Az emberek miért ellenzik az abortuszt?
Ugye alapból az abortusz gondolata akkor jön fel az emberekben, ha a lány valamilyen rossz helyzetben van.
Ide tartozik az, hogy elég szegény körülmények között élnek. Jobb esetben a pasijával, bár a legtöbb esetben anélkül.
Ezen felül általában maga a szülő is sokszor még gyerek. Nem vagyok begyepesedett, simán előfordulhat, hogy egyéjszakás kalandból bekövetkezik a gyerek.
Ha az anyagiak nem engedik meg azt, hogy megadjunk a gyereknek mindent, akkor miért okozzunk neki rosszat?
Nem szeretem a képmutató embereket, jól tudom, hogy egy gyerek nem fogja fel, hogy nincs pénz, Ő csak azt látja, hogy mindenkinek okostelefon, otthon számítógép amin a legjobb játékokon játszik, nike cipő, divatos ruhák, napi 200-500 Ft büfé pénz, normális ételek, nyaralás, stb.
S ezzel sincs probléma! Hiszen alapból nem rossz dolgok, és miért ne kaphatná meg az a személy aki a legfontosabb(annak kéne legyen) számunkra.
Ennek ellenére kaphat a gyermek jó nevelést, nem feltétlenül lesz valaki beképzelt, mert a szülők megengedhetik neki ezt a "luxust". Ez már más generáció, mint az enyém, amikor nike cipő nem igazán volt gyerek lábán, meg infrás telefonok, a leggazdagabbaknak bluetooth, és ezek a telefonok is max 30-40e Ft-ok voltak.
- Az egész gyerekkora arról fog szólni, hogy Ő nem kaphat meg semmi olyat amit mások igen, vagy nem olyan minőségben.
- Ez a pénzhiány akaratlanul is feszültté teszi a szülőt, kire hárítja rá? A gyerekre. Hallgathatja a vitákat.
- A szülő, hogy tudja normálisan nevelni, amikor reggel elmegy dolgozni, hazaér, fáradt, házimunka, pénzproblémák, minden egyedül az Ő nyakába szakad, a nagy %-ák ilyenkor már letojja. Illetve Ő maga is gyerek!
Persze van az-az eshetőség, hogy adjuk örökbe.
Akik nevelőszülőkhöz kerülnek, azoknak jó, de valljuk be ez nagyon kevés ahhoz képest, amennyi kéne. Főleg, hogy a nevelőszülősdi sem mindig úgy van ahogy előadják.
Kicsiként ha örökbefogadják az jó! Nagyoknál már inkább a pénzre mennek, és nem félnek megverni a gyerekeket, stb.
Többieknek az intézet. Ott mi megy?
100 gyerisből, 99 fiatalkorúak börtönébe való, vagy jobb esetben nem bűnöző, de közmunkás szinten megragad örökre. Aki benne van az jól tudja, hogy onnan kitörni még nehezebb, mint egy rossz családból.
Ennek tudatában kérdem én, mi szól amellett, hogy tartsák meg a gyereket?
Miért adnak ilyen tanácsot az emberek? Talán Ők, amikor megszületik a gyerek, odamennek és segítenek az anyának. Mert könnyű úgy tanácsot adni, hogy kimondjuk, és utána csináld ahogy "tanultad".
Megtartja a gyereket, jön az első pofára esés, pelene horribilis ár, bébi ételek, stb.
Utána a gyerekben jönnek a folyamatos sebek, farsangkor nem öltözöl be, mert nincs pénz, osztálykirándulás nincs, mert nincs pénz, mindenből használt.
Anyagiasnak tűnhetek, az is vagyok, de pénz nélkül ebben a világban szeretet sincs!
Egy szegény ember, aki minimálbérezik(vagy még kevesebb), annyi problémával rendelkezik, hogy lehetetlen józannak maradni, mert mindig olyan problémák gyötrik, hogy holnap lesz-e vajas kenyér.
Persze ez sokaknak felfoghatatlan akik jólétben élnek!
Előre is köszönöm a válaszokat! :) Remélem egy jó beszélgetés alakul ki belőle, olyan érvekkel amik talán engem is megtudnak győzni az ellentétjéről.
Sokan vannak, akik azt mondják, akkor ne szexelj.
Régen egy másik kérdéshez beírtam, hogy szűz vagyok, mert betegesen rettegek a terhességtől, és a "nem szexelés" az egyetlen 100%-os védekezés. Erre kaptam egy csomó abortuszellenzőtől levelet, hogy ne legyek hülye, legyen bogyó meg óvszer, meg minden. De ők mondják, ha nem tudod felnevelni, ne szexelj!! Ki érti ezt, komolyan.
Megpróbálok mindenki kommentjére érdemben reagálni.
27-essel maximálisan egyet kell értsek. Megfogta a lényeget, és sokkal emberibben vázolta az általam is gondoltakat. Nincs semmi problémám azzal, hogy azt mondják tartsák meg a gyereket, ha a nevelése biztosítva van. Ha erre van megfelelő anyagi szint, és érdemben tudja a nevelését megoldani. Nem úgy, hogy gyerekként, gyerekesen gondolkozik, és a gyerekéből is egy csavargó lesz.
#29, 24 éves vagy! Ne legyél begyepesedett. Simán megtörténhet, hogy becsúszik a gyerek. Ilyen egy buli, vagy hirtelen egymásra találás. Amikor az emberek nagy %-nak nem azon jár az esze, hogy most húzzunk gumit, vagy a lány tényleg mindig beszedte-e rendesen a gyógyszert. Olyankor a vágy, átveszi az irányítást.
(Mielőtt megköveznek, egy éjszakásnál is húzok gumit, bármennyire is spontán legyen, mert félek a megbetegedésektől). Ennek ellenére, tény, hogy a vágy nagyon erős, és simán előfordul sokaknál.
Szóval, igen. Vannak védekezési formák, de mi van ha már besikerült?
Senki sem akarja azt a gyereket! Senki sem akarja tönkretenni az életét, karrierjét miatta. Legyen egy életre szóló büntetés, mind a szülőknek, mind a gyereknek, mert megkéne tartani?
Jó vicc...
Emberek, és gondolkoznak. Tudnak mérlegelni, hogy mi a fontosabb számukra, és mivel járnak jobban.
Mi a jobb?
Megszül most egy gyereket, és szegénységben felneveli, nagy esély lesz rá, hogy a gyerekből közmunkás lesz, mivel az anyagiak nem engedik meg, hogy egyetem, vagy a szülők üldözik a végén, mert nincs mit enni.
S elkezdődik egy körforgás!
Vagy: Elveteti, elkezd karriert építeni, és amikor már útba ért, bevállalja a gyereket, megtud adni neki mindent, segíteni tudja, és lehet lesz belőle valaki.
Úgy érzem, hogy nemcsak a gyereknek, de a szülőnek és a társadalomnak is a második a legjobb.
#43 Olyan vagy, mint egy már meghalni készülő öregasszony. Akár a nagymamám.. felnőtt a régi rossz dolgokban, és ott ragadt. Nem tudott szemléletet váltani, túl gyors volt neki ez a változás. Probléma..
#31, Szerintem sem kell rettegni a terhességtől, szinte lehetetlen, hogy rendes odafigyelés mellett valami baj történjen.
Ennek ellenére nem értem azt, hogy mi jó abban, hogy az embereket ráveszik arra, hogy szüld meg a gyereket, hiába éhen fogtok halni, nem számít! Csak szülj, és majd az isten megsegít.
Régi emberek szintén az ilyenek, akik felnőttek abban a korszakban amikor volt munka, olcsó volt minden, és kiélvezték a sok hitel adta lehetőséget, mi meg nyögjük majd Őket (fiatalok). Akkor aláírom, lehetett vállalni gyereket, mert szinte lehetetlen volt nem felnevelni.
De már 2016 van.
Ott járunk, hogy 1200 egy mozi belépő, és a gar. bérminimum 84495 nettóban. S még nem ettél. Albérletet nem fizettél, számlák, stb.
Na de ez már megint egy kitérő, hogy milyen nehéz az élet, és erre vállaljanak, a semmire gyereket?
Lehet gyerek vagyok, mert nem érzékenyülök el, illetve anyagias. Bevallom. Azonban Te? Csak képmutató...
Elmondod, hogy a férjed jól keres, ergo van miből élnetek. Mégis egy szegénynek is azt tanácsolnád, hogy vállaljon gyereket. Akkor a férjed fizetéséből fent maradó összeget, és a hasonló gondolkozású emberek, miért nem utaljátok át az éhező gyermekeknek? Vagy a mélyszegénységben gyereket nevelőnek?
Ezért képmutató Ön asszonyom!
Mivel bort iszik, és vizet prédikál. Addig érdekli az ilyen embereket a gyerek sorsa amíg világra nem jön, utána pedig már mindegy, hogy mit fog enni/eszik-e egyáltalán.
Én nem terveztem az összes megtakarításom odaadni másoknak, pont ezért, mert én az abortusz mellett vagyok ha az csak nyomort szülne.
S ezek az emberek, Önre és a hasonló gondolkozású emberekre hallgatnak. Mégse segítenek nekik.
Csak ülnek a kényelmes házukban, jól elvannak, és osztják az eszet.
Ez jelenti azt, hogy felnőttek? Csak sajnálni tudom Önöket.
Mint tudja a gyereknek enni kell adni, ha meg elég a minimálbér, kérem utalják át az összes többit az éhezőknek. Ha ez a sok abortusz ellenes megtenné, elnézést kérnék Önöktől, mert igazi emberek lennének, akik tanácsot adnak, és utána is segítenek. Feltudnák nevelni, normálisan az amúgy nyomorra ítélt gyerekeket.
Anyagiak rabja? Csak más generáció.
Kütyük: A mai világban ha nem utcát akarsz seperni, ismerned kell ezeknek a kütyüknek a használatát, vagy nem tudsz mit kezdeni egy multinál, se máshol. Minden már gépiesítve van. Csak az előnyére válik annak aki tudja használni.
Az már a szülő, és részben a gyerek hibája ha nem jóra használja. A tűz is jó, csak sok piromániás rosszra használja. Ha pedig fél attól, hogy a gyerekei rákattannának, és az Ön nevelése megtörne, akkor a hiba Önben keresendő.
Nájk (rossz humor..):
Szóval egy normális cipő, egészséges, könnyebb benne mozogni, nem vágja tropára a gyereket már fiatalon és öreg korában meg csak fájlalja mindenét.
Nem használódik el 3 hónap alatt.
Kényelmes, ezen felül divatos, stb.
Hogy a saját gyerekemnek ezt megadnám-e? Igen.
Voltak nekem kínai cipőim is, nem összehasonlítható.
Itt a gyereknek tesz jót, csak ott kezdődik a baj, ha az ember csak a nagyzolást, és divatot látja benne. Ezután meg ösztönösen elutasítja azt. Inkább ez az átlagos, nem az, hogy megveszem, mert ha divatból is, legalább jót is tesz neki, tudatosság nélkül.
Facebook: Szintén az a véleményem, mint a kütyükről. 2016 van, ideje megváltozni, és modernizálódni.
Rengeteg lehetőség van benne felhasználási módtól függően, csak az átlag emberek nem látják.
Nyugodtan fogja vissza a gyereket, az Öné. :)
Ennek ellenére csak maga alatt vágja a fát, amire majd megkapja ezeket a dolgokat, teljesen újdonság lesz neki, és a legrosszabbkor fogja elkapni ez az egész hév.
3 okostelefon is rossz példa, van okostelefon 30-40 ezer forintért, meg 300-ért is. :) 1 milliós megtakarítás meg mi? :) A mai világban nem sokat ér.
A gondolkozása, mint párszor írtam lemaradott.
Olyan dollár milliárdosok, mint Steve Jobs, stb. is pártolja azt, hogy a gyerekek életébe ezeket bekell építeni, számos ilyen iskola épült ahol használják ezeket, az eredmények lesokkolóak. Olyan hiányszakmákat, mint programozók, mérnökök töltenek majd fel vele, ezen felül a tanulás is gyorsabban megy, mivel mindent interaktívabbá tesznek.
Turiból is lehet öltözködni, de ott sem a legolcsóbb egy farmer, vagy egy jó pulóver. Minimálbér, és minden kifizetése után, nemhogy újra, de még használt turisra se fogja futni.
Sátor is az Önök döntése, de nem értek egyet vele.
A sátort lehet átlagos hétvégén is csinálni.
Más országot megismerni, tapasztalatot adni a gyereknek, világot mutatni neki, azt már nem lehet átlagos hétvégén.
Azt mondom, hogy ha mindenből lehet a fullos szuper, és megengedheti magának, miért ne a gyermekébe invesztálná a pénzt, tudást?
Amik ellen van, azok is mind neveléstől függnek.
Szóval mégsem tartja magát olyan jó szülőnek, fél, hogy elragadná a gyermekeit? :)
#29, 24 éves vagy! Ne legyél begyepesedett. Simán megtörténhet, hogy becsúszik a gyerek. Ilyen egy buli, vagy hirtelen egymásra találás. Amikor az emberek nagy %-nak nem azon jár az esze, hogy most húzzunk gumit, vagy a lány tényleg mindig beszedte-e rendesen a gyógyszert. Olyankor a vágy, átveszi az irányítást.
(Mielőtt megköveznek, egy éjszakásnál is húzok gumit, bármennyire is spontán legyen, mert félek a megbetegedésektől). Ennek ellenére, tény, hogy a vágy nagyon erős, és simán előfordul sokaknál.
Az, hogy te simán kioltasz egy életet pillanatnyi élvezetért, nem tudok mit mondani ... Egyszerre szomorú, de nevetséges is.
Meg azért húzol gumit, hogy ne legyél beteg, de azért nem, hogy ne legyen abortuszod?? Te vágod, hogy egy emberi életről beszélsz?
Látom 28 évesen a szövegértelmezéssel is gondok vannak, valamit meglátsz, magadra veszed, és mehet a háború. :)
Nem mondtam, hogy gáz! Azt mondtam, hogy megismételhetetlen élmény, és azt egy sátorozás nem adja át. Szimplán olyan, hogy hiába vezetsz egy családi autót, ha átülsz egy sportautóba az teljesen más élmény. Pedig autó-autó. Remélem nem kell tovább ragozni.
Cipő, plázában? Személy szerint nem plázában vásárolok cipőt. Hanem rendes cipős boltban. Nem is értem, hogy jött ide ez...
Nike egy példa volt! Te akadtál fent a márkán, felőlem lehet adiadas, puma, supra, a minőség a lényeg, nem a márka ilyen téren. Emellett egy kínai és egy minőségi cipő között van különbség, ez sem vita téma.
Na de ez tisztázás!!
NEM AZ VOLT A VITA TÉMÁJA, HOGY AKI GAZDAG, ÉS MEGTEHETI, HOGY NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT FELNEVELJE A GYEREKET AZ VETESSE EL, HANEM AZ A SZEGÉNY, ROSSZ ANYAGIAKKAL RENDELKEZŐ SZEMÉLY, MIÉRT VÁLLALJON GYEREKET, ÉS TARTSA MEG AMIKOR NEM TUDJA A GYEREK SZÁMÁRA AZ ALAPOKAT SEM BIZTOSÍTANI?
Visszatérve rád, 3 gyerek valami pluszt ad az emberhez? :) Nem leszel tőle több, érvekben, észben, csak gyerekekkel lesz több tapasztalatod, és gyerek témákban, de ez nem az.
Nem ide tartozik, de férfi vagyok. :)
A családod sem a vitához tartozik, én az én általam felhozott témában akarok véleményeket, hallani, nem a Te családodról, ami nem is jön ide.
Nektek van miből gyereket nevelni, nem is az életmód fontos, hanem az, hogy aki szegény, az miért vállalja ha nem megy.
Adakozás is oké, de nem fogsz megmenteni vele senkit sem. Főleg nem annyit ahány ember megfogadja a hülye tanácsod.
#37 :D :D Vicces gyerek vagy. :) Nem szeretem a monitor harcosokat, de ha ennyire dúl benned az ideg, Debrecen-Pest között szoktam utazgatni, pm-ben a többit nyugodtan rendezhetjük.
Mint említettem az, hogy egy 11 hetes magzat ember-e vagy nem, az felfogás függő.
Köztünk a különbség, hogy én megértem azt is aki annak gondolja, azt is aki nem. Te meg csak egyet értesz meg.
Mint említettem férfi vagyok. Nincs szükségem abortuszra.
S igen, azért húzok gumit, hogy ne kapjak el valamit betegséget, de ebből adódik az is, hogy nem lesz addig gyerekem. Kettő megy együtt ahogy látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!