Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 4 hetem van hátra, de olyan...

4 hetem van hátra, de olyan lassan telnek a napok, hogy beleőrülök. Mivel kötitek le magatokat?

Figyelt kérdés

Kint meleg van, nem tudok sehová menni. Minden héten várom azt a két napot amikor védőnőhöz és NST-re kell mennem, csak hogy ne unatkozzak annyira.

A babaruhákat holnap mosom-vasalom, de mivel kb 20 darab van ez gyorsan fog menni.

2011. júl. 18. 08:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia :)

Nekem is 4hetem van hátra a szülésig :) mondjuk én nem unatkozok,nekem ő lesz a 3. :) a nagy fiam 12éves,a kislányom 2,5éves,a kicsi nem hagy nyugodni kicsit sem :) ugráltat állandóan,nincs időm unatkozni :) de az igazat megvallva nekem nincs nagyon kedvem semmihez :) ha ő lenne az első babám,valószínű nekem is lassan telnének a napok...

én is a hétre tervezem a baba ruha vasalást,mosást...nekem igen sok van :) csütörtöktől hűvös időt mond a vasaláshoz tökéletes lesz :)

Én azt mondom neked,pihenj,néz filmet ami leköt...utána nem sok időd lesz semmire :)

ilyenkor már nehéz,én ha megyek valahova akkor tuti szinte azonnal kell mennem pisilni,aztán nem sokkal utána megint :)gondolom nálad is ez van :)

Minden jót,könnyű szülést,jó babázást kívánok:)

2011. júl. 18. 08:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Van még időd, várd meg a mosással vasalással a hét közepét, második felét, akkora normalizálódik a hőmérséklet, elmegy ez a nagy meleg. Ezt az egy-két napot légyszi még nagyobb fizikai igénybevétel nélkül kibírni. Addig olvass, tévézz, netezz akár itt a gyik-en is.

Írd össze, hogy mielőtt bemégy a kórházba "találkozni a gólyával", milyen kajákat fogsz előtte megfőzni, megsütni, hogy férjednek legyen mihez nyúlnia. Persze kérdés, hogy mekkora fagyasztód van, hány napra való kaját tudsz benne elpakolni.

Készíts listát arról is, hogy majd ha eljön az idő, akkorra miket kell bepakolnod az utazó táskádba, hogy csak megfogni kelljen.

Készíts listát, hogy amikor már bent vagy, a férjed miket vigyen utánad ahhoz, hogy a babát haza is tudjátok vinni.

Készíts listát a férjedned, hogy majd akkor kiket hívjon fel telefonon, nehogy valakit elfelejtsen, és sértődés legyen belőle.

Hasonló előre-gondolkodással el tudsz tölteni jó néhány órát. Ha ezeket összeállítottad, még a további napokban tudod finomítani. Elmegy a meleg, utána lehet menni sétálni, játszótéren, egyéb helyeken padra kiülve olvasni, nézelődni, akár könyvtárba beülni.

Csak türelem, ne idegeskedj, legyen boldog a baba-várásod!

Kislány lesz, vagy kisfiú?

Tudjátok már, hogy mi lesz a neve?

2011. júl. 18. 08:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már csak 2 hetem van de nekem is örökkévalóságnak tűnik.

Ráadásul én még NST-n sem voltam,mert két hétig nem volt rendelés az sztk-ban ,holnap megyek először 38 hetesen.Védőnőhöz már csak a vérvétel eredményekkel kell csak mennem.

Igazi unalmas napok,de én azt csinálom,hogy pihenek,tv-t nézek,meg netezek napközben amikor meleg van.

Este mikor már kezd lehűlni a levegő akkor szoktam takarítani főzni.Pakolászni.

Kezd el bepakolni a táskát ,elkészíteni miket vigyen be a párod ha már megszültél.

Nekem hetekbe tellett mire be lett pakolva,meg el lett készitve minden ami kell.

Pihenj te is sokat mert a szülés nagyon fárasztó lesz és hát utána meg már nem is nagyon tudsz majd pihenni sem.

Remélem segitettem valamennyit:)

Kitartást neked erre a pár hétre már:)

2011. júl. 18. 09:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Főznöm nem kell előre, sajnos vagy szerencsére, mindketten árva gyermekek voltunk, így muszáj volt hamar megtanulni ellátni magunk, ergo párom remekül főz és szeret is főzni. Ezzel nem lesz gond.

Az a baj, hogy falun élek és itt se játszótér, se könyvtár nincsen.

A másik nagy baj, hogy nem tudok aludni pedig jó lenne napközben aludni, legalább ezt a reggel 6 és dél közötti időszakot átaludni, ugyanis ez a legrosszabb.

2011. júl. 18. 09:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ajánlom a Katedrális című könyvet!:)

2011. júl. 18. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez az átka ha mindennel hamarabb készen vagy mint kellene!:) Én még ekkor csinálgattam a gyerekszobát, a lakást egyfolytában súroltam, elkapott valamiféle tisztaságmánia, a világért nem hagytam volna abba takarítást, mindent megláttam, még azt is ami nem volt ott!:))

Én is csak azt mondom, hogy olvasgass, filmezz és próbálj aludni nagyokat, mert nagyon sokáig nem lesz rá lehetőséged!

Ha első babás vagy én leginkább a szülés utáni dolgok áttanulmányozását javaslom, legfőképpen mindent a amit a szoptatásról tudni kell! Hidd el jobb felkészülni az új időszakra!

Nagyon boldog babavárást neked és könnyű szülést kívánok!

2011. júl. 18. 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én baba várás alatt végig kirakóztam. Utána összeragasztottam és most a gyerekszoba falát díszítik az állatkás képek! Én is nagyon előre látó voltam! De utólag belegondolva nem is volt rossz, mert a fiam a 39 hétre született!
2011. júl. 18. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:

én azzal töltöttem az időt az utolsó időszakban, hogy a babómnak csináltam mindenféle mesefigurákat a falra, üvegmatricákat festettem

ezzel simán el lehet szórakozni hosszú délelőttöket

2011. júl. 18. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!