Hogy lehettem ilyen rossz anya? Most már nem tehetek semmit sem ez ellen?
A lányom múlt héten töltötte be a 18-at. Tegnap elémállt és megmondta, hogy 14 éves kora óta cigizik és nem akar leszokni, viszont tovább már nem akarja titkolni. Nem is értem miért kezdett cigizni, nem az a tipikus "menőző" kamasz, az apja és én is mindig a dohányzás ellen neveltük, sőt, az apja dohányzik, így ő teljes tapasztalatból beszélt hozzá. Ráadásul van egy 15 éves öccse és egy 12 éves húga, nem szeretném, hogy ezt a példát lássák tőle, főleg a legkissebbel bírok már nehezen, mindig mindenben a nővérét utánozná, ha rajta múlna.
Mit tehetek azért, hogy mégse dohányozzon? Vagy már nem érdemes tiltani, csak állítsak fel szabályokat, pl ne dohányozzon a házban? Ezzel az a gond, hogy apuka is benn szívja a cigit. A kicsik viszont nagyobb bátorsággal kezdenének el cigizni, ha a lányom is előttük tenné. Mit tegyek? :-(
Nem tehetsz semmit.
Mondd meg neki, ne cigizzen a házban és a tesói előtt. Szerintem ennyi a max.
Nem vagy rossz anya!!!!!!!!
Én sem menőző kamasz voltam, de gimiben elkezdtem cigizni. Otthon is szívtam az erkélyen amikor egyedül voltam, szóval nem a társaság vitt bele.
Nálunk senki nem cigizett.
Aztán tesóm is elkezdett cigizni - nem látta , h én szívom. Ő se menőzésből.
Én akkor hagytam abba, amikor terhes lettem, azóta 1 szálat sem szívtam el.
Tesóm is lerakta, ő csak elhatározta és ennyi.
Ettől még nem vagy rossz anya.
Tiltani tényleg nem érdemes, már 2 éve sem lett volna érdemes (talán még 14-15 évesen igen), nemhogy most, mikor már nagykorú. Azt azért megmondanám, hogy a házban ne gyújtson rá, bár ha apuka is cigizik, akkor ha ti nem vagytok otthon, úgyis rágyújtana, hisz nem derülne ki. Vagy legalább megkérném, hogy a tesói előtt ne.
1.Apuka eléggé hiteltelen.Ha annyira tapasztalatból beszélne,akkor ő is leszokott volna.Az lenne az igazi példa,de ugye a felnőttek mindent megtehetnek,mert az jó és példamutató.
2.A többiek is csinálják.
3.Nem biztos,hogy menőzésből csinálja.Ha igen,akkor mégiscsak az a tipikus "MENŐZŐ" "kamasz".. hjaj,ugyanmár,koravén.
4.Se leszoktatni,se a dohányzás ellen nem tudod nevelni.
5.A kicsiknél már amúgyis butább dolgok fognak előkerülni,hiába nevelnéd őket..a világ több hatással van rájuk,mint te.A világ meg sz..
Mindig megmosolyogtat, amikor egy dohányzó embertől hallgatom, hogy a cigi rossz, stb. (De olyan is volt, hogy egy láncdohányos tanárom papolt nekem az egészséges életmódról:D)
Most már ez van, leszokni csak akkor tud, ha ő maga is akarja. Viszont belső térben tényleg ne cigizzen, nem is értem hogy viselik el a kisebb gyerekek (vagy lehet, hogy titokban már ők is szívják?Én olyannal még nem találkoztam, aki elviseli a cigiszagot hosszútávon és ő maga nem szívja...), hogy az apjuk is bent pöfékel, szerintem iszonyatosan büdös...Másrészt tűzveszélyes is, na meg voltam olyan ismerősnél is, aki a saját házában is eldobálja a csikket...
Szóval legyenek szabályok, de szerintem azok ne csak a lányra, hanem az apára is vonatkozzanak, mert az, hogy a "dohányzás ellen nevelitek", kicsit sem hihető:D Legalább igyekezzetek a másik 2 gyerekre koncentrálni (a passzív dohányzás nekik sem jó), és miattuk, meg az alapvető igényesség miatt kulturáltan cigizni.
Tiltani felesleges kb minden korban.
Mindkét szülőm cigizik, sose tiltották, mégsem tudok ránézni sem.
Attól, hogy a nővér cigizik, a többiek nem biztos, hogy fognak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!