Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az emberek miért ellenzik az...

Az emberek miért ellenzik az abortuszt?

Figyelt kérdés

Ugye alapból az abortusz gondolata akkor jön fel az emberekben, ha a lány valamilyen rossz helyzetben van.

Ide tartozik az, hogy elég szegény körülmények között élnek. Jobb esetben a pasijával, bár a legtöbb esetben anélkül.

Ezen felül általában maga a szülő is sokszor még gyerek. Nem vagyok begyepesedett, simán előfordulhat, hogy egyéjszakás kalandból bekövetkezik a gyerek.

Ha az anyagiak nem engedik meg azt, hogy megadjunk a gyereknek mindent, akkor miért okozzunk neki rosszat?

Nem szeretem a képmutató embereket, jól tudom, hogy egy gyerek nem fogja fel, hogy nincs pénz, Ő csak azt látja, hogy mindenkinek okostelefon, otthon számítógép amin a legjobb játékokon játszik, nike cipő, divatos ruhák, napi 200-500 Ft büfé pénz, normális ételek, nyaralás, stb.

S ezzel sincs probléma! Hiszen alapból nem rossz dolgok, és miért ne kaphatná meg az a személy aki a legfontosabb(annak kéne legyen) számunkra.

Ennek ellenére kaphat a gyermek jó nevelést, nem feltétlenül lesz valaki beképzelt, mert a szülők megengedhetik neki ezt a "luxust". Ez már más generáció, mint az enyém, amikor nike cipő nem igazán volt gyerek lábán, meg infrás telefonok, a leggazdagabbaknak bluetooth, és ezek a telefonok is max 30-40e Ft-ok voltak.

- Az egész gyerekkora arról fog szólni, hogy Ő nem kaphat meg semmi olyat amit mások igen, vagy nem olyan minőségben.

- Ez a pénzhiány akaratlanul is feszültté teszi a szülőt, kire hárítja rá? A gyerekre. Hallgathatja a vitákat.

- A szülő, hogy tudja normálisan nevelni, amikor reggel elmegy dolgozni, hazaér, fáradt, házimunka, pénzproblémák, minden egyedül az Ő nyakába szakad, a nagy %-ák ilyenkor már letojja. Illetve Ő maga is gyerek!

Persze van az-az eshetőség, hogy adjuk örökbe.

Akik nevelőszülőkhöz kerülnek, azoknak jó, de valljuk be ez nagyon kevés ahhoz képest, amennyi kéne. Főleg, hogy a nevelőszülősdi sem mindig úgy van ahogy előadják.

Kicsiként ha örökbefogadják az jó! Nagyoknál már inkább a pénzre mennek, és nem félnek megverni a gyerekeket, stb.

Többieknek az intézet. Ott mi megy?

100 gyerisből, 99 fiatalkorúak börtönébe való, vagy jobb esetben nem bűnöző, de közmunkás szinten megragad örökre. Aki benne van az jól tudja, hogy onnan kitörni még nehezebb, mint egy rossz családból.

Ennek tudatában kérdem én, mi szól amellett, hogy tartsák meg a gyereket?

Miért adnak ilyen tanácsot az emberek? Talán Ők, amikor megszületik a gyerek, odamennek és segítenek az anyának. Mert könnyű úgy tanácsot adni, hogy kimondjuk, és utána csináld ahogy "tanultad".

Megtartja a gyereket, jön az első pofára esés, pelene horribilis ár, bébi ételek, stb.

Utána a gyerekben jönnek a folyamatos sebek, farsangkor nem öltözöl be, mert nincs pénz, osztálykirándulás nincs, mert nincs pénz, mindenből használt.

Anyagiasnak tűnhetek, az is vagyok, de pénz nélkül ebben a világban szeretet sincs!

Egy szegény ember, aki minimálbérezik(vagy még kevesebb), annyi problémával rendelkezik, hogy lehetetlen józannak maradni, mert mindig olyan problémák gyötrik, hogy holnap lesz-e vajas kenyér.

Persze ez sokaknak felfoghatatlan akik jólétben élnek!

Előre is köszönöm a válaszokat! :) Remélem egy jó beszélgetés alakul ki belőle, olyan érvekkel amik talán engem is megtudnak győzni az ellentétjéről.

2016. júl. 11. 15:35
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

#40.. Nem elég, hogy normálisan nem tudsz érvelni, még debil is vagy.

Női téma? Az egy dolog, hogy a Nők mennek el az abortuszra, ettől függetlenül ahhoz kell egy férfi is, hogy ez megtörténjen, emellett a témáról nemtől, kortól függetlenül lehet vitázni ha megvan hozzá a kellő értelem.

Ragaszkodnak a gyerekeikhez?

Szerintem több apa hagyja el a gyerekeit, mint anya. Szóval nem azt mutatják a statisztikák.

Ezen felül egy férfi is lehet logikus, és nem engedi, hogy a Nő bevállaljon egy gyereket ha az anyagiak a felnevelését nem teszik lehetővé.

"Lessz végre pár normális érv, vagy folytatódik a köpködés? Egy érv volt, a magzat is gyerek (ez azonban 2 oldalú penge), valami más, vagy megragadtunk ezen a szinten, hogy én hozom a példákat, mások meg saját magukra formálják, és nem értik a lényeget?

2016. júl. 14. 09:42
 42/57 anonim válasza:
27%
Szia! nézz végig egy abortusz videót és meg fog változni a véleményed. Mielőtt én is végignéztema videót ugyan ezen az állásponton voltam, hogy ha fiatal a lány nincs meg az anyagi körülmény stb, akkor érthető az abortusz. Mert valójában fogalmam sem volt,hogy mi történik egy abortuszon, és nagyon megrázó és megdöbbentő, hogy az abortuszt akkor végzik el, mikora baba már valamennyire kifejlődött és kivehető emberi formája van , majd egy csövön keresztül kiszippantják, de úgy hogy közben az erős szívás következtében feldarabolódik és szétszakad.. a videón látszódott hogy a baba menekülni próbált a szívás elől, érezte a veszélyt, mert abortusznál nem egy egyszerű kis pontról beszélünk amit kiszednek, hanem egy érző élőlényről,akit a biztonságot nyújtó menedékéből brutális körülmények között kiszakítanak és lemészárolnak...
2016. júl. 14. 10:06
 43/57 anonim ***** válasza:
Nem is kell érv miért nem nyitsz egy f.book oldalt és ott naormálisabban lehetne üzemeltetni egy ilyen dolgot de egy biztos szerintem inkább ha így gondolod tartsd magadban és próbálj ne ennyire makacs felfogású lenni.Gondolhattad volna hogy ezt a témát megvetik majd .Abból adódóan hogy majdnem mindenkinek van gyereke vagy a családban vagy az ismerősök között,szegény gazdag akármilyen.Úgy gondolom hiányzik a megértés,a szeretet a toleracia sok emberből,mert meg vannak keseredve.Ez nem csak abból adódhat hogy nincsen sok pénz a bankban hanem bármiből főleg kudarcokból kifolyólag.Én téged is elfogadlak olyannak amilyen vagy bár nem tetszett sok minden amit gondolsz.Tök mind1 én nem fogok háborogni olyan dolgok miatt ami ellen nem tehetek semmit.Inkább jobban bánt ha tudnék segíteni de nem fogadják el.Még te is megváltozhatsz hidd el az ilyen vélemények nem tartanak örökké csak valami vagy valakik kiváltották belőled.Inkább töröld ezt a kérdést én a helyedben már nem is olvasnám ezeket ,komolyan mondom én sajnállak mert nem hiszem hogy neked ezek a vélemények jól esnek.Az ember olyannal foglalatoskodjon amiben örömet lel,ne olyannal ami csak ront a saját és mások helyzetén.
2016. júl. 14. 10:12
 44/57 anonim válasza:
70%
Hát, nem tudom, én láttam videót róla és nemhogy a véleményemet nem változtatta meg, de abszolút nem is hatott meg a dolog (pedig nőből vagyok). És ez most lehet, hogy baromi kegyetlenül hangzik, de nem érdekel, soha nem tudnám elítélni az abortuszt és a kérdezővel maximálisan egyetértek. Azt aláírom, hogy nem helyettesítheti a védekezést és indokolatlan esetben nem szabadna elvégezni.
2016. júl. 14. 20:26
 45/57 anonim ***** válasza:
46%

"Pedig én pi..na szagot érzek"

Fúj, de gusztustalan ez az... ember lenne? Remélem, nem szülő.

2016. júl. 14. 20:55
 46/57 anonim ***** válasza:
61%

Semmi közöd a másikhoz. (Mondom a válaszolóknak.)

Ha nem akarsz abortuszt, ne menj el. De más életébe nincs jogod beleszólni, más teste felett nem rendelkezhetsz. Ezt kéne a csöppnyi agyatokkal felfogni, és máris szebb világ lenne.

2016. júl. 14. 20:57
 47/57 anonim ***** válasza:
60%

#42 ", hanem egy érző élőlényről,akit a biztonságot nyújtó menedékéből brutális körülmények között kiszakítanak és lemészárolnak..." - azt hiszem, új olimpiai csúcs született demagógiából.

Na, ehhez képest az érintett férfi és nő tényleg két gondolkodó és érző élőlény, aki többre hivatott, mint hogy biológiai véletleneknek vesse alá a saját (és a társa) sorsát - azt gondolom.

2016. júl. 14. 23:35
 48/57 A kérdező kommentje:

#42 Megnéztem a videót, de én nem láttam kapálózást, és hasonló dolgokat, ami egy menekülő emberre vallana. Ha így menne, már rég felháborodás tárgya lenne, és az időt levennék mégjobban.

#43 Fb oldal? Nem is értem, hogy jön ide.

Nyitott vagyok az újdonságokra, érvekre, a makacs inkább az aki 1 oldalt akar látni csak, s az ész érvek sem hatnak rá.

Változásra kész vagyok, már az elején is említettem, a kérdésben. Azonban nem úgy látszik, hogy fogok.

Főleg nem úgy, hogy a problémám még mindig abból fakad, hogy miért ajánlják azoknak akiknek úgy is csak szenvedés lesz, és nem tudják normálisan felnevelni.

2016. júl. 15. 00:12
 49/57 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy aki nem akarja megtartani azt rá lehet beszélni az ellenkezőjére.No és ki ajánlja ???A legfontosabb mit mond az orvosnak megtartaja vagy nemtartja e szerint irányítja a megfelelő helyre.Ő aztán nem fogja ráerőszakolni ez 100%.Ezen felül a családvédelmisek sem rátukmálni akrják majd hanem rátapintani hogy biztos hogy ezt szeretné e.
2016. júl. 15. 08:47
 50/57 anonim ***** válasza:
0%
48 as! TÁVOZZ SÁTÁN!!
2016. júl. 15. 14:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!