Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Te megtartanál egy beteg babát?

Te megtartanál egy beteg babát?

Figyelt kérdés
Ha az orvosi vizsgàlatok szerint betegen születne. Milyen betegség esetén vállalnád? Sajnos nemrég történt az egyik ismerősömmel ez a szomorú dolog.
2016. márc. 29. 14:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Nem.
2016. márc. 29. 21:54
 12/18 anonim ***** válasza:
58%

Nem.Önző és alkalmatlan vagyok erre.

Csodálom azokat akik önfeladással és hatalmas áldozatok árán nevelnek beteg gyerekeket,őszintén le a kalappal előttük,de én erre nem vagyok képes.

2016. márc. 30. 17:48
 13/18 anonim ***** válasza:
50%
3-as! Az én fiam pont vese és szívbetegséggel született. Mindkettő gyógyítható elméletileg, de 100%-os soha nem lesz. A bal veséjének egy részét most készülnek eltávolítani. A terhesség alatt kiderülhetett volna mindez, ha az orvos figyelmesebb, de amúgy sem változtatott volna a dolgokon semmit, mert így is úgy is megtartottuk volna. Maximum, amikor pár hetesen magas láza lett,tudtuk volna, hogy mi a baja és nem ért volna hidegzuhanyként az egész. Én nem vagyok elég erős sokszor még ehhez sem. Könnyű persze olyan kijelentéseket tenni, hogy ha mondjuk mentális beteg lenne, akkor is megtartanám, de valljuk be őszintén, sokszor még egy egészséges gyerek felnevelése is rengeteg áldozatot követel. Mi van akkor, ha érzem, hogy bennem nincs annyi erő, hogy például egy down-kóros gyereket vállalni tudjak, de a lelkiismeretem meg szorongat, hogy mégis maradjon életben. Dönthetek én egyáltalán életről? Van jogom hozzá? És ha igen, ki adta nekem ezt a jogot? Szóval, ezekhez hasonló érzések kavarognának bennem és fogalmam sincs, hogyan döntenék...
2016. márc. 30. 20:19
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
3-as vagyok: Az én fiam autista. Igaz, a spektrum legszélén, de ez is elég ahhoz, hogy minden nap küzdelem legyen. valószínű, ezért gondolom úgy, hogy "kisebb" testi hibával vállalnám, mert sokszor gondoltam azt, hogy lenne inkább valami betegsége, amit lehet gyógyítani, mint ez. Még szűrni sem lehet terhesség alatt, bár azt mondom, szerencsére. Mert amúgy egy hihetetlen szép lelkű, nagyon okos, gyönyörű gyerek, nagyon jó, hogy megszületett, csak ugye időnként elfárad az ember, de őszintén szólva, ha tudtam volna, mi vár ránk lehet, nem vállalom...
2016. márc. 31. 10:17
 15/18 anonim ***** válasza:
csak tudnám, melyik elmebeteg pontozott le megint...
2016. márc. 31. 11:01
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

Mentális betegséggel, végtaghiánnyal (ami nem azt jelenti, hogy 5 kisujja helyett csak 4 van), vagy egyéb halálos betegséggel (jó eséllyel csak pár évet élhetne) nem tartanám meg.

Hogy mik azok a betegségek? Ezt így nehéz megmondani.

Az unokaöcsém egy vesével született. Fennállt a kockázata, hogy valami egyebet is hoz magával, de a testvérem komoly vizsgálatokon esett át és úgy állapították meg, hogy nincsen más baja "csak" egy veséje van.

Megtartották, mert az orvosok azt mondták, hogy ezzel teljes életet élhet. Az extrém sportokat hanyagolni kell, vesedonor sem lesz belőle, de egyébként normális életet élhet. Egy ilyen esetben például én is megtartanám.

Másik unokahúgom pedig pitvarok közti lyukkal született. Gyakrabban kell vizsgálatra járnia, de egyébként semmi problémája. Pont olyan, mint egy egészséges kislány.

Magamtól meg nem tudok egyéb betegségeket felsorolni, mert nem vagyok orvos. Biztos van olyan, ami mellett megtartanám, de ezek közé egészen biztosan nem tartozik az, amit az elején felsoroltam.

2016. márc. 31. 16:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem is a saját életem megváltozása miatt hanem inkább a gyermek későbbi élete miatt nem tartanám meg, kiteni annak ahogy az ember nèznek viselkednek egy fogyatékos emmberrel.....sajnos elégé szomorú az emberek gondolkodása ezzel kapcsolatban és itt most ne vegye magára senki ezt! Én magam képesnek érezném arra hogy gondoskodjak róla de nem biztos hogy lelkileg Ő eltudná viselni azt ahogy néznek rá hogy az iskolában kinevetnék szekálnák...
2016. ápr. 3. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Van egy kishúgom, mindenféle szűrés és teszt kimutatta hogy down-so lesz, és ilyen-olyan mentális problémái lesznek. Hetekig rá akarta beszélni minden egyes orvos, hogy vetesse el. Anyám nem hagyta. Tündérien gyönyörű, egészséges és okos kishúgom pont most nyerte meg a sulis fizika versenyüket. Nem mindig érdemes kinyírni azokat a babákat.
2016. ápr. 14. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!