Nem tehetek semmit?

Figyelt kérdés
A barátnőm terhes és abortálni szeretné a magzatot. Én szeretném, hogy megtartsa, mivel minden feltétel megvan hozzá, de ő megijedt ettől. Ezt 2 évvel ezelőtt is megtette, mert félt a gyerekvállalás következményeitől, és ezt a gyereket is terveztük, ugyanúgy, mint az előzőt. Mit tegyek? Tudom, hogy őbenne fejlődik 9 hónapon keresztül, de nekem is lehet valamennyi beleszólásom, nem? Az anyagi körülményeink jók, szép kertesházban lakunk, jó környéken, és úgy gondolom a barátnőm is meg tudna nyugodni egy idő után, hogy neki sem meg a gyereknek sem lesz baja.
2014. jún. 9. 09:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%

Nem akarok gyereket, van párom, szóval annyira nem fordult meg ez a fejemben. Valószínűleg a nővel nincs rendben valami, de attól még nem kell obszcén szavakkal illetni. Erre senki nem kíváncsi. Amúgy nem buzdítottam senkit, ne forgasd ki a szavaimat. Ha a kérdező nő lenne nem írnék neki sem mást. Az aki nem akar gyereket, az inkább ne vállaljon csak társadalmi vagy párkapcsolati elvárásból. Az senkinek nem jó.

Amúgy meg tipikus beszűkült látókörű "férfi" vagy.

2014. jún. 9. 15:20
 12/22 A kérdező kommentje:
Szerintem akarja, csak kételkedik benne, hogy jó élete lenne-e. A barátnőmet éveken keresztül bántották az emberek, verték, kirabolták az iskolában és arra tippelek, hogy attól fél, hogy ez a gyerekünkkel is megtörténik, vagy nem is tudom. Piszkos dolog, de arra gondoltam, hogy megmondom neki, hogy elvetetheti a gyereket, de az életével együtt a kapcsolatunkat is megöli. Nagyon ragaszkodik hozzám, ezzel a módszerrel biztos megtartaná és abban is biztos vagyok, hogy imádná a gyerekét. Az egyik ismerősömet is el akarta vetetni az anyja, de az apuka széttépte az abortuszpapírt, az ismerős azóta anyuci kedvence.
2014. jún. 9. 19:20
 13/22 anonim ***** válasza:
21%

Már ne haragudj, de meg kell kérdezzem, hány gyereketek élete árán fogja kiélni ez a csaj a hisztijeit? Fél, hogy bántják majd esetleg, akkor már inkább feldaraboltatja...

Percig nem asszisztálnék ehhez tovább, az biztos.

2014. jún. 10. 09:23
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
jaj uccsó,de osztod az észt...sok empátia szorult beléd.
2014. jún. 10. 09:57
 15/22 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú történet, a barátnődet súlyos traumák ér(het)ték, amiket még nem dolgozott fel. De ez még nem jogosítja fel a nem felelősségteljes gondolkozásra. Próbálj az érzelmeire hatni, hogy nem teheti ezt egy (ráadásul tervezett!) kis élettel (újra..!), aki a saját (és a tiéd) vére, csak azért, mert megijedt. Mindenképp keressetek fel egy pszichológust, aki segít neki, különben ha meg is születik a gyerek, súlyos szülés utáni depresszió lehet a vége, ne várjátok meg! Segítség kell, de ne az ártatlan (várt) magzatotok élete árán.

Minden jót, sok erőt, türelmet hozzá!

Egy kétgyermekes édesanya (33)

2014. jún. 10. 10:49
 16/22 anonim ***** válasza:

Itt nem az a vita tárgya, hogy megtartsa e a picit.

Nem vagyok abortusz ellenző, van olyan élethelyzet, ahol elfogadhatónak tartom.

Ez a baba nem egy baleset ( kiszqkadt gumi stb) eredménye, hanem tervezett.

Ráadásul a nő másodjára fúj későn visszavonulót.

Kérdező! Azt tudom javasolni, hogy ülj le a pároddal beszélni, hogy akar e gyereket, vagy csak téged szivat.

Mert nekem a második jön le.

2014. jún. 10. 11:42
 17/22 anonim ***** válasza:
51%

Hát még beléd mennyi, 54%-os!

Biztos az a trauma gyógyterápiája, hogy a csaj sorra gyilkolássza az amúgy szándékosan összehozott gyermekeiket, csak arra való hivatkozással, hogy őt is bántották egykoron.

Én egy hangyára nem lépek rá szándékosan, ez meg azért nemz gyermeket, hogy legyen kit elkapartatni!!!

Egy ilyennel vagy te empatikus?!? A tök ártatlan gyerekeivel meg nem???

2014. jún. 10. 14:10
 18/22 anonim ***** válasza:
18%
AZ lenne a legjobb, ha megtartaná a babát, és ha utánna is fél, inkább adja örökbe.
2014. jún. 10. 21:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiáterhez/pszichológushoz kellene elmennie, mert komoly lelki problémája van (láttam már hasonlót sajnos). Fel kell dolgozni, mert különben ez fog ismétlődni.
2014. jún. 11. 22:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Na mi lett kerdezo ?
2014. jún. 13. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!