Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti hogy döntenétek? Megtartaná...

Ti hogy döntenétek? Megtartanátok, ha esetleg az életetek múlna rajta, akkor is?

Figyelt kérdés

Van egy 18 hónapos lányunk.Egyenlőre nem terveztünk kis tesót,az egészségi állapotom miatt.Ám minden igyekezet ellenére teherbe estem.Óvszerrel védekeztünk mindig,sose szakadt ki,mégis valami hiba lehetett,mert már 6 hetes vagyok.

A lényeg,hogy az első babával a 6.-16 hétig hánytam,fogytam 10 kilót,38 kiló lett a vége a 168 cm-hez.(48-al estem teherbe)

Már akkor nagyon aggódtak értünk,hogy megmarad e a baba,minden rendben lesz e vele,és hogy én is helyrerázódom.Aztán szerencsére megszünt a hányás,és tudtam enni,a babánk is szépen fejlődött.A végére 58 kilóra híztam.

18 hónapos a lányunk,még cicizik,és a szoptatás alatt nagyon sokat fogytam.Jelenleg 43 kiló vagyok.

Na és jött most ez a terhesség.Sajnos már küzdök a hányingerrel,valószinű,hogy ugyan az lesz mint a lányunkkal.A dokim azt mondta,hogy nem bírná ki a szervezetem,ha megint ennyit fogynék,és lennék vagy 33 kiló.Ő a terhesség megszakítást javasolta,az anya egészségi állapotára hivatkozva.

Ti,hogy döntenétek?Bevállalnátok így is,tudva,hogy akár nagyon rossz vége is lehet,vagy megszakítanátok a terhességet?

Amugy tervezünk tesót,majd 4-5 év múlva,ha visszahízok legalább 50-55 kilóra,addig nem.

2014. jún. 18. 20:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
83%
Aranyosak vagytok. :-). De csak olyat írtam amit gondolok. :*
2014. jún. 19. 06:30
 32/70 anonim ***** válasza:
89%

"nem akarom újra átélni azt a szörnyűséget,hogy napi 10-20x hányok,minden kijön belőlem,gyenge vagyok,kiszolgáltatott,és még fürödni és pisilni sem tudtam egyedül..."

Akkor? Mi a kérdés? Nem másoknak kell helyetted dönteni. Nem másnak kell átélni se az abortuszt, se a 40 héten keresztüli borzalmakat.

Ne tartsd meg csak azért, mert mások "elvárják". Ha megtartod, az azért legyen, mert TE meg akarod tartani.

2014. jún. 19. 08:54
 33/70 anonim ***** válasza:
100%
Akinek problémamentes terhessége van, vagy volt annak elképzelése nincsen arról, hogy milyen az amikor nagy baj van. Aki nem éli át az nem tudja, hogy milyen pszichés teher ilyenkor elviselni a történéseket és azt sem tudja, hogy egy ilyet milyen hosszú idő alatt lehet feldolgozni. Ilyenkor a félelem mozgat, meg az aggódás, de ha már így alakult akkor meg kell próbálni felülemelkedni a félelmeiden és tenni a lehető legtöbbet és legjobbat ami tőled telik, hogy aztán elmondhasd magadról, igen én mindent megtettem...akármi lesz is a vége.
2014. jún. 19. 09:24
 34/70 A kérdező kommentje:

Jajj lányok,ma reggel már hányni is sikerült. ... :(

Ennek ellenére egyenlőre folytatjuk a terhességet, ezt beszéltük meg a férjemmel, meglátjuk hogy alakul pár hét múlva.

Köszönöm a kedves szavakat és biztatást!

2014. jún. 19. 10:22
 35/70 anonim ***** válasza:
97%

Sok-sok erőt kívánok és hidd el, átérzem, amit írsz!

Nem is értem miért pontoznak le azok, akiknek valószínűleg problémamentes volt a terhessége!

Kívánom, hogy jó döntést hozzatok. Ha pedig a megszakítás mellett lesz a döntés, akkor mindenképp egy biztosabb módszert válasszatok a védekezésre. Az egészségedre vigyázz, erősödj és várd az új lélek érkezését :)

Minden jót!

4-es voltam.

2014. jún. 19. 13:17
 36/70 anonim ***** válasza:
100%

25-ös vagyok, egy problémamentes terhességem volt, de mégis meg tudom érteni őt. Az elsőnél bevállalja könnyen, gondolkodás nélkül az ember, de ha már vna egy picur otthon akkor ő rá is gondolni kell, hiszen neki anya a minden! Anyának meg a meglévő gyermeke, persze h fontos az is akit most hordasz!

De amúgy nem tudom hol olvastátok h nem akarna gyereket már. Írta h akar még, de ha jobban összeszedte magát súlyilag. Miért kell a másikat bántani? Sose fogom megérteni. Ha vkinek szüksége van pár jó tanácsra mert kétségbe van esve akkor rúgjunk még bele kettőt nem elég sz4r neki érezze magát még egy nagyobb nullának.

Sose legyen ilyen gondotok és neh a fagyi visszanyaljon egyszer!

Ne is foglalkozz senkivel. Megpróbálod és kész.

2014. jún. 19. 14:19
 37/70 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos azt mondaná, hogy veszélyezteti az életemet, akkor nem tartanám meg. Nemcsak a hasadban levő babáért vagy felelős, hanem a lányodért is.
2014. jún. 19. 15:48
 38/70 anonim ***** válasza:
85%

Drukkolok nektek!

Milyen gyógyszereket szedsz? Mert én szedtem a folsavat és az e vitamint, de folyamatosan hányingerem volt hánytam, nem múlt el akármivel próbálkoztam, majd a 18ik héten mondta az orvos,hogy hagyjam abba az e vitamint, és azonnal megszűnt a hányás!

2014. jún. 19. 15:53
 39/70 A kérdező kommentje:
Nem szedek semmit. Az első terhességem alatt mindent kipróbáltunk, de semmitől sem lett jobb, sem rosszabb.
2014. jún. 19. 15:58
 40/70 anonim ***** válasza:
4%

Vagy anorexiás vagy, beteg, vagy hazudsz. 168cm és 43 kg. Én már láttam ilyen nőt, ez biztos hogy kamu.

Hülyíts másokat, mentem is.

2014. jún. 19. 18:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!