Az emberek miért ellenzik az abortuszt?
Ugye alapból az abortusz gondolata akkor jön fel az emberekben, ha a lány valamilyen rossz helyzetben van.
Ide tartozik az, hogy elég szegény körülmények között élnek. Jobb esetben a pasijával, bár a legtöbb esetben anélkül.
Ezen felül általában maga a szülő is sokszor még gyerek. Nem vagyok begyepesedett, simán előfordulhat, hogy egyéjszakás kalandból bekövetkezik a gyerek.
Ha az anyagiak nem engedik meg azt, hogy megadjunk a gyereknek mindent, akkor miért okozzunk neki rosszat?
Nem szeretem a képmutató embereket, jól tudom, hogy egy gyerek nem fogja fel, hogy nincs pénz, Ő csak azt látja, hogy mindenkinek okostelefon, otthon számítógép amin a legjobb játékokon játszik, nike cipő, divatos ruhák, napi 200-500 Ft büfé pénz, normális ételek, nyaralás, stb.
S ezzel sincs probléma! Hiszen alapból nem rossz dolgok, és miért ne kaphatná meg az a személy aki a legfontosabb(annak kéne legyen) számunkra.
Ennek ellenére kaphat a gyermek jó nevelést, nem feltétlenül lesz valaki beképzelt, mert a szülők megengedhetik neki ezt a "luxust". Ez már más generáció, mint az enyém, amikor nike cipő nem igazán volt gyerek lábán, meg infrás telefonok, a leggazdagabbaknak bluetooth, és ezek a telefonok is max 30-40e Ft-ok voltak.
- Az egész gyerekkora arról fog szólni, hogy Ő nem kaphat meg semmi olyat amit mások igen, vagy nem olyan minőségben.
- Ez a pénzhiány akaratlanul is feszültté teszi a szülőt, kire hárítja rá? A gyerekre. Hallgathatja a vitákat.
- A szülő, hogy tudja normálisan nevelni, amikor reggel elmegy dolgozni, hazaér, fáradt, házimunka, pénzproblémák, minden egyedül az Ő nyakába szakad, a nagy %-ák ilyenkor már letojja. Illetve Ő maga is gyerek!
Persze van az-az eshetőség, hogy adjuk örökbe.
Akik nevelőszülőkhöz kerülnek, azoknak jó, de valljuk be ez nagyon kevés ahhoz képest, amennyi kéne. Főleg, hogy a nevelőszülősdi sem mindig úgy van ahogy előadják.
Kicsiként ha örökbefogadják az jó! Nagyoknál már inkább a pénzre mennek, és nem félnek megverni a gyerekeket, stb.
Többieknek az intézet. Ott mi megy?
100 gyerisből, 99 fiatalkorúak börtönébe való, vagy jobb esetben nem bűnöző, de közmunkás szinten megragad örökre. Aki benne van az jól tudja, hogy onnan kitörni még nehezebb, mint egy rossz családból.
Ennek tudatában kérdem én, mi szól amellett, hogy tartsák meg a gyereket?
Miért adnak ilyen tanácsot az emberek? Talán Ők, amikor megszületik a gyerek, odamennek és segítenek az anyának. Mert könnyű úgy tanácsot adni, hogy kimondjuk, és utána csináld ahogy "tanultad".
Megtartja a gyereket, jön az első pofára esés, pelene horribilis ár, bébi ételek, stb.
Utána a gyerekben jönnek a folyamatos sebek, farsangkor nem öltözöl be, mert nincs pénz, osztálykirándulás nincs, mert nincs pénz, mindenből használt.
Anyagiasnak tűnhetek, az is vagyok, de pénz nélkül ebben a világban szeretet sincs!
Egy szegény ember, aki minimálbérezik(vagy még kevesebb), annyi problémával rendelkezik, hogy lehetetlen józannak maradni, mert mindig olyan problémák gyötrik, hogy holnap lesz-e vajas kenyér.
Persze ez sokaknak felfoghatatlan akik jólétben élnek!
Előre is köszönöm a válaszokat! :) Remélem egy jó beszélgetés alakul ki belőle, olyan érvekkel amik talán engem is megtudnak győzni az ellentétjéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!