Te megtartanál egy beteg babát?
Figyelt kérdés
Ha az orvosi vizsgàlatok szerint betegen születne. Milyen betegség esetén vállalnád? Sajnos nemrég történt az egyik ismerősömmel ez a szomorú dolog.2016. márc. 29. 14:23
1/18 anonim válasza:
Mentalis betegseggel semmikepp nm vallalnam, kisebb testi problemaval igen.
2/18 anonim válasza:
Mi nemreg vartuk az amniocentezisem eredmenyet. Volt idonk gondolkodni. Ha tenyleg downos lett volna, nem tartottuk volna meg.
3/18 anonim válasza:
Kisebb,gyógyitható betegség esetén, pl. szív vagy vesebetegség, amit műteni lehet, esetleg rendellenes végtagok, amit lehet kezelni. Súlyosabb, mentális vonatkoztatással is járó betegség esetén biztosan nem tartanám meg, gondolva itt a már meglévő két gyerekemre is.
5/18 anonim válasza:
Ha első baba, akkor elgondolkodnék még egy dawn-os babán is. ha már van egy gyerek, akkor nem tartanék meg olyan beteg babát, aki vélhetően nem lesz önálló később, nem lesz képes az önálló életvitelre.
Én szülőként még megb írkóznék vele, de a testvérre nem tehetek ekkora terhet, hogy majd egy felnőttet gondozzon, ha már én nem vagyok.
6/18 anonim válasza:
NEM!
1.mi lesz vele, ha már én nem leszek? Hová fogják lökdösni?
2. nem engedhetem meg magamnak azt a "luxust", h ne dolgozzak, egy kereset kiessen.
3. senki nem tudja garantálni, h pontosan milyen jellegű, milyen mértékű lesz a betegség
3. a mi környékünk nem az eü fellegvára, a fejlesztések sem csúcsszuperek
5. nekem is egy életem van
7/18 anonim válasza:
Tényleg nem mindegy, hogy milyen betegség. De ha abból indulunk ki, hogy 24. hétig lehet maximum megszakítani a terhességet, és abból, hogy ez idő alatt inkább a komolyabb betegségeket lehet szűrni, (Dawn-kór, Edwards-kór...stb), azt mondom, hogy nem.
8/18 anonim válasza:
Ha valamilyen testi fogyatékossága lenne, amivel még együtt lehet élni, akkor megtartanánk. Súlyos mentális problémával viszont nem. Nem érzem magam képesnek egy mentálisan beteg ember ápolására (életem végéig).
9/18 anonim válasza:
Sem sulyos maradando testi betegseggel/fogyatekossaggal, sem pedig maradando mentalis betegseggel nem tartanam meg. tenyleg szomoru, de sok ember eletet tennem tonkre, ha csak a sajat onzo erdekeim miatt tartanam meg. Sajnos kozeli ismeretsegi korben van pelda. Szomoru dolog.
10/18 Betu válasza:
Meg lehet kövezni! Nem, semmilyen betegséggel sem, ami maradandó. Ami esetleg 100%-ig gyógyítható, talàn igen. Ilyeneken nem szoktam gondolkozni. Ja és van egy kisfiam, több gyereket nem szeretnénk vàllalni, amúgy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!