Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ilyen feltételek...

Szerintetek ilyen feltételek mellett lehet gyereket vállalni? Ti hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

18 évesen mentem férjhez, most 19 éves vagyok. A férjem 25. Jelenleg abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy úgy tűnik, minden feltétel adott:

- a férjemnek van egy biztos, jól fizető munkája, egyetemi végzettsége.

- én távmunkát végzek, nem kell feladnom a terhesség végéig, utána hamar visszamehetek

- van saját háromszobás lakásunk

- mindketten szeretnénk babát

- mindketten érettnek is gondoljuk magunkat a feladathoz

Tudom, hogy a gyerekvállalás nagy felelősség, mivel volt már tapasztalatom kisgyerekekkel. Ennek ellenére már nagyon szeretném. Én se így terveztem, de annyira összejött minden, hogy úgy érzem, itt nincs mire várni. Nem azt kérem, hogy döntsétek el helyettem, vagy hogy megerősítsetek, csak hogy ti hogyan döntenétek ilyen helyzetben?

2013. okt. 15. 17:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Teljesen meg tudlak érteni. Ha mi is már ott tartanánk, ahol ti, simán belevágnék. Hajrá, ezt tudom mondani. Elég érettnek tűnsz ehhez, sok boldogságot a kicsihez. Minden feltételetek adott. Te nem szeretnék végzettséget? Azt még mindenképp kicsi előtt érdemes. Mi ezért várunk még a babaproject-tel, mert kicsi mellett nem fogok tanulni, utána, ha felnő, meg hogyan tovább...
2013. okt. 15. 21:21
 12/21 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nem igazán van kedvem ehhez az egyetemi hajtáshoz. A jelenlegi munkám művészi jellegű, tulajdonképpen "csak" alkotnom kell, és a munkaadómnak nem a végzettségem számít. Ha most beleesnék az egyetemi őrületbe, az csak rontana a művészi teljesítményemen. Viszont egy baba még inspirációt is adhat :) Úgyhogy ilyen ambícióim nincsenek, ez nem akadályoz.
2013. okt. 15. 22:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem, miért problémázol olyanon, amin felesleges. Mindketten akartok babát, az anyagiak adottak és férjnél vagy. Mi kell még?
2013. okt. 15. 22:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem a pénz számít, csak az egészség!

26 évesen mentem férjhez, nem akartunk azonnal babát, mert úgy gondoltuk, hogy előtte spóroljunk ill. teremtsük meg az anyagi jólétünket mielőtt gyereket vállalunk.

Sajnos közben beteg lettem, fél petefészkemet eltávolították, szívbeteg is vagyok, a párom szintén egészségügyi problémákkal küzd.

12 év telt el, 3 éve járunk orvosról orvosra baba ügyben mindhiába és valószínű sohasem lehet saját gyermekünk már. Nagyon bánjuk hogy nem vállaltunk azonnal, amikor még lehetett volna.

Ezen is el kell gondolkoznod...nehogy a mi hibánkba ess.

2013. okt. 16. 01:48
 15/21 anonim ***** válasza:
Én a helyetekben nem várnék! Mi is így voltunk párommal. 21 évesek vagyunk, másodikat várjuk.
2013. okt. 16. 07:40
 16/21 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Tényleg nincs mire várni :) Remélem, össze fog jönni. Köszönöm a biztató válaszaitokat, aranyosak vagytok :)
2013. okt. 16. 09:31
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem vagyok prűd, 21 éves vagyok és én is komoly (ma már élettársi) kapcsolatba vagyok 5 éve.De ledöbbentem hogy van olyan aki a mai világba 18 évesen férjhez ment.Ne érts félre, jó értelembe vagyok ledöbbenve :)

Ma már bezzeg én semmin sem kellene hogy meglepődjek.Volt osztálytársam 20 évesen ment férjhez egy 37 (!!!) éves férfihoz mert terhes lett tőle..

Én is szeretnék babát, de nem most, ki szeretném élvezni még ezt a kis időt hogy csak ketten vagyunk a párommal :)

Hiába kérdezed ezt tőlünk, mi nem látunk bele a ti napi dolgaitokba, nem tudjuk milyenek az igazi körülmények...stb.

Mindenhogy döntötök biztos jó lesz, hisz a ti döntésetek, csak közösen hozzátok meg!

Sok boldogságot! :)

2013. okt. 16. 11:31
 18/21 anonim válasza:
Szia írtad hogy a jelenlegi munkád művészi jellegű. Megkérdezhetném, hogy pontosan mi a foglalkozásod?:) Mert én egyetemre járok de rájöttem, hogy nagyon nem illek oda és a szak sem tetszik amin vagyok és én is inkább művész vagyok/ művészi jellegű szakmát szeretnék.:) Köszi a választ és sok boldogságot, gratulálok előre is a babához!:)
2013. okt. 16. 14:24
 19/21 A kérdező kommentje:

Művészeti középiskolába jártam, és jelenleg egy kisebb cég alkalmaz grafikusként, mindenféle plakátokat, reklámújságokat, szórólapokat tervezek nekik, mellette még gyerekkönyveket is illusztrálok.

Én egyébként továbbtanulás-párti voltam, úgy általában nem rossz az, ha van diplomád, de rájöttem, hogy én egy teljesen családcentrikus, nyugodt, csendszerető ember vagyok, nem akarok belekerülni a mókuskerékbe.

Egyébként ismét köszönöm a válaszokat, aki pedig írta, hogy kismama, annak szép babavárást kívánok!

2013. okt. 16. 14:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Mi újság kérdező? Vállaltatok babát?
2014. júl. 14. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!