Segítség, bepánikoltam a bölcsitől, pedig nem is nekem kéne, hanem esetleg a gyerknek! Jól döntök?
Az a helyzet,hogy a kislányom (májusban lesz 2 éves) imádja a gyerekeket,ha tehetjük megyünk is társaságba. Okos,ügyes,szépen beszél,és én is sokat foglalkozok vele.
(Sőt,inkább rengeteget).
De azt vettem észre,hogy nagyon nagyon igényli a gyermek társaságot,és sokszor olyasmi érzésem van,mintha én már kevés lennék neki,mint játszó partner.
Így hát apával úgy döntöttünk,hogy heti 2 nap bölcsis lesz,ha tetszik neki.
1x már voltunk is megnézni,és azonnal elvegyült a gyerekek közt,oda sem jött hozzánk,haza sem akart jönni.
Én ugye nem megyek vissza dolgozni, abban a két napban próbálom a háztartást kicsit összekapni (jelenleg szinte 100%-ban leköt a lányom,még akkor is,ha sok mindent együtt csinálunk a ház körül is)és ezen kívül még pocakosan elkezdtem egy főiskolát,amire taulnom is kell néha,és gondoltam így arra is napközben lesz időm az eddigi éjszakázások helyett.
Ez eddig szép és jó.
De mi lesz,ha majd sírni fog utánam,vagy esetleg mégsem fog neki annyira tetszeni az hogy rendszeresen menni kell a bölcsibe?
Tudom,hogy ez általában megtörténik,és valamennyire normális is,de ha mondjuk dolgoznom kéne akkor könnyeben otthagynám,mint így,hogy közben én "csak" hazamegyek.
Ha nem tetszik majd neki vagy sír utánam akkor mégse járjon,és majd csak menjen oviba?
Vagy egy pár csepp könny megéri,azért hogy hamar közösségbe szokjon?
Jól döntöttem egyáltalán?
Én ebben az esetben nem erőltetném a bölcsit.
A heti 2 nap mondjuk ideálisnak tűnik, de menet közben kiderül.
Ha minden nap vinnéd, nagyobb valószínűséggel besokallna, de így lehet hogy menni fog a dolog.
Szerintem ráérsz ezen gondolkozni akkor, ha nagyon nem akar majd menni a lányod.
(Sírás talán lesz, a gondozónők majd megmondják, hogy csak addig sír-e, míg lát téged, utána jókedvűen játszik, vagy aztán is kedvetlen, és nem találja fel magát. Utóbbi esetben nem vinném tovább.)
Magán bölcsöde,nem állami. Kultúrált,igényes,minden megvan.
Járok vele sok helyre,csoportos foglalkozásra is és együtt ketten is szoktunk menni mindenfelé.
Sok okos dolgot tanulhat ott,ha látja a társait.
Nagyon komolyan foglalkoznak velük.
A "csak" ezért nem adnám bölcsibe részt azért nem értem,mert legalább 3 okom van rá,és ráadásul más dolgokat is szoktunk együtt csinálni.
Jaj de jó volt ezt olvasni.
Köszönöm a bíztatást!
szia
2.5éves kisfiam is 2x jár bölcsibe egy héten.(mi is a társaság miatt járatjuk,szintén magánbölcsi)mi is most kezdtük, már 3x volt.már első nap úgy láttam jól érzi magát és ott hagytam.hát sírt, de "csak"5-10percig.ma már amikor a kabátomat vettem fel nem hallottam a sírását.
megszokják és már várni is fogja mikor megy (fóleg így hogy nem mindennap jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!