Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Veletlen teherbeeses- megtarta...

Veletlen teherbeeses- megtartanad, ha a parod nem akarna?

Figyelt kérdés

Egyelore csak elvi kerdes... Most nem epp jo az anyagi helyzetunk, fel even belul nem is valtozik a helyzet, nem vagyunk hazasok sem meg. Ha terhes vagyok, nem szeretnek abortuszt semmikepp, ugy erzem, nem tudnek elszamolni a lelkiismeretemmel. A parom viszont ezt gondolja a legjobb megoldasnak, mert nem tudnank megadni neki amire egy babanak szuksege van ( 1-2 even belul szerettunk volna babat).

Mit tegyek, ha tenyleg terhes vagyok es nem tudunk kozos nevezore jutni?

28N/ 31F

2016. jún. 14. 07:59
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
#donom- epp errol van szo, ha elvetetnem, biztos nem tudnek tukorbe nezni...
2016. jún. 14. 10:49
 12/37 anonim ***** válasza:
20%

Ha 1-2 éven belül úgyis akarnánk gyereket, akkor nem vetetném el. Ha lelép, akkor valószínűleg csak hiteget ezzel.

Én mondjuk nem hiszek a védekezés melletti teherbe esésben, szóval ha terhes lennék akkor az a közös hibánk lenne. Aki nem akar gyereket, védekezzen.

(eü-ben dolgozok, többek között nőgyógyász mellett is)

2016. jún. 14. 10:49
 13/37 anonim ***** válasza:
42%

#12, aki tényleg az egészségügyben dolgozik, az tudja, hogy a Pearl-index (a különböző védekezési módok 1 évre vetített hibaszázaléka) nem hit, hanem statisztika kérdése, tapasztalati TÉNY.

#9, ". Elsősorban a törődésetekre van szüksége, a szeretetetekre." - na, pont itt az alapvető bökkenő...szerinted annak, akit RÁKÉNYSZERÍTENEK egy másik emberre, mennyi esélye van törődésre, szeretetre?

Kérdező, az exem megtartotta... azóta amit a férfitársaim közül az ellenségemnek se kívánok, az egy olyan nő, akinek egy embrió fontosabb a párkapcsolatánál. Ja, és természetesen NEM lett jó vége...

2016. jún. 14. 11:37
 14/37 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező, hátha segít, amit most leírok. Tavaly pont hasonló szituációba kerültem. Én 28, párom 31. Volt egy kis baleset, nagyon féltem attól, hogy terhes lettem és ő mit fog hozzá szólni. Hogy mit szólt? "Ha 1-2 éven belül úgyis akarunk, akkor nem mindegy?!" Eszébe se jutott volna az abortusz, pont ez miatt Úgy volt vele, bármi is lesz, de megoldjuk. Nem voltam terhes, de valahogy a kapcsolatunkat sokkal jobbnak érzem azóta.
2016. jún. 14. 12:07
 15/37 donop válasza:
50%
Kérdező, bocs, igen, lemaradt, de a #3-ra reflektáltam.
2016. jún. 14. 12:14
 16/37 anonim ***** válasza:
13%
Ez a Te életed, halgass az eszedre ne a gyikon idegen emberek okosságaira.
2016. jún. 14. 12:56
 17/37 anonim ***** válasza:
31%

Nekem most késik a mensim, de valószínűleg csak a stressz miatt. De épp sokat veszekedünk a párommal összeköltözés lehetőségei, vizsga, munkába állás miatt. Nagyon apa típus, mindig is gyereket tervezett. Erre tegnap a fejemhez vágta, hogy most elgondolkozna az abortuszon.

Én meg megmondtam neki, hogy akkor kezdjen imádkozni, mert én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel egy abortusz esetén...

Esetleg szíveskedjen gumit húzni legközelebb mikor mondom.

2016. jún. 14. 13:28
 18/37 A kérdező kommentje:
#17- sajnalom, hogy te is ebben a cipoben jarsz... Mi jol megvagyunk, sohasem veszekszunk, csak es kizarolag kozos jovoben gondolkodunk. Belatom, hogy most meg nincs itt az ideje egy babocanak, de attol meg nekem is fajt, hogy egyaltalan felmerult benne ez a lehetoseg. Barmi legyen is, ha ugy van, ebbe nem fogok belemenni akkor sem, ha ramegy a parkapcsolatom :(
2016. jún. 14. 13:44
 19/37 Vilcsianyuja ***** válasza:
21%

Az előző barátnőjét is ő küldte abortuszra? Ez nála akkor rutin? Kirántott husi, azt ha gond van, akkor a nő köteles kés alá feküdni, aztán majd megint kirántott husi, meg megint abortusz? És ha te erről tudtál, hogyan élhetsz vele nemi életet atombiztos védekezés nélkül???

Egy terhesség 9 hónap. Jó esetben te is tudsz több mint fél évig dolgozni, a kritikus időszakot tehát még pont átvészelnétek egyben. De lehet, hogy annyira megcsömörlenék a kedvesemtől ilyen esetben, hogy a gyerekét se szívesen tartanám meg egyedül álló anyaként. Szóval abortusz + lapát, vagy becsúszott gyerek + apa.

66% férfi válaszoló, mennyire gusztustalan már a hozzáállásod! Egy embrió előbbre való a párkapcsolatnál? Igen, úgy látszik, az exed úgy döntött, te nem érsz meg annyit gyerek nélkül, mint a gyerek önmagában. Ez téged minősít, nem az exedet. És neked miért nem ért meg annyit a párkapcsolat, hogy elfogadd a közös gyereketeket bele? Kérd el a kérdező pasijának a számát privátban, aztán menjetek sörözés közben szidni a nőket!

2016. jún. 14. 14:32
 20/37 Snorri ***** válasza:
33%
Én nem tartanám társamnak azt a férfit, aki abortuszra akar küldeni engem. Ő nem volt ott, amikor megfogant? Ő nem volt benne abba, hogy lazábban vegyétek a védekezést? Én nagyon nagy felelősségnek tartom a védekezést. Mi régóta naptár módszer szerint védekezünk úgy, hogy megbeszéltük, hogy ha jön, akkor jön. Amikor nem akartunk gyereket, akkor gumi, gyógyszer. Az én lelkem egy része biztosan meghalna abortusz közben, számomra ez nem játék. Szerencsére a férjem is így gondolkodik. Ez tényleg élet halál kérdés, szerintem.
2016. jún. 14. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!