Miért tesztek -akik tesznek- különbséget a nő kérésére végzett abortusz és az egészségügyi okból végzett terhesseg megszakítás között?
"Az abortusz gyilkosság, hiszen élő ember" -olvasom egyre másra. Aztán a "beteg volt a baba, el kellett vetetnem" kérdésnél már megértik a hozzászólók a kérdezőt.
Mégis mi a különbség aközött, hogy valaki érzelmileg/anyagilag nem akar gyereket vállalni és aközött, hogy nem akar beteg/fogyatékos gyereket vállalni?
Amúgy nem itelkezem, nem szokásom. Csak valóban nem ėrtem, hogy az, kaki azzal jön, hogy az abortusz gyilkosság, az miért nem ėrvel ugyanezzel, ha beteg magzatrol van szó.
Valaki irta, hogy beteg gyereket nevel. Minden tiszteletem a tied. En képtelen lennék ra. Tökéletesen megértem azt is, hogy egészségeset akarsz melle orokbefogadni.
Egyebkent tudtommal a legtöbb fejlődési rendellenesség nem derül ki csak a 12. héten, vagy azután. Vagy nem jól tudom? Azt meg sosem lehet tudni, hogy a nő kérésére abortalt magzat vajon egészséges lett volna vagy sem.
Azért a mai fejlett orvostudományba elég jól lehet tudni.
Az egyik hülye védekezni is, a másik meg szeretne gyereket csak nem beteget, ebbe ha nem érzed a különbséget akkor veled van a baj.
Azt hiszem, én értem, mire akart kilyukadnia kérdező.
És szerintem a válasz az, hogy azt az abortuszt azért nem ellenzik, mert azt ők is megcsinálnák. Könnyű gyilkosozni úgy, hogy te még nem voltál az adott helyzetben.
Viszont azért annyi önismerete van, hogy beteg gyereket ő se pesztrálna 70 éven keresztül, azt ő is elvetetné, ezért azt az abortuszt elfogadhatónak tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!