Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az emberek miért ellenzik az...

Az emberek miért ellenzik az abortuszt?

Figyelt kérdés

Ugye alapból az abortusz gondolata akkor jön fel az emberekben, ha a lány valamilyen rossz helyzetben van.

Ide tartozik az, hogy elég szegény körülmények között élnek. Jobb esetben a pasijával, bár a legtöbb esetben anélkül.

Ezen felül általában maga a szülő is sokszor még gyerek. Nem vagyok begyepesedett, simán előfordulhat, hogy egyéjszakás kalandból bekövetkezik a gyerek.

Ha az anyagiak nem engedik meg azt, hogy megadjunk a gyereknek mindent, akkor miért okozzunk neki rosszat?

Nem szeretem a képmutató embereket, jól tudom, hogy egy gyerek nem fogja fel, hogy nincs pénz, Ő csak azt látja, hogy mindenkinek okostelefon, otthon számítógép amin a legjobb játékokon játszik, nike cipő, divatos ruhák, napi 200-500 Ft büfé pénz, normális ételek, nyaralás, stb.

S ezzel sincs probléma! Hiszen alapból nem rossz dolgok, és miért ne kaphatná meg az a személy aki a legfontosabb(annak kéne legyen) számunkra.

Ennek ellenére kaphat a gyermek jó nevelést, nem feltétlenül lesz valaki beképzelt, mert a szülők megengedhetik neki ezt a "luxust". Ez már más generáció, mint az enyém, amikor nike cipő nem igazán volt gyerek lábán, meg infrás telefonok, a leggazdagabbaknak bluetooth, és ezek a telefonok is max 30-40e Ft-ok voltak.

- Az egész gyerekkora arról fog szólni, hogy Ő nem kaphat meg semmi olyat amit mások igen, vagy nem olyan minőségben.

- Ez a pénzhiány akaratlanul is feszültté teszi a szülőt, kire hárítja rá? A gyerekre. Hallgathatja a vitákat.

- A szülő, hogy tudja normálisan nevelni, amikor reggel elmegy dolgozni, hazaér, fáradt, házimunka, pénzproblémák, minden egyedül az Ő nyakába szakad, a nagy %-ák ilyenkor már letojja. Illetve Ő maga is gyerek!

Persze van az-az eshetőség, hogy adjuk örökbe.

Akik nevelőszülőkhöz kerülnek, azoknak jó, de valljuk be ez nagyon kevés ahhoz képest, amennyi kéne. Főleg, hogy a nevelőszülősdi sem mindig úgy van ahogy előadják.

Kicsiként ha örökbefogadják az jó! Nagyoknál már inkább a pénzre mennek, és nem félnek megverni a gyerekeket, stb.

Többieknek az intézet. Ott mi megy?

100 gyerisből, 99 fiatalkorúak börtönébe való, vagy jobb esetben nem bűnöző, de közmunkás szinten megragad örökre. Aki benne van az jól tudja, hogy onnan kitörni még nehezebb, mint egy rossz családból.

Ennek tudatában kérdem én, mi szól amellett, hogy tartsák meg a gyereket?

Miért adnak ilyen tanácsot az emberek? Talán Ők, amikor megszületik a gyerek, odamennek és segítenek az anyának. Mert könnyű úgy tanácsot adni, hogy kimondjuk, és utána csináld ahogy "tanultad".

Megtartja a gyereket, jön az első pofára esés, pelene horribilis ár, bébi ételek, stb.

Utána a gyerekben jönnek a folyamatos sebek, farsangkor nem öltözöl be, mert nincs pénz, osztálykirándulás nincs, mert nincs pénz, mindenből használt.

Anyagiasnak tűnhetek, az is vagyok, de pénz nélkül ebben a világban szeretet sincs!

Egy szegény ember, aki minimálbérezik(vagy még kevesebb), annyi problémával rendelkezik, hogy lehetetlen józannak maradni, mert mindig olyan problémák gyötrik, hogy holnap lesz-e vajas kenyér.

Persze ez sokaknak felfoghatatlan akik jólétben élnek!

Előre is köszönöm a válaszokat! :) Remélem egy jó beszélgetés alakul ki belőle, olyan érvekkel amik talán engem is megtudnak győzni az ellentétjéről.

2016. júl. 11. 15:35
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
48%
Mert egy sejtgombóckát többre tartanak, mint egy nőt.
2016. júl. 11. 17:32
 12/57 anonim ***** válasza:
47%
De mondok jobbat: én nagyon szívesen elköttetném magam, de mivel gyermektelen huszonéves vagyok, nem lehet.
2016. júl. 11. 17:38
 13/57 anonim ***** válasza:
Fú ha ezt a parlamentbe felolvasnák.Lehet hogy egy ilyen levélért börtön is járna.
2016. júl. 11. 17:52
 14/57 anonim ***** válasza:
34%

Szemèly szerint nem teszek különbséget embrió, magzat, kisbaba, tini, középkorú vagy idős ember.

LHa XY elmegy abortuszra 'alibi' indokkal nekem az egyre megy azzal mintha pl a nagymamáját daraboltatná fel...

Talàn egy fokkal még rosszabb is, ott nem a sajàt szíve alatt történik

2016. júl. 11. 18:34
 15/57 anonim ***** válasza:
30%

Utolsó ott a pont! Illetve aki azt írta hogy azért mert emberek. :)

Abortusz egy gyilkosság baromi jó szó mögé bujtatva.

2016. júl. 11. 19:11
 16/57 A kérdező kommentje:

Parlament...? :D Ahol havi 28.000 elég egy hónapra? Vagy akik magyaráznak a havi nettó 300.000 ft-os fizuval, hogy de megkell tartani?

Kérdem én, segítenek Ők gyereket nevelni? 12.200 családi, és levagy tudva.

Miközben mindenki adózik, valamilyen formában.

Na meg akik elfordítják a fejüket amikor több ezer gyerek éhezik?

Politikát inkább hagyjuk ki. :)

Az embrió is ember az első, komolyabb érv. Sajnos ezzel nem tudok vitázni, mert nézőpont kérdése, nekem nem az, de másnak meg igen. Ennek ellenére miért ember? Ha ennyire fontos egy ember az embereknek, miért szenved annyi?

Mármint van elég szenvedő alany, mégse segítünk, oldjuk meg.

Nem ugyanolyan gonosz, szenvedésbe taszítani valakit, mint "megölni"?

Általában a történelembe a szemvedés rosszabb volt, mint a halál.

2016. júl. 11. 19:21
 17/57 anonim ***** válasza:
21%
Ha nem hiszed hogy ember, nézz szét a 8 hetes meg a 10-11 hetes emberek milyen látvány abortusz után?Komolyan mondom nem gondolod hogy ez egy gusztustalan téma?Miért akarsz te embereket a buta elképzelésedről meggyőzni?.Mit képzelsz te magadról?Gondolom te 5 forintal nem segítenél ki senkit de azért zavar a sok szegény ember ,abortusszal nem fog megoldódni.ilyet csak egy 15-20 éves ragozhat.
2016. júl. 11. 20:20
 18/57 anonim ***** válasza:
35%

Az hogy egy embrió ember e vagy nem ember az nem nézőpont kérdése :)

Dobog a szíve, érez :) ugyanúgy mint pocakon kívül.

2016. júl. 11. 20:22
 19/57 A kérdező kommentje:

#17 21 éves vagyok.

Mégis úgy gondolom, hogy a személyeskedéssel Te süllyedsz arra a szintre aki úgy vitázik, hogy "Me' úgy van és kész"

Megnéztem kérésedre a képet, nem győztél meg, hogy egy élő/gondolkozó ember, aki érez, stb. Ilyen korban még nem.

Gusztustalan téma? Létező dolog, nem gusztustalan. Lehet nálad kiveri a biztosítékot, de akkor csukd be a szemed, és felejtsd el, hogy a világ megy tovább bármi is történik. Az a saját problémád, hogy a fejed a földbe dugod.

Nálam, és még nálad is komolyabb! elismertebb! okosabb! értelmesebb! emberek vitáznak erről, nehogy már Te törj pálcát fölöttem, és fölöttük. Főleg mert ez az egyetlen olyan út, ami nem erőszak, és normálisan lehet beszélgetni egy megosztó dologról. Ez egy vita, és a vita nem az ami gondolom nálatok megy, ordibálás, stb.

Ha elolvastad a kérdésem, pont azt kértem, hogy engem győzzenek meg! Nekem már megvan a saját véleményem, amit tényekkel támasztottam alá, amiket még nem cáfoltak meg sajnos, nem másokat akarok meggyőzni, ha azt akarnám akkor hatásvadász szöveget írtam volna.

Kisegítek többet is embereket, mint 5Ft, de ez nem jön ide. Én azt mondom, hogy miért a szegénységbe, szenvedésbe szülnek gyereket? Miért tanácsoljátok azt, hogy szenvedjen a szülő aki még gyerek, mert úgyse tud neki megadni mindent, miért akarjátok, hogy a gyerek is szenvedjen, mert nem kaphat meg olyan dolgokat amiket mások? Miért kell egy állandó pénzgondokkal küszködő családban élnie? Miért ne lehetne a szülő is sokkal érettebb, amikor már tényleg készen áll rá, és boldog, kiegyensúlyozott embereket felnevelni?

Abortusszal nem a szegénységet akarjuk felszámolni. Szimplán, úgy gondolom, hogy ha nem születik meg, az jobb annak a szülőnek aki nem tudna érzelmileg, és anyagilag is megadni neki mindent.

Persze lehet gyereket vajas kenyeren, meg leveskockás levesen nevelni, és örülni ha lesz egy szakmája, vagy netalán egyetem. S nem fog elzülleni. Statisztikák persze nem ezt mutatják!

2016. júl. 11. 20:42
 20/57 anonim ***** válasza:
49%
Érvek még mindig nincsenek, csak ideokádva, hogy emberek. SZERINTED. Lehet normálisan beszélgetni, vagy még fröcsögtök egy sort?
2016. júl. 11. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!