Egy barátnőm 16 hetes terhes fél éves kis gyerekkel egyedül. Van valahol mòd a terhesség megszakítására? És arra hogy esetleg én magamhoz vegyem a kicsit ha megszüli?
Kicsit későn döntött így. 16. héten már nem végeznek abortuszt, csak durva fejlődési rendellenesség esetén. 12. hétig lehetett volna.
Te örökbefogadhatod nyílt örökbefogadással.
Elvetetni volna a legrosszabb megoldás, szerencsére 16 hetesen már nem is lehet.
Az örökbefogadásnak tényleg komoly feltételei vannak, ha azoknak megfelelsz, akkor neked adhatják.
Az is egy lehetőség, hogy egy családba nevelőszülőkhöz kerül, ami sokkal jobb, mint egy intézetben felnőni.
Ha nem vagy bent az örökbefogadói rendszerben, ilyen gyorsan nem kerülhetsz bele. Én sem vagyok abban biztos, hogy jó lenne pont neked örökbefogadni, hiszen akkor nap mint nap látná. Elvetetni már nem lehet, ez 1000%, illegálisan meg meg ne próbálja, pláne, hogy már van egy gyereke-ővele mi lesz, ha belehal?
Terelgesd a nyílt örökbefogadás felé, ott megismerheti a leendő örökbefogadó szülőket, és a kicsi a szülés után pár órával már az új családjához kerül.
Keressétek fel a Gólyahír Egyesületet vagy a Bölcső Alapítványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!