Hogy dolgozhatnám fel az abortuszt? Kinek mi segített?

Figyelt kérdés
1 hete volt a műtét, folyton a kisbabámra gondolok :(
2014. márc. 31. 21:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6%
Ja, te meg nyilván az abortusz nagy tudora vagy, utolsó. Felteszem, sokszoros tapasztalattal és személyes élménnyel megágyazva a témának. Hajrá! Tiéd a világ.
2014. ápr. 3. 15:53
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és privátokat is. Az utolsó előtti válaszolónak pedig nem volt abortusza, leírta mi történt vele, szóval nem kéne ilyen rosszindulatúnak lenni...

Igazábol nem bántam meg, mert hiszem hogy ez volt a jó döntés. Csak nem tudom kiverni a fejemből és hiányzik.

2014. ápr. 3. 20:17
 13/17 anonim válasza:
Teljesen megértem, amit érzel.Vigasztaljon az, hogy nagyon helyesen döntöttél!Én is ezt tettem volna a helyedben.Gondolj arra, ha lett volna egy beteg kisbabád, egész életetek nehéz lett volna.Ha lesz egészséges kisgyereked,elfeledteti majd veled ezt a bánatot.Erre próbálj gondolni!!!
2014. ápr. 6. 21:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Persze hogy hiányzik, az ember jóesetben nem úgy megy abortuszra, hogy meg se érinti a dolog... szeresd a gyerek emlékét, nem tudom, mennyire vagy vallásos (akármilyen vallásról is legyen szó), de nyugodtan kérj tőle bocsánatot ha jólesik, gyújts érte gyertyát, ilyesmi. Tehát gyászold meg. Hisz minden halottunkkal ezt tesszük.

(És tökmindegy, hogy a párhetes magzat gyereknek számít-e vagy sem. A kérdező számára a kisbabája volt. Csak ez számít. És az ember meggyászolja a kisbabáját, ha az meghal.)

2014. ápr. 7. 11:59
 15/17 anonim ***** válasza:
9%

Igazad lenne utolsó, ha szimpla halálról lenne szó. Ilyenkor ugyanis nincs bűntudat, mert nincs idegenkezűség. A kérdező viszont, mint ahogyan ezt másik kérdésében írta, látta, ahogyan a babája él(t) és szopta az ujját...

Történt, ami történt, és most zajlik benne, ami zajlik. Meggyászolni nem tudja, mert ott a lelkiismerete. Ezen az érzésen, nevezzük bűntudatnak kellene valahogyan segíteni.

2014. ápr. 7. 14:15
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2014. ápr. 8. 15:27
 17/17 anonim válasza:
Látom még mindig sok az "okos" válaszoló ezen a fórumon.... Elsősorban NE ostorozd magad. Ha a picinél betegséget állapítottak meg, nyilván nyomós okotok volt rá, amiért e mellett döntöttetek. Ha nem megy egyedül, ne szégyellj segítséget kérni. Dolgozz, foglald el magad, beszélgessetek róla sokat. Hiszem, ha kibeszélik a problémát és az ebből fakadó érzéseket, az segít a gyógyulásban. Szeresd és örülj, amid van. Mindennek megvan az oka, tudom sablon szöveg, de hidd el tényleg így van. Minden szenvedés más. A Tiéd az egyik legfájdalmasabb, amit egy nő se kíván magának se, másnak se, hogy ezt átélje. De azt nézd, amid van és amit még elérhetsz. Ez adjon neked erőd. Ne szégyelld a fájdalmat, vállald fel, ne nyomd el. Éld meg, hogy aztán el tudj indulni a lelki gyógyulás útján.
2014. szept. 19. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!