Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért írják itt azokra, akik...

Miért írják itt azokra, akik elfogadják az abortuszt, hogy abortuszimádók?

Figyelt kérdés
Tisztában vannak az "imádás" szó jelentésével? Szerintem ez elég bántó. Nekem nem volt abortuszom, most várom az első babám, de nem szóltam le senkit, akinek volt vagy lesz abortusza (van ilyen barátnőm is). Szerintem van elég nagy különbség aközött, hogy valaki elfogadja, hogy van amikor ez a legjobb döntés és az imádás között. Utóbbi valami olyasmit jelentene, hogy jó dologként fogja fel, sőt szereti megtenni, ami nyilván azt itt írok többségére azért nem igaz.
2014. szept. 27. 13:56
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
0%
Voltam ilyen helyzetben, de eszembe se jutott az abortusz, mert fontosabb volt a gyerekem mint a saját kényelmem. Sajnos nem maradhatott velem, de én nem akartam őt megölni, fel akartam nevelni.
2014. okt. 1. 13:58
 42/52 anonim ***** válasza:
79%

Hagyjatok mar ezt a" megolom a gyerekemet" dumat. Csak azt tudod megolni, megyilkolni aki mar el, aki a tarsadalom es az emberi kozosseg tagja. Gondolkodik, erez, es mar elete van!

Egy 6-7 hetes embrio a vilagarol nem tud, de meg egy 12 vagy 19 hetes sem.

2014. okt. 1. 15:08
 43/52 anonim ***** válasza:
12%
Uh. Jobb lenne, ha elővennél egy biológia könyvet. Az a kis magzat már él, mert ver a szíve, mozog és az új kutatások szerint nem kizárt, hogy érez is. Genetikailag pedig 100%-ban ember. Képzeld, jogai is vannak, csak ezt a jogot a magyar törvények utólag adják meg neki sajnos. Tehát, ha megszületik, akkor azt mondja a törvény, hogy már a fogantatásától kezdve jogokkal rendelkező ember, vagyis, visszavezeti a törvény a jogait. Máshol pedig a magzatnak ugyanolyan jogai vannak, mint bárki másnak. Azokban az országokban tiltják is az abortuszt és büntetik. Szóval, azért mert egy primitív társadalomban élsz, nem kell tagadni az igazságot. Nevezzük csak nevén a dolgot: ártatlan gyerekek meggyilkolása az abortusz. J
2014. okt. 1. 17:05
 44/52 anonim ***** válasza:
10%

Csak azt tudod megölni, aki már él. Így igaz! Éppen ezért az embriót és a magzatot is. Az életnek, az élethez való jognak nem feltétele az érzelmi és gondolati készség. Sosem volt az, és nem is lesz.

Megölni azt lehet, aki él. A magzat és az embrió él. Olyannyira, hogy az abortusz előtti kötelező kontroll UH-leletre ráírják: ÉLŐ embrió szívhanggal.

Olyan magyar politikus meg van, sőt, ma is pozícióban, aki a magzatok/embriók vonatkozásában a "Kedves honfitársaim!" -megszólítást használta. Tehát a társadalom tagjaiként tekint rájuk. Ahogyan kell is egyébként.

Az meg csak ráadás, hogy egy újszülöttnek sincs fogalma az őt körülvevő világról. Ezen az alapon sincs tehát különbség.

2014. okt. 1. 18:03
 45/52 anonim ***** válasza:
81%

Csak az a helyzet, hogy ez nem kulfold, itt elfogadott az abortusz es 12 hetig elvegezheto, bizonyos esetekben akar a 18 hetig is.

Genetika ide vagy oda , te nevezheted embernek de nem az, foleg egy 12 hetnel fiatalabb embrio.3 honapig jogalanynak sem tekitheto, es csak az elve szuletes pillanatatol valik jogkepesse. Bar az sem mindegy, hogy vki megtartja vagy nem."Megolni" sem lehetne, ha embernek szamitana. Bar amugy nem tudom minek hoztad ide a jogot, szamomra eloleny de nem tekintek egy 5-6 h. embriot embernek, gyereknek meg foleg.

Amugy azok a kutatasok erdekelnenek! Van cikk, video? De a vallast mellozuk belole!

2014. okt. 1. 18:15
 46/52 anonim ***** válasza:
0%

Nem jogképes, sajnos, de ezzel "érvelni"! Ez olyan, hogy elvitatják egy emberi lény jogait, majd utána az orra alá dörgölik, hogy neki nincsenek.

Tudom, hogy nem engem szólítottál meg, de engem azok az érveid, általad összegyűjtött tények érdekelnének, amik alapján azt állítod, hogy az embrió nem ember. Tehát a bizonyítékok. Nem az, hogy te mikortól tekinted őket embernek, hanem az a tudományos vélekedés, ami minden kétséget kizáróan tagadja, hogy a magzat ember.

2014. okt. 1. 18:25
 47/52 anonim ***** válasza:
0%
45-ös egyetlen értelmes indokot sem mondott. Magyarázza a butaságot. Nyilván mi magyarok vagyunk a legértelmesebb emberek a földön és minden más nemzet, akik elítélik az abortuszt, csak is abnormális degeneráltak lehetnek. Amúgy az érdekes, hogy a kutya is él, nem ember, mégis megölni bűn. Erre varrjál gombot! Akkor? Neki miért lenne több joga, mint egy magzatnak? Azért van Magyarországon legális abortusz, mert az állam nem akar felnevelni több ezer gyereket. Egyszerűen anyagilag így jobban megéri. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a magzat nem ember, mert akkor utólag sem kapnák meg a jogokat a fogantatásig visszamenőleg. Ember a magzat, ezt a törvény sem vitatja, csak nem vállalja az állam a gyerekek ellátását. A sok buta ember meg ezt úgy értelmezi, hogy a magzat nem ugyanolyan ember, mint bárki más. Mondjuk a legtöbb ilyen embernek már volt abortusza, így elhiszem, hogy a jobb a lelküknek,ha ezt hajtogatják magukban. Amúgy minden biológia könyv úgy kezdi, hogy az élet a fogantatással kezdődik.Persze...Nyilván minden biológia könyv téved...
2014. okt. 1. 18:51
 48/52 anonim ***** válasza:
62%

Te , nem tudom mit olvasol...ossze vissza irsz. Draga, olvasd el az elozo oldalt, jo? Ja , es a nagy kutatasokrol se hoztal anyagot.Semmire nem reagalsz, csak kitalasz ujabb hulyesegeket es froccsogsz. De en persze nem tudok magyarazni :D. Nem szidtam semelyik orszagot, es nepet sem. En nem is tudom, honnan veszed ezeket.

Mar a gazdasagba is belekezdtel .

Egyeni dontese mindenkinek , mikor vallal csaladot! Fogadd el, es torodj a sajat dolgaval, ha van gyereked akkor meg inkabb azzal!

2014. okt. 1. 20:45
 49/52 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes... a magzat után adókedvezmény is jár, ugyan olyan mint a már megszületett gyerekek után. Gondolom, aki nem tekinti élőlénynek a magzatot az ezzel a támogatással se él. Hisz minek fizessenek neki egy sejtcsomóra nem igaz?
2014. okt. 2. 05:09
 50/52 anonim ***** válasza:
Milyen adókedvezmény jár a magzat után, te nagyonokos? :D
2014. okt. 2. 08:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!