Abortusz vagy örökbeadás? Melyiket válasszam?
Nemrég múlt egy hetes :)
Oldódok, ez az ami nehéz volt végig a terhesség alatt, de így hogy itt van egyre jobban megy.
Ez az egymáshoz szokás ideje.
Valahol bennem van még az hogy nem most kellett volna érkeznie, meg vannak érzelmi hullámvölgyeim amikor csak ülök és bőgök hogy milyen szörnyű ez az egész, biztos szar anya leszek, ezer hogy nem fog szeretni, nem vagyok kész erre az egészre, de ezek a kirohanások után is felállok és teszem a dolgom. Pelenkázok, mérek, etetek megint mérek dajkálom ha nagyon fáj a pocija fürdetem csinálom a házimunkát igyekszem kikapcsolódni.
Próbálok beszélni hozzá, bár általában fogalmam sincs mit mondjak neki így a hamis hangommal próbálok énekelgetni dúdolni.
Nem abból állnak a napjaim és igyekszem nem is elemezni az érzéseimet felé. Fogok hozzá kötődni, már most kötődök hozzá, de ezt jobbára akkor veszem észre magamon ha baj van.
Gondolom majd egyre többször megtalálom az örömteli pillanatokat is, de ehhez idő kell.
Alapjaiban kell megváltoznia a látásmódomnak ami nem kis idő, hiszen mint írtam nem akartam anya lenni. De idővel és változni akarással fog ez menni :)
Amúgy emlékszem rengeteg hülyeséget kérdeztem itt is gyakorin hogy mi lesz ha lesz, hogy merjem e megtartani, de amikor a válaszokat olvastam valahol észrevettem hogy már van bennem egy döntés amit nem mondok ki. Meg nagyon könnyen el tudtam veszni a gyerekekkel kapcsolatos kérdésekben, nekik való termékek böngészésében kelengyelistákban stb.
Szóval rá lehet érezni az egészre, bele lehet nőni, de a kétségeket időbe telik kinőni, időbe kerül beleoldódni a megváltozott dolgokba.
Ha ennyire nem szeretnél gyereket és ebben biztos vagy, akkor úgy gondolom hogy nagy lelkierőről tennél tanúságot, ha örökbe adnád az abortusz helyett. Mivel nem vágysz gyermekre, ezért szerintem neked nem lenne annyira megterhelő lelkileg mint egy olyan nőnek, aki egyébként szeretne gyereket csak a körülmények nem megfelelőek.
Nekem sajnos volt évekkel ezelőtt abortuszom, mindig is akartam gyereket és ezért nagyon rossz lelkiállapotban voltam utána kb. fél évig, pszichológushoz is kellett járnom. Azóta vannak már gyerekeim de soha többé nem választanám az abortuszt, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!