SOS! Beleőrülök ha abortuszra kell mennem! Nincs semmi amivel megmenthetném?
Kedves Utolsó!
Statisztika ide vagy oda. Az abortusztól jobban félek...Inkább a szülésbe halok bele, mint az abortuszba.
De most igazán csak ettől félek, hogy rákényszerülök.
Egyébként teljesen alkalmasnak érzem magam az anyaságra amit a környezetemben nagyon sokan meg is erősítenek.
A félelem abból adódik, hogy épp egy olyan helyzetben jön a baba amikor nem vagyok benne biztos, hogy egyedül helyt tudok állni. Hogy ide kevés az a hozzáállás, hogy igenis megtudom csinálni.
17 éves korom óta magamat tartom fent. Ha munka kellett szereztem, ha tető kellett a fejem fölé, szereztem, ha ennivaló kellett szereztem. Sokszor nem volt könnyű, és sokszor találtam segítséget is.
De itt most már nem (csak) rólam van szó...
És igen,tudom, hogy először a párommal kell beszélnem...
Csak igyekszem minden eshetőséget számba venni.
Kérdező (#12) "És igen,tudom, hogy először a párommal kell beszélnem... " - ennyi.
Gondolom ismered azt a viccet, aminek az a poénja, hogy "sündisznó ... meg a gereblyédet"... na, most pont ezt csinálod, és pont ezt nem kellene csinálnod. Tök felesleges olyan problémákkal vívni, amik nincsenek, olyanokra kell koncentrálni, erőt tartalékolni, amik vannak... beszélj a pároddal, egyszer-kétszer-ötször, és utána kiderül, hogy mivel kell foglalkozni, és mivel nem.
Én nem értem a hozzád hasonlóakat, most innen mit vársz, csodát, felajánlást, lánykérést egy gazdadag férfitől?
Szerintem az utcára se menj ki mert statisztikailag elég nagy esélye van annak, hogy mondjuk egy autó elüt...
Akkor kellett volna ennyire aggódni, amikor a védekezésről volt szó, most nem lennél ilyen helyzetben, ennyi.
Erre mondják edd meg, amit főztél (vagy dobd ki).
Hogy némi hasznosat is írjak: rokon, családtag, akár párod szülei esetleg megkérdezheted tudnának-e segíteni.
#15, várjál, a Kérdező perpill még azt se tudja, hogy egyáltalán van-e probléma, mert a párjával még nem beszélt - legalábbis a délelőtti kérdése szerint.
Nem az a helyzet, hogy hetek óta győzködi a párját és az mereven elutasítja... amit az ember egy ilyen kérdésből egyébként feltételezne...
Igen, még valóban nem beszéltem a párommal. ma este ér haza.
Kicsit közhelyes már ez a "miért nem védekeztél" duma.
Akiben ennyi rosszindulat van attól én csak annyit kérdeznék, hogy : a te szüleid miért nem védekeztek????.
Nem csodát várok és nem férjet.
Csak sajnos én nem fordulhatok a családomhoz segítségért. Az a néhány barát pedig nem tud érdemben segíteni. DE egy ilyen fórumon beszélhetek olyanokkal akik voltak már ilyen helyzetben vagy esetleg vannak és tudnak tanáccsal szolgálni. ennyi.
Naponta ezer és egy nőnél végeznek műtéti beavatkozást elhalt terhesség miatt. Van, aki nem csak egyszer, hanem akár háromszor is műtő asztalra kerül elhalt terhességgel. Majd szül több egészséges babát. Az abortusz ilyen tekintetben semmivel sem különbözik a vetélés műszeres befejezésétől. Ne mondj már butaságot, hogy a "súlyos fizikai hatás" miatt te meddő leszel, meg elvérzel! Egy kb. tízperces rutinműtét (sajnos). Hogy élő az embrió, nagyon fiatal terhesség esetén szintén nem mérvadó.
A fizikai ártalmaktól tehát ne félj! Inkább attól félj, hogy nem bírsz megbirkózni a lelki súllyal, amit ÖNKÉNT magadra fogsz pakolni (akár magad, akár a párod miatt). Ha védekeztetek és úgy jött a baba, akkor bizony közös döntést kell hoznotok és senki sem erőltetheti rád az abortuszt. Ha nem védekeztetek, akkor meg valószínűleg mindketten akarjátok, így nem kell ennyire paráznod, hogy párod mit mond. Ha nem akarjátok és mégis védekezés nélkül voltatok együtt, akkor... arra inkább nem mondok semmit. Akkor csak sok szerencsét tudok kívánni és kellemes túlélést az itteni hozzászólásokhoz és az "én" nevű görbe tükörhöz, aki benned lakik (lelkiismeret!)
de tudja.
Már korábban is szóba került a baba-kérdés. Én nagyon régóta szeretném ezt tudja. És többször mondta, hogy ő is szeretné. de ugyanakkor fél, mert semmi hátterünk nincs meg hozzá. Ezért mindig visszakozott. én nem akartam erőltetni, így nem forszíroztam a témát. Aztán mégis megtörtént. és amikor elmondtam neki kiakadt. sokkot kapott, bepánikolt. És félek attól hogy nem tudom meggyőzni arról, hogy ketten, együtt megoldjuk.
És hiába rutinműtét...attól még a kockázat benne van!
Mindig úgy állnak hozzá az emberek, hogy ez velük úgysem történik meg...aztán mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!