Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Veletlen teherbeeses- megtarta...

Veletlen teherbeeses- megtartanad, ha a parod nem akarna?

Figyelt kérdés

Egyelore csak elvi kerdes... Most nem epp jo az anyagi helyzetunk, fel even belul nem is valtozik a helyzet, nem vagyunk hazasok sem meg. Ha terhes vagyok, nem szeretnek abortuszt semmikepp, ugy erzem, nem tudnek elszamolni a lelkiismeretemmel. A parom viszont ezt gondolja a legjobb megoldasnak, mert nem tudnank megadni neki amire egy babanak szuksege van ( 1-2 even belul szerettunk volna babat).

Mit tegyek, ha tenyleg terhes vagyok es nem tudunk kozos nevezore jutni?

28N/ 31F

2016. jún. 14. 07:59
1 2 3 4
 21/37 Snorri ***** válasza:
12%
Még valami...Nem akarok senkit megbántani, de nagyon kikívánkozik már. Itt a gyakorin annyi nőnek becsúszik a gyerek, hogy csúszik be egy gyerek? Elhiszem, hogy van olyan, hogy óvszer megfelelő használata mellett, meg fogamzásgátló mellett, de ha ezek mellett, akkor az a gyerek nagyon szeretne megszületni...És tényleg ennyi ilyen van, hogy megfelelő védekezés mellett becsúszik? Mert szerintem az nem becsúszás, hogy megszakítás, meg bízom benne, hogy nem jön össze. Ezt én másnak nevezném...:(
2016. jún. 14. 15:56
 22/37 A kérdező kommentje:

Ez itt nem az itelkezes helye keremszepen :-) Feltettem egy egyszeru kerdest, nem tartottam fontosnak kisregenyt irni, hogy hogyan, miert jutottunk ide, erre nehanyan palcat tortok a fejem folott, meg a parome es nehany valaszadoe felett...

A hasznos tanacsokat, velemenyeket, tapasztalatokat viszont koszonom szepen!

2016. jún. 14. 16:14
 23/37 anonim ***** válasza:
59%

#19, Vilcsianyuja:

"66% férfi válaszoló, mennyire gusztustalan már a hozzáállásod!" - nézőpont kérdése, számomra az a gusztustalan ugye, ha a nő a gyereket - vagy pláne az embriót - a párja elé helyezi.

"Igen, úgy látszik, az exed úgy döntött, .... És neked miért nem ért meg annyit a párkapcsolat, hogy elfogadd a közös gyereketeket bele?" - Most őszintén, miért minősítene engem? És miért ért meg volna számomra BÁRMIT, BÁRMIFÉLE áldozatot, lemondást is egy olyan nővel való párkapcsolat, aki számára ennyit érek? Szerinted miért a szenvedéshez, megalázáshoz ragaszkodjak, miért ne azt keressem meg, akinek én magam vagyok a fontos, és nem az örökítőanyagom???

"Kérd el a kérdező pasijának a számát privátban, aztán menjetek sörözés közben szidni a nőket!" -ugyan, a cselekvés helyetti gyűlölködés beteges pótcselekvés, miért szidjam úgy általában "A" nőket BIZONYOS nők által elkövetett jellemhibákért, és inkább miért ne a megfelelő hozzá(m)állású nőt keressem meg? Nem ez a konstruktív hozzáállás?

Tudod, borzadvány anglicizmussal reciprocitás, magyarán kölcsönösség. Nyilván nem fog számomra sem értéket képviselni egy olyan kapcsolat, ahol a másik félnek ennyit érek... ahol más a hozzámállás, ott természetesen más az én hozzáállásom is.

2016. jún. 14. 18:17
 24/37 Vilcsianyuja ***** válasza:
39%

Bocs kérdező, egyébként szégyenlem magam, hogy a 66% válaszolóval kezdtem itt veszekedni, ennek tényleg nem itt a helye, de tényleg felfordul a gyomrom, ha egy férfi önmaga egóját egy kész helyzetben, mikor a párja, akivel eddig megosztotta mindenét, kimondottan szeretné megtartani a gyereket. Már önmagában beteg, ha egy férfi választás elé állítja a nőt, vagy ő, vagy a gyerek. (Viszont ez a te helyzetedre is illik, és mivel azt kérdezted, mit tennénk ebben a helyzetben, ezen érzések mentén nagyon nagy balhék lennének, a végét meg leírtam az előzőben, hogy kétféleképp döntenék.)

De remélem, ti megoldjátok a vitátokat a pároddal. És ha most nem is vagy terhes, ezeket a dolgokat mindenképp tisztázzátok, fektessétek le tisztán a játékszabályokat, hogy az abortusz kérdése többé ne vetődhessen fel.

2016. jún. 14. 22:10
 25/37 anonim ***** válasza:
58%

" de tényleg felfordul a gyomrom, ha egy férfi önmaga egóját egy kész helyzetben"- bocs, nem kalkuláltam vele, hogy az itteni hölgyek körében ekkora sokkot okoz, ha egy férfinak saját öntudata és saját elvei is vannak:)

Rólam mindig tudható volt igen hamar, hogy számomra a párkapcsolat célja és értelme NEM a házasság és NEM a gyerek... ezek olyan dolgok, amelyek - közös megegyezés alapján!!!!!! - beleférHETnek a kapcsolatba, ha valamelyik félnek fontossá válnak - de a PÁRkapcsolat alapvetően KÉT emberről szól, akik onnantól jóban meg rosszban egymás mellett akarnak állni. Egy egyoldalú gyerekvállalás ezt alapjaiban rúgja fel, és a másik félnek, miután pont az tett be neki akit a legjobban szeretett és akiben a legjobban megbízott, csak a számára rossz és a számára rosszabb közötti választás lehetősége marad, a számára jó opció hosszútávon, vagy akár véglegesen kikerül a lehetőségek közül...

Ezért szimpatikus számomra a fejlődésnek ez az útja: [link]

mert így legalább abban egyenjogúvá válnának a férfiak a nőkkel, hogy a múlt lezárható lenne, és kezdődhetne a - kinek meddig tartó - feldolgozása. Mert ma ugye a nőnél ez adott, a férfinak viszont még évtizedekig szembesülnie kell megaláztatása és kihasználása eleven bizonyítékával... vagy állandóan, vagy a "kapcsolattartás és tartásdíj" kapcsán.

2016. jún. 14. 23:18
 26/37 anonim ***** válasza:
65%

illetve bocsi, még ebben a helyzetben is létezik két becsületes választás a nőnek - egyik se lehet ritka, mert mindkettőre tudok példát a saját környezetemben is - az egyik (ami sajnos csak házasságon kívül működik, ahol nincs apasági vélelem) ha a nő nem nevez meg apát, és így nem kényszerít a férfira olyan helyzetet, olyan felelősséget, amit nem vállalt önként. A másik, - ami működhet házasságban is meg azon kívül is - ha a nő az első pillanattól kezdve abban hajt a szakítás után, hogy olyan férfit találjon apának, aki önként vállalja a gyereket, és örökbe is fogadja.

Na, az ilyen nőket tudom tisztelni abban az esetben is, ha egymaguk hoznak döntést a terhességük kihordásáról...

Na, így kerek a dolog.

2016. jún. 14. 23:56
 27/37 anonim ***** válasza:
61%

Voltaképp érdemes lenne megnézni, hogy azok a nők, akik elvárnák a partnerüktől, hogy fogadja el az ő egyoldalú döntésüket, mit tennének egy fordított helyzetben, ha a férfi állítana haza egy csecsemővel, hogy "márpedig ezt a gyereket mi fogjuk nevelni és örökbe fogadjuk, mert én úgy döntöttem...."

Egészen valószínűnek tartom, hogy a többségük egyáltalán nem úgy reagálna, mint amit ő vár itt el a párjától... egészen más lenne a férfi nyakába ugrás helyett...

2016. jún. 15. 01:43
 28/37 Vilcsianyuja ***** válasza:
33%
Utolsó, ez ritka demagóg egy példa volt. A vica verza eset az lenne, ha a férfi egy véletlen teherbeesést követően a nőt nem engedi abortuszra, holott ő el szeretné vetetni a babát, fenyegeti, hogy elhagyja, ha megteszi. A te példád nem hasonlítható össze ezzel, mert nincs egy véletlen teherbeesés, ami kész helyzet elé állítja a párt. Ami abortusszal jár, és az erkölcsi vonzatai miatt is különleges döntési helyzet.
2016. jún. 15. 07:48
 29/37 anonim ***** válasza:
33%

66% az a baj veled,hogy kihagyod a számìtásodbòl,hogy nem egy embriò,hanem az emberiò,akit te (is)csinàltál!!! Az,hogy neked nem kell,az a te bajod,ha a nődnek kell,az meg az ő baja, de mindketten viseljétek a

következményeket!

A te verziòdban csak te létezel,mindenki más bszòdjon meg, és ez a qrva bicskanyitogatò!

2016. jún. 15. 08:09
 30/37 anonim ***** válasza:
43%

#29 "de mindketten viseljétek a következményeket!" - Bocs, ez nem tiszta, miért is viseljem én más ember döntésének a következményeit? Ilyen alapon én is elvárhatnám, hogy a másik fél viselje az én döntésemét, nem?

(egyébként meg bocs, de zőccség, a következményeket mindenféleképp mindkét fél viseli - vagy így, vagy úgy. Az is a következmény, ha az ember kénytelen kilépni a párkapcsolatából, például.)

2016. jún. 15. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!