Milyen támogatásokra vagyok jogosult egyedülálló anyaként?
Ha még nem volt bejelentett munkahelyem és idén diplomáztam, akkor milyen támogatásokat igényelhetek a terhesség alatt, illetve a baba megszületése után?
Maximum mennyi pénzt kaphatok? Igaz, hogy a gyes csak 28 ezer forint?
Legalább a gyermekem egy éves koráig el tudom őt és magamat látni abból az összegből, ami jár?
Anyasági támogatás akkor jár, ha legalább 4x voltál terhesgondozáson, koraszülés esetén 1x.
Kb 65000 Ft, egyszeri.
Miért nem kérsz gyerektartást az apától?
Az a gyerekednek jár!
Segítség nélkül,kevés. Ezekből nem csak a gyermeked kell ellátni,hanem Neked is enni,és a fűtést,villanyt fizetni!
Egy gyermeket egyedül nevelő szülő 13300-at kap családit.
Az egyszeri anyasági támogatást a MÁK-tól igényelheted,szülés után,a baba anyakönyvi kivonatával és a taj-kártyájával a kezedben. Ehhez kell az igazolás,amit általában a kórház állít ki (amikor hazaengednek,akkor a papírjaiddal,kiskönyveddel együtt ezt is megkapod),hogy 4x részt vettél terhesgondozáson (Nőgyógyászati pecsét dátumát írják az igazolásra!!) Ezekkel egy időben tudod igényelni a Gyes-t,ez 25500 ft.
Ezeken felül az önkormányzattól igényelheted a gyermekvédelmi támogatást és a lakásfenntartási támogatást.Mind a kettőt évente kell igényelni,előbbi fél évente 5800 ft,később ingyenes étkezés az oviban,ingyen tankönyv, utóbbi az önkormányzattól függ,havonta felénk 4000-7000 ft-ig adnak. De mindezek előtt az egyszeri segélyt tudod az önkormányzattól megigényelni,ez 4000 ft.Ha már jár valami segély,akkor ezt a 4 ezret már nem adják. Nem sok,de a semminél több!
Plussz a gyermekvédelmisekhez bemész,elmondod mi van,felírják a neved,és ha élelmiszer osztás van,akkor kapsz.
Ha teheted,akkor csípd el az apukát,és követeld a gyerektartást- igaz,ez sem lesz sok,de ha havi 20 ezret ki tudsz sajtolni belőle,akkor már van esélyetek hogy relatíve normálisan éljetek!!
Minden jót kívánok Neked és a Picidnek!!
Üdv:Nagycsaládos
Hát örököltem egy egyszobás lakást, ennek a fenntartása havonta 28 ezer forint. A testvérem biztosan segít majd, de anyagilag nem hiszem, inkább babavigyázással, ilyesmi.
Dolgoztam mindig az egyetem mellett csak bejelentett munkahelyem nem volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!