Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Létezik ebben a helyzetben...

Létezik ebben a helyzetben olyan hogy jó döntés?

Figyelt kérdés

21 vagyok, 1 évem van még vissza a suliból. Nem mondom hogy rossz körülmények között élünk, de amink van azt is a szüleimnek köszönhető. Pár éve meghalt apum, anyu külföldre ment dolgozni, sosincs itthon. Nem érzem úgy hogy így be tudnék vállalni egy gyereket. Tudom hogy nem egy pár évre szól ez a gyerekvállalás hanem egy életre és ezért sem érzem magam készen erre.

Látok fiatal "anyukákat", akik megszülték a gyereket és szenvednek, hogy nincs pénzük, nem is érettek erre a feladatra, van amelyiket valamelyik hozzátartozója neveli és úgy gondolom hogy nem szeretnék én is erre vagy hasonló sorsra jutni (bár én nem is tudnám másra bízni addig sem amíg suliban vagyok mert kb totál egyedül vagyok, a párom meg dolgozik).

Van bennem egy bizonyos szégyenérzet, hogy ebbe a helyzetbe kerültem és úgy gondolom, hogy ha én "elítélem" a fiatalon szülő lányokat (tizenévesen szülnek) akkor jogosan gondolom hogy rám is hasonlóan néznének. Nem sok támogatásra számíthatok. Ha megszülném a gyereket nem lenne visszaút.. az abortusszal meg valamennyire "semmissé lehet tenni" ezt.. igen szeretném ha ez nem (most) történt volna meg. Nem vagyok egy anya típus, nem érzem magam érettnek a feladatra, bánom hogy így alakult és legszívesebben meg nem történtté tenném az egészet de ugye nem lehet. Nem vagyok érzéketlen, tudom, hogy ez egy élet (most már sikerült felfogjam) de úgy érzem hogy ezt muszáj...

Bár olvasgattam a neten és tegnap előtt arra jutottam hogy inkább legyen előbb, minthogy valamit elszúrjanak az "abortuszgyárban" a műtét közben és később egyáltalán ne lehessen gyerekem.. aztán győzött a szégyenérzet.. Nem arról van szó, hogy "jajj mit szólnának az emberek!?" hanem az hogy tudatában lennék, hogy ennek nem most van itt az ideje.. és akinek van egy kis esze az később vállal gyereket..tudatosan.. amikor már biztos hátteret tud nyújtani.

Anyám azt mondja, hogy ebben a korban már nem szégyen és hogy tartsam meg (csak azért mondja, mert neki alapból nem lehetett gyereke, engem is örökbe fogadtak).

A párom sem érzi magát készen erre a dologra, persze sokan mondják hogy majd akkor amikor a kezében tartja akkor máshogy fogja gondolni.. igen biztos, de ha most elvetetjük akkor még "előttünk az élet", már nem mintha gyerekvállalás után nem lenne az embernek élete (csak korlátozva....). Egyik nap az anyósjelöltnek feldobta a témát a párom hogy mit szólna egy unokához (ez lenne a hatodik unokája) és saját magához képest egész jól reagált rá. Mosolygott és egy "Nem mondod?!" szaladt ki a száján..aztán gondolkodott és mondta, hogy csak akkor legyen ha el tudjuk tartani, ha felneveljük, mert ő nem fogja, meg hogy én depressziós vagyok, lehet megölném (ezt az utolsót nem tudom honnan szedte vagy hogy értette mert nem depressziós vagyok hanem pánikbeteg és még nem öltem meg senkit úgyhogy érdekes), aztán végül annyit mondott neki a párom hogy jó igazából csak szívatta.. majd otthagyta, de még hallotta hogy az anyósjelölt mondja a kolléganőjének hogy "nézd már így kell megtudjam hogy unokám lesz". Aznap vett a párom egy autót és az anyja, mondta, hogy hátra még befér egy gyerekülés is....

Elég rossz hogy úgymond "tudja" az anyja ezt a dolgot, mert szerintem ez olyan mintha azzal szívatta volna hogy meghalt valaki..Na de nem ez a lényeg..

Sok félelmem van...ha kívülállóként nézném a dolgot akkor egyértelmű lenne hogy igen el kell vetetni.. Sok videót néztem és nagyon morbidnak tartom.. én komolyan mondom nem tudnék ártani senkinek, ezért az elején próbáltam úgy tekinteni rá mint sokan mások, hogy "egy sejtcsomó" és remélem hogy csak én reagálom túl....És tudom hogy nagyon sok embernek nem lehet gyereke akármennyire akarja, aki meg nem akarja az meg csak úgy eldobja magától és hogy ez igazságtalan meg minden...........

Úgy érzem hogy mindennel tisztába vagyok..minden szemszögből megvizsgáltam a helyzetet, de azért kíváncsi lennék a véleményekre.

2014. júl. 23. 13:03
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Véleményeket kértem, kaptam, köszöntem.

Nem a saját "kényelmem" miatt döntöttem ahogy döntöttem! Mivel egyéb okok miatt estin csinálom a sulit (hogy meglegyen végre az érettségi mert így is elég sokat halasztottam),egy gyerek mellett ez lehetetlen lenne.. mivel 2től 8ig nem tudnám senkire rábízni (mert mindenki dolgozik), a szomszédba meg nyilván nem vinné át senki...... na és Magyarországon tartson el valaki egy 100ezres fizetésből egy gyereket úgy hogy a kirúgás határán áll...én meg a kis érettségimmel aztán annyit érek hogy kb semennyit. Ez nem csak arról szól hogy elvégezzem a sulit meg hogy még éljem az életem, hanem arról hogy annak a gyereknek sem lenne jó, ha a kedves anyukája nem tudna neki kb semmit megadni mert iskolába jár, majd nem tud munkát találni hipp-hopp... Mutterom külföldön van,a barátom és az anyósjelölték meg estig dolgoznak. Na még ha azt is mondom hogy jó, kihagyok annyi évet a suliból amennyit muszáj a gyerek miatt, akkor jönne a következő: 1: azután az x év után be kellene fejezni a sulit 2: csak utána mehetnék el dolgozni... na és addig mi van? NYOMOR. Az kell a gyereknek? Láttam olyanokat! Nem akarom, hogy ha elmegyek a gyerekkel boltba, akkor nemet kelljen mondjak neki mert nincs miből.. Sz*r dolog a matek, viszont nem ez a főprobléma, hanem úgy minden egyben.

Egy gyerekhez "fel kell nőni"!

Az hogy hogyan fogalmaztam meg hogy megyek a kórházba sok jelentősége nincs, a lényegen nem változtat, támadási pontnak megfelelő volt ahogy látom... bár nem csak az, hanem maga az egész téma, de gondoltam hogy kapok hideget-meleget, úgyhogy nem vagyok meglepődve. Vannak akik szinte rajonganak a gyerekükért és tudnak megfelelő körülményeket teremteni nekik (így ők nyilván az abortusz ellen vannak).. és vannak akik reálisan látják át a helyzetet.

Igen, elvégezték a dolgukat, megcsinálták a műtétet. Később nézegettem a papírt, amin megállapították, hogy veszélyeztetett terhességről volt szó (bár erről szólt senki, csak a papíron láttam utólag), nem tudom hogy miért. Az egyik doki azt mondta, hogy olyan a méhszájam mint egy 10évesé, amit gondolom úgy értett hogy nem elég fejlett, de lehet azért írták rá hogy veszélyeztteett terhesség, mert barnáztam (bár sokan barnáznak terhességkor). Anyósjelöltnek is lett szólva előtte a dologról, átbeszéltük és a műtét után úgy reagált ahogy sejtettem, hogy reagálni fog.. Tehát veszteségként éli meg és most világosodott meg hogy mennyi mindenben nem állunk készen egy gyerekre, ezért próbál minket terelgetni a helyes útra, hogy ha legközelebb ilyen lesz, akkor ne legyen, az hogy nem lehet ezek miatt az okok miatt. /Azt is mondta, hogy a következőt már meg kell tartani és hogy kell gyerek../

Most ki fognak akadni az abortusz ellenesek: (Még?) nem bántam meg, hogy így döntöttem. Korai lett volna, hirtelen jött, még felkészületlenek vagyunk erre a feladatra. Oké, nem 50 évesen akarok majd gyereket, de nem is ilyen hamar. Most ez így alakult, túl vagyunk rajta és a rossz gondolatokat elhessegetjük, mert annak nincs értelme.

Akik nem bánták meg hogy gyereket szültek (sokan vannak) akár fiatalon akár nem, azok legyenek vele boldogok. Attól mert nekik adottak voltak a feltételek vagy csak azzá tudták tenni, érettek voltak hozzá vagy gyorsan fel tudtak nőni hozzá, nem féltek a változástól (bár maga az élet is egy folytonos változás) azok legyenek büszkék magukra komolyan! Nekem még nem ment volna. :)

2014. aug. 1. 09:46
 32/46 anonim ***** válasza:
Most nem bánod, de kèsőbb is így lesz vajon? Biztos hogy nem!Mi van, ha éppen nem fog jönni a gyerek, amikor már te is "készen"állsz rá? Nézegeted majd a sok boldog anyukát és belülről mardos majd a bűntudat, hogy neked is megadatott volna ez az öröm. Minden èvben eszedbe fog jutni, hogy hány éves lenne, hogy nézne ki, anyák napján mekkora szívvel köszöntene téged, mert ÉLETET adtál neki, mert bátor és erős voltál ès nem hátráltál meg. Tudod, Ő nem kért volna sokat tőled. Egy gyerek el van a használt ruhákban is, az olcsó pelenkában is. Ezt tudom! Egy dolgot kért: legyèl az anyukája és szeresd! Benned volt minden reménye; hogy testteddel táplálod, szereted és óvod Őt, erre te lettél az aki elárulta. Nem akarok bűntudatot kelteni benned, mert az úgy is jön majd. Lehet, hogy nem most, ahogy írtam, de jönni fog és ezt nem tudod elkerülni. Kívánom, hogy majd akkor sikerüljön megbocsátanod magadnak és ha mèg egyszer leszel olyan szerencses, hogy megadatik neked az anyaság, jobban tudd szeretni azt a gyereked, mint ezt a kis lelket, akit cserben hagytál. Legközelebb legyél jó ANYA! A kisbabád lelkéért pedig imádkozom!
2014. aug. 1. 11:53
 33/46 anonim ***** válasza:
32%
Megtetted amit akartál, döntöttél ugy hogy neked jó, elvették a babád, meghalt , és a lelkismerettedel sincsen baj ugylátom, kellemes életet, jó kifogásokat!! Meghalt a gyermeked :( és te nevetős smile - t irsz :(
2014. aug. 1. 12:47
 34/46 A kérdező kommentje:
Igen...mert az normális ha gyerek nevel gyereket, nem?!
2014. aug. 1. 13:51
 35/46 anonim ***** válasza:
0%
Ha par év múlva felfogja, mit tett, már nem fog mosolyogni.
2014. aug. 1. 13:52
 36/46 anonim ***** válasza:
51%
Nem. Az a normális, hogy a gyerek nem szexel és nem csinál gyereket.
2014. aug. 1. 13:53
 37/46 A kérdező kommentje:
Elég nehéz is lenne biztos pontnak lenni és jó életet biztosítani egy gyerek számára főleg ha "anyucinak" is az egész élete másoktól függ és alapjáraton tyúksz@ros élete van..
2014. aug. 1. 13:55
 38/46 anonim ***** válasza:
40%
Ugyan már hagyd abba hogy meg akarod győzni madag!! ez az elnyomod és bemagyarázod hogy milyen flelőségteljesen döntöttél hogy megölted a gyermeket!! Ne győzköd magad hogy márpedig megvolt a kifogásod, éld át hogy mit tettél, fogd fel a sullyát! és lépj tovább! nem tudsz mit tenni, saját magadba fogadd el, ne mentegetőzz, hogy márpedig ilyen meg olyan dolgok miatt nem, a gyermeked egy szivócső darabokra tépte, és szét roppantotték a koponyáját, ezt fel kell fogni fel kell dolgozni és tovább kell lépni, sokan irni fogjátok hogy mekkora szemét vagyok hogy itélkezek, mintha más nem tenné meg, a kiirásod alapján sokat vaciláltál, döntöttél ennyi. Elitéllek- e ? igen, Számít ez ? Nem!! ennyi!
2014. aug. 1. 14:05
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már teljesen felesleges a kérdezővel vitatkoznia akárkinek is,abortusz ellenes vagyok,ugyanakkor az ő dolga mit csinál,ha hibázott,majd számol vele,ha nem nem.De így csak egymás agyát húzzátok szerintem,nyugalom!!
2014. aug. 1. 15:34
 40/46 anonim ***** válasza:
50%
Ha "anyuci" tyúkszaros élete másoktól függ,szedjen tablettát,és húzzon a partnere farkára gumit.Ne ártatlan kis emberke igya meg a felelőtlensége levét.
2014. aug. 2. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!