Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért írják itt azokra, akik...

Miért írják itt azokra, akik elfogadják az abortuszt, hogy abortuszimádók?

Figyelt kérdés
Tisztában vannak az "imádás" szó jelentésével? Szerintem ez elég bántó. Nekem nem volt abortuszom, most várom az első babám, de nem szóltam le senkit, akinek volt vagy lesz abortusza (van ilyen barátnőm is). Szerintem van elég nagy különbség aközött, hogy valaki elfogadja, hogy van amikor ez a legjobb döntés és az imádás között. Utóbbi valami olyasmit jelentene, hogy jó dologként fogja fel, sőt szereti megtenni, ami nyilván azt itt írok többségére azért nem igaz.
2014. szept. 27. 13:56
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
4%

Nyomj még egy kis LOL-t, meg XDXD-t, meg :D:D:D-t, vagy :DD-t, olyan jól megy!

Ha már egyszer hiába fáradoztál a modinál...

2014. szept. 27. 19:31
 22/52 anonim ***** válasza:
23%

1. Kérdezd meg azt is, hogy miért ősanyáznak itt annyian megbántva ezzel minden jó érzésű embert.

2. Soha, de soha nem lehet jó döntés az abortusz! Más embernek elvenni az életét semmilyen helyzetben nem lehet a legjobb megoldás.

3. A kérdésed nem azért lesz törölve, mert a kommentek olyanok amilyenek, hanem mert provokatív voltál.

2014. szept. 27. 21:36
 23/52 anonim ***** válasza:
83%
Ohh, engem mar hanyszor titulaltak abortuszimadonak. Volt olyan elmebeteg, aki meg azt irta, hogy a szegeny "kis emberkek"(embirok, magzatok)halott fotoira elegitem ki magam, mert biztos olyan elkorcsosult vagyok. Ilyenkor olyan mely szanalmat es duhot erzek. Csak azert mert megvedem az abortuszra keszulo not, aki valoszinuleg nem egy pezsgo kisereteben, es mosollyal az arcan dontott el egy ilyen komoly kerdesben. Arrol nem is beszelve, hogy milyen undorito modon beletudnak meg rugni az emberbe(" kivanom, hogy tobbet ne legyen gyereked", "remelem orok eletedre banni fogod" ). Ilyenkor leirom a velemenyemet, van, hogy hasonlo stilusban , erre kiakadnak. Oszinten? Nem erdekel. Legalabb addig sem a kerdezot bantjak. Nekik csak a magzat szamit ,ami engem illett nekem egyben a ket szulo is.
2014. szept. 28. 12:55
 24/52 anonim ***** válasza:
17%
Én nem szoktam undormányokat írni, de van bennem annyi emberség, hogy nem is veregetem meg a kérdező vállát, hogy jaj, nem baj, jól döntöttél. Nem! Nem döntött jól! Bűnt követett el, talán a legsúlyosabbat, amit ember elkövethet. A saját vérét árulta el. Engedd meg nekem, hogy ne érezzek sajnálatot az ilyen emberek iránt. Sajnálni csak a kis magzatot lehet. Az ő életét vették el, őt ölték meg kíméletlenül, az ő testét szaggatták szét, őt fejezték le élve, az ő karjait és lábait vágták le, nem az anyáét. Ő még csak nem is volt ébren közben. Miért is kellene sajnálnom? Mert széttenni a lábát volt esze, de a felelősséget nem tudja felvállalni? Hangsúlyozom: Ki kötelezte arra, hogy szexeljen? Az ő döntése volt, tudatában kellett lennie annak, hogy, akár gyerek is lehet a dologból. Szóval? Miért is sajnáljam? Nem kiabálok rá kígyót-békát, nem bántom, de sajnálni nem tudom. Bennem és még pár emberben maradt ennyi emberség még.
2014. szept. 28. 13:11
 25/52 anonim ***** válasza:
87%

Azért, mert gusztustalan, ítélkező egyének. Sokszor azt sem tudják, hogy mi visz rá valakit

az abortuszra, de mégis elítélik, megalázzák. Nekem pl. eszem ágában sem lenne értelmi

fogyatékost vagy olyan gyereket megszülni, aki megerőszakolás útján fogant. Ha rákos lennék,

akkor is meggondolnám a dolgot. A vallásosok és hasonlók meg nyugodtan szüljenek vagy 5 gyereket.

Engem nem érdekel mit csinálnak, ők se foglalkozzanak mások abortuszával.

2014. szept. 29. 20:51
 26/52 anonim ***** válasza:
0%
Akik abortuszra mennek, azok meg az életet alázzák meg. Az erőszak miatt történt abortuszok az abortuszok 0.0001%-át teszik ki.Elenyésző! De! Azt a nőt sem tudom megérteni teljesen, hogy, ha megerőszakolják, akkor miért nem megy el azonnal orvoshoz és miért nem vesz be esemény utánit? Bármennyire is magán kívül van, a saját érdeke is, hogy ezt megtegye. Attól, mert nem foglalkozik ezzel, még nem segít magán.Ergo, iszonyat felelőtlen. Ettől függetlenül ugyanolyan bűn megölni az erőszakból fogant gyereket is, hiszen a nő mellett, ő a legnagyobb áldozat. Mivel érdemli ki, hogy elvegyék az életét? Tehet ő bármiről is? A fogyatékos emberekkel mi bajod? Ismerek párat. Nagyon jó emberek. Szeretni lehet őket és ők is szeretnek. Sőt! Ezerszer jobban tudnak szeretni, mint bárki más! Én nem látom őket kevesebbnek magamnál. Ha hiszed, ha nem, ők tudnak ám igazán boldogok lenni, mert nem aggódnak sok felesleges dolgon, mint mi, nem foglalkoznak világmegváltó kérdésekkel. Csak élnek és élvezik az életet. Amit fel tudnak fogni a világból, az éppen elég arra, hogy boldogok legyenek. Amikor terhes voltam, tisztáztam magamban, hogy ha fogyatékos lesz, akkor sem vetetem el. Nem lettem volna rá képes! Az esetek amúgy is, amiket felsoroltál, annyira,de annyira ritkák. Tudod mi a gond? Amit írtam is: Hogy a nők önként döntenek arról, hogy szétteszik a lábukat. Néhány ritka kivételtől eltekintve, senki nem kötelezi erre őket. Aki pedig szétteszi a lábát, tudja, hogy terhes lehet és ebből megint jön a kérdés: Miért kellene akkor sajnálni őket? Miért szexel, ha nem tudja megtartani a gyereket? Ha megkérdeznétek gyerekeket arról, hogy helyes-e pici babákat az anyukájuk pocakjában darabokra szabdalni, lefejezni, szétszaggatni, vajon mit válaszolnának? Sírnának és kiáltanák, hogy ezt nem szabad. Miért? Mert ők még ismerik azokat a magas szintű erkölcsi törvényeket, amelyeket a felnőttek már elfelejtettek, mert a bűnös társadalom hatásai elhomályosították az elméjüket. Egy gyerek nem értené meg azt a zagyva szöveget, hogy "néha ez a jó megoldás", mert ők még tiszta és ártatlan lélekkel szemlélik a dolgokat. Tudják, hogy senkit nem szabad bántani és mindegy, hogy mire hivatkozva követünk el erőszakot az élettel szemben, az csakis rossz lehet, csakis bűn lehet. Ezt kellene megérteni. Innentől kezdve sértegetheted te is azokat, akik mélységesen elítélik az abortuszt és nem tudják sajnálni az olyan nőket, akik ezt teszik, mert akkor sem tudsz a hazugságból igazságot kerekíteni és nem tudod ezt a dolgot jónak beállítani.
2014. szept. 29. 21:22
 27/52 anonim ***** válasza:
70%

Ilyet, hogy abortuszimádó, feltételezésem szerint csak a rendkívül ostoba, szűk látókörű és az empátia teljes hiányában szenvedő emberek mondanak. (Egyébként általában az ostoba emberek sajátja, hogy teátrális túlzásokra ragadtatják magukat anélkül, hogy átgondolnák annak valódi jelentését.) Elfogadni az abortuszt és imádni, két olyannyira evidensen különböző fogalom, hogy aki ezt nem látja be, az ne csodálkozzon, ha bármely más véleményét sem veszik igazán komolyan az emberek.

Számomra az is elég fura, amikor az ellenzők valami hihetetlen beleéléssel, és szinte kenekedve a borzasztó részletekben, a 12 hetesnél fiatalabb magzat sirámait ecsetelik. Elég ellentmondásos dolog, hogy teljes mellszélességgel állnak ki egy olyan "lény" mellett, akiről senki - sem a tudomány, sem ők, sem az egyház - nem tudja biztosan, milyen fejlett az idegrendszere, mit érez, belekerült-e már a testébe a lélek, de simán ítélkeznek egy nő felett, és elvárnák, hogy akarata ellenére megtartsa a gyerekét, aki még nem is biztos, hogy igazán érez bármit is. Ugyanakkor egy percig eszükbe nem jut, hogy ha megszületik az a nem kívánt gyermek, akkor nagyon szerencsés esetben jó/elfogadható élete lesz, kevésbé kedvező körülmények között lehet, hogy ő maga fogja sajnálni, miért is nem lett a küretkanál áldozata.

Teljesen nyilvánvaló, hogy akik elfogadják az abortuszt, ők sem a gumióvszer alternatívájának tekintik, hanem szükséges rossznak, amelyet nagyon alapos mérlegelés után, indokolt esetben elfogadhatónak vélnek.

Ugyanakkor meggyőződésem, hogy akik nagyon vehemensen ellenzik az abortuszt, fognak még olyan élethelyzetbe kerülni, hogy kénytelenek legyenek revideálni az álláspontjukat. Az élet előbb-utóbb úgyis mindenkit megtanít a ne ítélj, hogy ne ítéltess alapelvre.

Addig is javaslom olvasgatásra az Árvák hercegét...

2014. szept. 29. 23:01
 28/52 anonim ***** válasza:
75%

Te egy merhetetlen gusztustalan, alszent ember vagy 71%-os! Vannak gyerekeid? Mit tanulhatnak toled?

Hanyok ettol az "az elet a legfontosabb" nyaladzasotol!

Ha valoban ismernel sulyos ertelmi/ testi fogyatekos gyerekeket, akkor nem igy irnal! Te csak max. lathattal, de egyikkel sem lehettel 1 oranal tobbet! Van fogalmad rola, hogy nemelyik csak vegetal? Ez neked boldogsag?! Mert, ha igen merhetetlenul hulye vagy! Arrol nem is beszelve, hogy annyira onzo vagy ,hogy kepes lennel megszulni is, nem gondolva a csalododra? Szerinted mikor eltemetnenek, ki apolna? A testvere(i)?Ezzel ot (oket) is megnyomoritva?! Mert vagy gondjat viselheti(k), de akkor a sajat csaladjukkal nem tud(nak) foglalkozni vagy beadja(k) ot vhova, ahol elete(tuk) vegig gyotorheti ot(oket) a buntudat! Na de , ha nincsenek rokonok? Azt mar inkabb nem is irom le! Borzalmasan bannak a betegekkel, foleg ott ahol nem fizetik meg az apolokat!

Semmit nem tudhatsz errol a vilagrol, szoval az okorsegedet tartsd meg magadnak!

Az meg inkabb fwlhaborito, hogy ugy gondolod ,egy no/ lany is bunos, ha elveti az eroszakbol fogant gyermeket! Urambocssa , hogy szegenyek a sokk mellett nem rohannak egybol a gyogyszertarba! Fo, hogy empatikus vagy! Bezzeg, ha teged b...na meg vmi csoves, vagy egy beteg perverz sirnal a vilagnak!

Amugy elarulnad, hogy miert csak a nokre haritod a felelosseget? A nok "igy-ugy szetteszik a labukat"...na es a ferfiak? Ok nem bunosok? Ok nem gyilkosak? Ugyan ugy kellettek ok is a babahoz! Nem maguktol estek teherbe a "csunya, gonosz nok"!

Komolyan, nem normalis a felfogasod! El vagy tevedve, de nagyon!

2014. szept. 30. 00:43
 29/52 anonim ***** válasza:
81%

Es bocs de ebbe is bele kell kotnom. Remelem,nem baj ha megkerdezzem... Te csak akkor bujsz agyba a paroddal( mar ha van), ha gyereket akarsz? Manapsag a szex reg nem csak a szaporodast jelenti, hanem a testi es lelki egyesulest is! Ez egy nagyon bensoseges, csodalatos dolog, kar ha nem tudod atelni!

Amugy mit csinalsz(majd), ha tinid haza allit az aktualis bnovel/barattal? Megtiltod majd nekik a szexet, mert nem tudnak eltartani egy gyereket? Vagy, hogy gondoltad? Mert bocsanat ,de a f..z az feltud allni barmikor , kovetni meg nem hiszem, hogy tudod oket. Bar ki tudja mi telik ki toled...

Nem a szexualitassal van a baj, hanem a tapasztalatlansaggal! Mindent a szajukba kell ragni, akar tobbszor is es nem lesz annyi baj!

2014. szept. 30. 01:04
 30/52 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, azért nem a férfiakra hárítja a felelősséget mert a nő dönt arról megölje-e a gyerekét. Én meg z olyantól hányok aki gyilkos lesz a saját kényelme érdekében. 74%-os, ha szerinted a 61%-os visszakapja amiket mondott akkor úgy igazságos hogy az abortuszos nő is visszakapja amit tett nem igaz?
2014. szept. 30. 05:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!