Akik annyira ellenzik az abortuszt sose gondolnak bele abba, hogy a magzat erőszakból fogant?
Első, nem volt tök jó, évezredek óta vannak módszerek magzatelhajtásra, elég sok nő bele is halt a történelem folyamán... S persze sok gyereket megöltek születése után, de a legszerencsétlenebbek 1-2 évig még elvegetáltak a szutyokban és nyomorban. Szuper lehetett, valóban.
Kérdező, amit írsz, az úgy kb. a legjogosabb eset, sokan ezt azért már megértik. De nem mindenki. Akinek az élet fanatikusan szent dolog (én is tisztelem, de nemcsak magát azt, hogy él, hal-e az ember - vagy állat, amikor ipari állatkínzásról van szó), akármi is van, az nem érti, hogy 2 ember élete megy tönkre ártatlanul s hogy nem megszületni kevésbé fáj. (A lélek pedig leszületik máshova.)
Én roppant liberális vagyok, talán az empátiámból fakad. Az anya és a gyermek iránt érzettből egyaránt.
"2 ember élete megy tönkre ártatlanul " - azért nem teljesen ártatlanul min egy közösülés van, csak biológia órán hiányoztál. :D:D
"A lélek pedig leszületik máshova" - ez szép, liberális megoldás, de az elkövetőké a következmény és szenvedés, nem a meg nem születetté.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!