Abortusz 12. hét után?
Későn vettük észre, pozítiv lett a teszt, ez esetben mi a teendő? Örökbe adás nem lehetséges.
Bíráskodó válaszolok kíméljenek,épp elég nehéz ez.
19/l
Nyugi, nyugi!
Szép türelmesen gondolkodj, szerintem is szüld meg, hiszen mást nem is igen tehetsz, de gyanítom hogy 2-3 hónap után már nem akarod örökbe adni, hanem megtartod és nagyon fogod várni.
Párod mit szól a picihez?
Mégis mit akarsz?? Illegálisan próbálkozni?? Megéri, hogy esetleg belehalsz? Pl kilyukad a méhed stb. Vagy nem lesz gyereked soha többet miatta- bár amint látom, ez nem hat meg.
Mi az hogy nem lehetséges az örökbeadás? Mindig lehetséges, sőt el is tudod titkolni a terhességed. Választhatsz nyíltan szülőket is, vagy rakhatod az inkubátorba, de legegyszerűbb a szüléskor aláírni a lemondást, és órákon belül olyan párhoz kerül a kicsi, akik szeretik! Neked meg hálás lesz, hogy megszülted.
Szóval, ha túl vagy a 12. héten, és nem vetted észre... OK, menstruáltál. De hogy semmi terhességi tüneted nem volt, akkor te nagyon mázlista vagy! Én a 3-at várom, és a legkülönbözőbb tünetekkel szenvedtem végig az első 12 hetet, a hányingertől az álmosságon át a görcsökig...
No, de el tudod titkolni. Pár bővebb ruha, esetleg halasztasz a suliban, vagy ha dolgozol, kiiratod magad tp-re, egy háziorvost könnyebb megkenni egy ilyen kisebb dologgal, mint fogni egy nőgyógyit, vagy elmenni egy henteshez. Bakker max 24 hetet kell kibírnod...
12.hét
Megjelennek a szemhéjak. A külsőfül fejlődése folytatódik. Mindene megvan, de életképtelen. Az első kritikus 12 hét végén fellélegezhetünk. Jelentősen csökken a vetélés kockázata.6,5cm és 18 g.
A babának már van állcsontja, állkapcsa és szájpadlása. Differenciálódik a rekesz és a tüdő. Elkezdődik a külső nemi szervek fejlődése. A magzat hossza már 6,5 cm, súlya 18 gramm körüli. Szíve percenként 140-160 alkalommal dobban. Már gyakorolja a későbbi légzőmozgásokat, mellkasa emelkedik és süllyed. Ekkorra már minden belső szerve kialakult, a legtöbb már működni is kezdett. Ilyenkor már kevésbé károsíthatják a különféle gyógyszerek, vegyi anyagok vagy betegségek. Elkezdenek nőni a körmei, felismerhető a fülcimpája. Szemhéja kifejlődött, és rácsukódik a szemre. Ha lenyeli az őt körülvevő magzatvizet, amely minden 24 órában teljesen kicserélődik, az vizeletként távozik a szervezetéből. Még mindig nem érezhető, de sokat mozog: forgolódik, nyújtózkodik, hajlítgatja az ujjait. A hangszalagjai kifejlődtek, és a baba néha (csendben) sír. Az agya kifejlődött, már érezhet fájdalmat a baba.
Írtam,hogy bíráskodó válaszok kíméljenek.
Az én testem azt csinálok vele amit akarok.
Jujj de izgi! Mi lesz a neve?
Szerintem legyen Tímea, vagy Alíz. Ha kisfiú, akkor pedig Balázs! Amíg nem tudjátok a nemét, addig ne vegyetek sem kék, sem pink színű ruhákat, mert utána furi lesz, ha más lesz a neme. Na érted.
Drukkolok Nektek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!