Szerintetek jól döntök?
Sziasztok! ma kiderült hogy terhes vagyok jövőhéten megyek nőgyógyászhoz. Páromnak ma fogom mondani. Még tanulunk mind a ketten és nem tudnánk megani a babának mindazt amit kellene. Tudod hogy az egyik legrosszabb dolog az életben ez de nem tehetek mást, ha egyszer szülök gyereket akkor az a minimum szerintem hogy mindent megadok neki! szerintetek jól döntöttem az mellett hogy nem tartom meg?
És nem akarom hogy olyanokat írjatok hogy milyen felelőtlen vagyok meg ilyenek de védekeztünk és mellette történt a baj. úgyhogy ez ígymagában is elég nagy baj.
Elég nagy baj, hogy te itt vársz megerősítést arra, hogy megöld a gyerekedet... Egy személytelen internetes oldalon kérdezel rá és vársz megerősítést, hogy igen, jól fogod csinálni, persze, védekeztél és ennek ellenére, hogy mert egy új élet megfoganni benned? No komment. Nem, szerintem, nem jól döntesz. Ez az én véleményem, ha már rákérdeztél. És nagyon remélem, hogy meg fogod magad gondolni, és évek múltán, mikor öleled a kisfiadat vagy kislányodat, akkor rémülten gondolsz vissza ezekre az időkre, hogy gondolhattál egyáltalán ilyesmire és most nem lenne ott a gyereked. Erre voltál kíváncsi, vagy csak a veled egyetértő válaszokra vártál?
Itt úgyis két fajta vélemény van, akik megsimogatják a fejedet és azt mondják, szegény, persze, hogy jól teszed. És olyanok, mint én, akik a babát sajnálják, mert elég kegyetlen dologra készülsz. Mielőtt megteszed, nézz utána, hogy mi is az abortusz és ne az eszedre, hanem a szívedre hallgass.
"az a minimum szerintem hogy mindent megadok neki!"
Mindent? És mi az a minden? Ha nem tudsz neki házat venni, akkor ne szülj gyereket? Vagy ha nem tudsz neki egy 20 milliós ferrarit venni, akkor ne szülj gyereket?
Vagy mégis mi az a minden?
Egy embernek az alapvető szükségleteit kell kielégítenie. Étel, ital, fedél, ruha stb.
Az, hogy beéred-e egy 30 nm-es lakással, vagy egy kétszintes, 300 nm-es kertesházra vágysz medencével, az már egyéni.
Idióta szöveg ez a "mindent meg akarok neki adni", ha nem definiálod a "mindent" kifejezést. Szó szerint mindent ugyanis nem lehet senkinek megadni.
A körülményeidről az égvilágon semmit nem írtál. Annyit tudunk, hogy tanulsz..na bumm. Gondolom hallottál már passzív félévről, levelező képzésről. Ha annyi a gond, hogy tanulsz, azt meg lehet oldani.
12 ezer a bevételed, és? A párodról nem írtál semmit. Azt sem írtad, hol laksz. Azt sem, hogy a szüleid támogatnának-e. Semmit nem írtál, ami fontos lenne.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy a te dolgod. Én ugyan senkit nem fogok rábeszélni, hogy szüljön meg egy gyereket, ha ő nem akarja, még akkor se, ha a véleményem szerint meg lehetne oldani.
A te dolgod, neked kell ezzel egész életedben együtt élni. Nem is értem miért itt kérdezősködsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!