Akik ellenzik az abortuszt, mindig anyák szerettek volna lenni?

"aki nem abortuszellenes az nem lesz jó szülő, mert jobb elveket ad át"
Ennek a mondatnak nem látom sok értelmét. Amúgy is hülyeség, racionálisan kell mérlegelni, hogy tudnak-e vállalni gyereket, avagy sem.

Én azt tartom jó szülőnek, vagyis inkább alapvetően jó embernek, aki nem gyárt különböző előítéleteket!
Két lányt ismerek, akinek volt abortusza (túl fiatalok voltak). Ma mindketten 30-asok már két gyerekkel, és mindketten nagyon jó anyák. Imádják a gyermekeiket.
Azt viszont, aki abban a szellemben neveli a gyerekét, hogy másokat elítéljen, és kizárólagosan egy szempontot vesz figyelembe, nem tartom jó szülőnek. Tehát ez esetben azt gondolom, hogy az ismerősöd gondolkodása sokkal előítéletesebb és gonoszabb, mint mondjuk egy szerető anyáé, aki valamikor valamilyen okból átesett abortuszon, de mára szerető és gondoskodó szülő lett.
Nekem nem volt abortuszom. Azt hiszem képtelen lennék rá. De fogalmam sincs, hogy bizonyos helyzetek mit váltatnának ki belőlem (ha mondjuk egyedül maradnék 4 gyerekkel, és épp kiderülne jön az ötödik - most ez egy extrém eset, de hát na...szóval van az a pont, amikor lehet, hogy feladnám az elveimet).
Amúgy meg örökbe adni nehezebb már egy "igazi, kész" gyereket, mint egy nem látható "nem kész" gyereket elvetetni.
Ne törjünk pálcát senki felett!

Hát kedves 9-es én is így érzek, hogy ha kihordok egy terhességet és meg is szülöm akkor nem lennék képes lemondani róla. Tudván, hogy élne valahol egy lányom, vagy fiam akiről nem tudnék semmit, nem lehetnék részese az életének... inkább ab-ra mennék.
Az meg, hogy megszülni és örökbeadni?- vannak árva gyermekek akiket örökbe lehetne fogadni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!