nem lenne miből felnevelni, egy gyerek nem kis pénzzel jár, etetni, itatni, ruháztatni kell, ez kell neki, az kell neki, orvoshoz kell vinni, ide kell vinni blabla. És ez a sok elvakult abellenes képes még ilyenkor is a kérdezőt szidni és a világ legtermészetesebb dolgának tartja, hogy beleszülünk ész nélkül a nagy világba. Azt hiszi majd a gyerek felnő natúr levegővel.. Ezek teljesen elvetemült emberek, addig képesek csak pofázni és okoskodni meg ítélkezni a másik felett, amíg a gyerek megszületéséért kell kampányolni, hogy utána mi lesz szerencsétlennek a sorsa, az nyilván ezeket az elme roggyantakat nem izgatja.

Az itthoni törvényeken nem kell semmit változtatni, ugyanis addig amíg a nő által képes csak világra jönni az a gyerek, amíg az ő testében fejlődik és általa képes létezni, addig igen is a nőnek van joga döntenie arról, hogy mit akar kezdeni a testével. Egy már élő, megszületett, önálló ember döntése igen is előrébb való és fontosabb, mint egy fejletlen pár centis magzaté! Senki nem mondhatja meg a másiknak, hogy mit tegyen a tulajdon életével, szülésre senkit sem lehet kötelezni! Ez minden nőnek a saját döntése és hányinger, hogy egyes országokban ilyen szinten korlátozzák ezt a dolgot.

2016. nov. 6. 17:02
 29/48 anonim ***** válasza:
26%

És magyarázd már el nekem utolsó, hogy tudna már önállóan létezni egy másfél éves, felnőtt segítség nélkül?Hm? Szerintem meg az a csőlátású, aki szerint a nőnek mindenhez joga van, felesleges védekezni, hiszen max kikaparják, nem nagy dolog, teljesen természetes.

Szerintem annak kéne pszichológushoz fordulni, aki szerint normális, ha valaki önszántából megöleti a saját gyerekét. És ne gyertek azzal hogy az nem gyerek...

Másik kedvencem meg abortusz után itt sirnyákolnak, és körbe kéne őket ajnározni, meg hűdemegérteni...

2016. nov. 6. 17:11
 30/48 A kérdező kommentje:

tényleg, sokkal rosszabb, hogy nem 8mm hanem 25mm... komoly a dolog, ha csak ebbe tudtál belekötni ;)

az a 25mm képtelen lenne létezni 1 mp-ig is a nő nélkül, egy 1,5 éves meg na..

ha választani kell, hogy a 1,5 éves gyerek vagy a 25mm, melyiket választanád? Mondjuk ha csak egy gyereked lehetne, mert mondjuk (tudom, fantasy) ha többet vállalsz, kinyírnák mindegyiket, elgondolkodnál, hogy a 1,5 éves vagy a 25mm? Komolyan???

Nem vagytok normálisak. Legalábbis aki szerint ugyan az egy 8 hetes terhesség, mint egy 1,5 éves gyerek vagy a 80 éves anyuka...

2016. nov. 6. 17:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!