Az abortuszellenesek miért szólnak bele minden gyermekét elvetetni készülő nő életébe?
Lehet errol vitatkozni. Nagybatyam genetikus, legtobben a szakmai korben a fogantatastol szamitjak az eletet. Szuleim orvosok, hosszu evekig baleseti osztalyon dolgoztak, sok embert lattak meghalni, sokat mentettek meg, de ok is a fogantatastol gondoljak az uj elet szuleteset.
Az abortusz legalis, tehat innentol kezdve minden ember, minden orvos azelvei, esetleg a hitvallasa szerint cselekszik. Nagyon sok orvost isnerunk, akik egyaltalan nem vallaljak az abortusz elvegzeset, 5 hetesen sem, semmikor. Ilyen ember is van.
Szakmailag is és minden más szempontból tény, hogy a méhlepényesek (pl. emberi faj) utódjainak élete a pete és a hímivarsejt találkozásakor kezdődik. Az adott pillanatban létrejön az a teljesen egyedi DNS, ami az új egyedet a homo sapiens fajba sorolja. A megtermékenyült pete az emberi élet első és objektív pillanata. Tényleg kár ezt tagadni.
Az emberi élet kioltása az élet első 12 hetében Magyarországon állami támogatás mellett orvosi segédlettel, jogilag megengedett. Abortálni tehát eddig a határidőig lehetőség, csakúgy, mint nem megtenni ezt.
Én csak azt nem értem 59%os, hogy miért kínzod magad ezzel, és miért esik jól mást bántani.
Szörnyű dolog lehet az, amin keresztül mentek a pároddal, borzasztó lehet, hogy vágytok egy babára és nagyon nehezen akar összejönni. Remélem soha nem leszek ilyen helyzetben, illetve olyanban sem, hogy el kelljen vetetnem a babát.
De ha ez a helyzet, akkor minek olvasod ezt a témát? Úgy gondolom, hogy neked ez biztos szar érzés, ugyanakkor meg jó, hogy b*szogathatsz másokat... Elégtétel, vagy mi? Egy nehéz döntés mellé még forgassuk meg a másikban a kést?
Ez semmivel sem jobb annál, mint hogy te kínlódsz a várva várt babád miatt.
Szia. Én nem vagyok ellene az abortusznak, ha az indokolt. Ha valaki nem akar gyereket és védekezik az egyenlő azzal, hogy nem akar szülni nem akar gyereket ergo miért ne mehetne abortuszra? Miért kell azért szülnie, hogy örökbe adja, ha ő nem akarja kihordani esetleg még a munkahelyét is ott kéne addig hagynia ami nagy kiesés lenne neki? Vagy azt az ab. ellenesek fizetnék?
Amúgy többnyire azért van itt sok abortusz ellenes illetve akik gyilkosoknak kikiáltók, mert sok az anyuka, unatkozó kismama, akiknek nehezen jön/ jött össze a gyerek stb... ( felsoroltak közül tisztelet a kivételnek, mert nem mindegyik ilyen)
Nagyon sok tudos, iro, hiresseg, gazdag ember felnott a nyomorban, rengetegen. Sot, nemcsak hiresseg. Egy ismerosom nagyon nehez korulmenyek kozott nott fol, az edesanyja nem tudta folnevelni es a testvereit, tobbszor beadta a nevelootthonba, amikor nem volt semmi etel neg neki sem, majd, mikor tudya kivette onnan oket. Megis, nagyon szerettek az anyukajukat. Nem lett gazdag ez az ismeros, de lett szakmaja, szep lassan kis lakasa a csaladjaval. Rengeteg ilyen pelda van.
Nem kell megtartani, de meg lehet szulni. Valasztas mindig van. Azert sokat vitatott tema ez, mert nem egyertelmu, mert szive melyen a normalis, eppeszu felnott emberek tudjak, hogy mi is az abortusz, csak nem ismerik be meg maguknak sem. Millio okot lehet talalni, mindent bele lehet magyarazni, hogy igy,a nyomkr meg ugy, de attol meg az abortusz az egy uj eletnek a megszakitasa.
81%-os, kit piszkáltam én? Semmi szubjektív meglátásomat nem írtam ide, csak azt, ami biológiai tény: az embrió, a magzat: ember. Ebben mi zavar? Azt mondtam, ezt az életet kioltani: lehetőség, csakúgy, mint ahogyan lehetőség kihordani, megszülni és felnevelni is. Ebbe hogy lehet belekötni?
Egyébként összetévesztesz valakivel: nekem 3 gyermekem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!