Szerintetek ilyen feltételek mellett lehet gyereket vállalni? Ti hogy döntenétek?
18 évesen mentem férjhez, most 19 éves vagyok. A férjem 25. Jelenleg abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy úgy tűnik, minden feltétel adott:
- a férjemnek van egy biztos, jól fizető munkája, egyetemi végzettsége.
- én távmunkát végzek, nem kell feladnom a terhesség végéig, utána hamar visszamehetek
- van saját háromszobás lakásunk
- mindketten szeretnénk babát
- mindketten érettnek is gondoljuk magunkat a feladathoz
Tudom, hogy a gyerekvállalás nagy felelősség, mivel volt már tapasztalatom kisgyerekekkel. Ennek ellenére már nagyon szeretném. Én se így terveztem, de annyira összejött minden, hogy úgy érzem, itt nincs mire várni. Nem azt kérem, hogy döntsétek el helyettem, vagy hogy megerősítsetek, csak hogy ti hogyan döntenétek ilyen helyzetben?
Én még várnék. Élnék kettesben a férjemmel, kiélvezve ennek minden előnyét. Eljárnánk szórakozni (nem discóba seggrészegre inni magunkat), kirándulni, esetleg utaznánk.
Aztán 2-3 év múlva belevágnánk.
Én a helyetekben belevágnék. Mint írtad, már 3 éve együtt vagytok. Ez alatt valóban sok közös élményt szerezhettetek. Ha úgy érzitek mind a ketten, hogy kész vagytok az új életre, akkor nincs mire várni. A hátteretek adott, jó munkahely, saját lakás, és persze, hogy mindketten szeretnétek. Akkor mire vártok? (:
Nekünk nem volt meg az első évfordulónk, amikor kiderült, hogy babát várok. Tervezett baba volt. És mindketten a fellegekben vagyunk. Nem sajnáljuk a közös élmények elmaradását, hiszen kapunk egy annál sokkal sokkal nagyobb élményt. Én csak biztatni tudlak. :)
Nem panaszkodhatok... :) Persze nem vagyunk milliomosok, de szerintem tisztességesen fel tudnánk nevelni, és alapból nem vennék neki méregdrága dolgokat, nevelési szempontból nem tartom helyesnek.
Mindent összevetve szerintem marad az a terv, hogy a szülinapom után kezdünk próbálkozni. Remélem összejön, mert eddig minden olyan jól alakult az életemben, nehogy pont ez ne sikerüljön... Nagyon köszönöm a válaszaitokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!