Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért tesztek -akik tesznek-...

Miért tesztek -akik tesznek- különbséget a nő kérésére végzett abortusz és az egészségügyi okból végzett terhesseg megszakítás között?

Figyelt kérdés

"Az abortusz gyilkosság, hiszen élő ember" -olvasom egyre másra. Aztán a "beteg volt a baba, el kellett vetetnem" kérdésnél már megértik a hozzászólók a kérdezőt.

Mégis mi a különbség aközött, hogy valaki érzelmileg/anyagilag nem akar gyereket vállalni és aközött, hogy nem akar beteg/fogyatékos gyereket vállalni?

2014. jún. 14. 06:59
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
Az a különbség a kettő között, hogy általában az elsőnél felelőtlenek, mert bár nem akarnak gyereket, mégse védekeznek, bár itt gyakorin mindenki védekezés mellett lesz terhes, a másodiknál pedig szeretnének gyereket, de nem egy életképtelen kisbabát, ami se gyereknek nem jó, ráadásul valószínűleg a családot is tönkreteszi a helyzet.
2014. jún. 14. 09:47
 22/50 A kérdező kommentje:
Hát utolsó, lehet, bár én még nem hallottam 100% biztos védekezési módszerről....
2014. jún. 14. 10:17
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
Nincs 100 százalékos, csak az a furcsa, hogy se én, se az ismerőseim, ha nem akartak és védekeztek, nem estek teherbe. Ezen az oldalon pedig szinte mindenki védekezés mellett esik teherbe. Ha a való életben is ennyire kockázatos lenne a védekezés, hát kemény perek elé nézhetnének itt a gyártók.
2014. jún. 14. 10:22
 24/50 A kérdező kommentje:
Hat az en ismerettsegi körömben előfordult már.... Bar az is igaz, hogy ott a ferfi nem akart gyereket, az megis összejött valahogy tabletta mellett.....
2014. jún. 14. 10:25
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem gyereket az szedjen gyógyszert a férfi meg húzón gumit, ha ezeket megfelelően használta és gyerek lesz akkor megemelem a kalapom.
2014. jún. 14. 10:26
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Értem a kérdés lényegét. Azért, kérdező, mert a társadalom számára a beteg gyerek kérdése olyan dolog, amiről nem is akarnak tudni, és vállveregetés jár érte, ha nem vállalja fel valaki. Iszonyú nehéz egy beteg gyerekkel, még nehezebb, ha annyira beteg, hogy csak vegetálásból áll/na az élete. Ezért együtt tudnak érezni azzal, aki ilyen okból veteti el a gyereket. Pedig - mondjuk ki - ugyanolyan gyilkosság, mint a más okból (nem akarok gyereket, nincs rá pénzem stb.) elkövetett abortusz, csak erre van feloldozás még is.

Döbbenet, mert nekem született halálos beteg gyerekem, és pont a pap kérdezte, hogy nem lehetett-e volna elvetetni, mert ezt Isten sem akarhatta... Nem pont ezekkel a szavakkal mondta, de ez volt a lényege. Szóval, ha így nézzük, akkor még az egyház is feloldoz ebben az esetben.

Visszakanyarodva a kérdés lényegéhez: én azt gondoltam a beteg gyermekem halála után, hogy nem lennék képes elvetetni gyereket. Aztán újra teherbe estem, megszületett az egészséges kisbabám, és most meg azt érzem, hogy arra nem lennék képes újra, amit akkor végigcsináltam. Iszonyú kínszenvedés ám az is, hogy látsz egy halálos beteg babát, aki néhány hónapig veled lehet (ha "szerencsés", akkor évekig akár), és a végén elveszíted, a sok küzdelem, az átalvatlan, végigretteget éjszakák pedig örökre ott maradnak a lelkedben. Ahogy az a kép is, amikor elkezdik a koporsójára lapátolni a homokot, és nem vagy képes felfogni, hogy a saját gyerekedet temeted el...

És a végére: leborulok azok előtt, akik évekig ápolják, gondozzák a magatehetetlen, beteg gyermeküket.

Minden tiszteletem az övék.

2014. jún. 14. 11:20
 27/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, utolso. Én is maximálisan tisztelem azokat, akik beteg gyereket nevelnek. Ahogy mar irtam, en képtelen lennék ra, nincs annyi lelkierőm....
2014. jún. 14. 11:39
 28/50 anonim ***** válasza:

Érdekes adalék a kérdéshez:

[link]

2014. jún. 14. 11:49
 29/50 anonim ***** válasza:
22%

Én meg azt mondom, hogy felfogás, elvek és világlátás kérdése az egész.

Két gyerek után 35 fölött lettem újra terhes, cukorbeteg férjemtől, aki 15 évvel idősebb tőlem. Visszautasítottam az amniocentézist. A genetikai szűrést is. Az én világszemléletemben ott a határ, hogy embert nem ölök. Sem beteget, sem egészségeset, sem a másét, sem a sajátunkat, sem kicsit, sem nagyot, semmilyet. Pont.

Hidd el, van akinek nehezebb abortuszra menni, mint vállalni a beteg gyermek minden következményét.

Egészséges kislányunk született aztán.

2014. jún. 14. 16:37
 30/50 anonim ***** válasza:
43%
Van kulonbseg a ketto a kozott, csak mig a a beteg babat elveteto noket megsajnaljak az emberek, addig a tudatosan abortuszta keszuloket elitelik es mindennek elhordjak. Nagyon undorito hozzaallas ez par embertol, mert azert egy vmire valo ertelmes no nem pezsgovel es kacajjal az arcan vonul be a korhazba. Szerintem ugyanannyi empatiat erdemelne mind ket oldal, de hat lehet itt a gyikon magyarazni a sok ab.ellenes fanatikus osanyanak.
2014. jún. 14. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!