Mik azok a feltételek amik mellett vállaltatok 3. babát?
Értek ezalatt lakás méretre, jövedelemre...
Amik mellette szóltak, na meg azok is érdekelnek amik ellene.
Van egy 3 évesem és egy 19 hónaposom, mindkettő fiú.
Elkezdett motoszkálni az agyamba a gondolat, hogy nincs lányom....
Bizonytalan vagyok még, hogy akarom e, gondoltam megkérdezem ti mi alapján döntöttetek.
Akiknek hasonlóan kis korkülönbség van, hogy boldogulnak?Nem félnek mi lesz ha lesz egy pici?
Köszönöm
Erős hit.
2 fiú mellé vállaltuk a harmadikat, akkor még anyósnál laktunk egy szobában két semmitmondó munkával. Ma kertes házban a negyedikkel, aki elmúlt egy éves. Én képtelen voltam pénzre váltani az anyaságom. Azt hiszi sok ember ember, hogy ami most van az állandó és rengeteg pénz kell a gyerekhez. Hit és akarat. Nálunk bevált.
Legalább havi 500ezres bevétel 3-4 szobás ház vagy lakás,autó,sok türelem,higgadtság.
Nekem csak 1 van egyelőre még egy darabig biztosan csak egy lesz,csak leírtam milyen feltételek mellett vállalnék ha ezek számítanának csak.
Tehát akkor két Tescos dolgozó, akik egy pár, ne is akarjanak nagy családot? :)
Nekünk 240 ezer az össz bevétel és tök jól vagyunk hatan. Nevetséges ahogy a gyereket pénzé váltják át egyesek.
"Tehát akkor két Tescos dolgozó, akik egy pár, ne is akarjanak nagy családot? :) "
A kérdés nem arról szól, hogy ki vállalhat, vagy nem vállalhat, hanem ki milyen feltétellel vállalna.
A mi helyzetünk: 3 szobás, 150 nm-es ház, változó bevétel (200-600.000 között), állandóan és sokat külföldön dolgozó férj. + 1 tartós és 1 állandóan betegeskedő gyerek.
Sokan nem ajánlották nekünk a 3. babát a másik kettő betegsége miatt, de minket ez nem tartott vissza. Megbirkózunk velük, és nem olyan betegségük van, ami öröklődő lenne, tehát simán l ehet makk egészséges babánk is.
Nagyon szerettük volna a 3. gyermeket is, az anyagiakon nem is igazán gondolkodtunk. Eddig is megéltünk, megvolt mindenünk, ezután is megoldjuk a problémákat.
Nekem a végső lökést az adta meg, hogy így itthon leszek a picivel amikor a kislányom elkezdi az ovit, és ha bármi gond van, akkor számíthat rám. Nem tudhatjuk előre mennyit fog hiányozni, és egyáltalán bírja-e majd a közösséget.
Nos ha az anyagi oldalát nézzük 400-500ezer Ftos bevétel mellett vállalnék be 3 gyereket.Pontosan azért,mert tudom,hogy a gyerek csupán szeretetből nem lakik jól.és bizony ha otthon nem termeltek zöldséget,gyümölcsöt,nem tenyésztetek állatot akkor bizony nagyon drága az élelmiszer,és még nem is beszéltünk a sportról,különórákról.
Nekünk 1 fiunk van,mg a bevételünk 240ezer volt addig nagyon jól megvoltunk nem éltünk luxusban,de volt pénz minden szükségesre.
rezsi 60ezer
élelmiszer 50ezer
benzin 20ezer
fiunk ebédje,pelusa 30ezer
háztartás 5-10ezer
ruha,gyógyszer egyéb 10-20ezer
utazási ktg vizsgázni havi 12ezer
elmenni ide,oda állatkert,strand stb 10-20ezer
és még maradt is nem szórtuk a pénzt de nem is csak vegetáltunk,volt itthon mindig friss gyümölcs ami lassan luxus cikk lesz nem kellett aggódni volt 10-20-30ezer tartalék.Aztán sajnos leépítés volt,és én,mint próbaidős persze mehettem,így a bevételünk 170ezer Ftra csökkent,valljuk be borzalmas érzés,kevesebb élelmiszerre futotta,nem tudtunk sehova elmenni,mert nem volt rá pénz,ruhát venni áá dehogy,nagyon de nagyon szűkös volt.Szerencsére találtam egy véget ahol szuperül keresek,de ezt azért mondtam el,hogy nem tudom elképzelni hogyan tudnak ép ésszel így élni emberek hónapról hónapra,és még sok mindent kaptunk,mert az anyósék állatot is nevelnek,van tojás is gyümölcs,zöldség.1 gyereknél 200-250ezer az ami szerintem még nem szűkölködős kategória,és ugye több gyerek több költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!