Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz? Ha valaki kénytelen...

Abortusz? Ha valaki kénytelen elvetetni a gyerekét, akkor miért kiáltják ki gyilkosnak és miért esnek neki, h nincs szíve és miért nem adja örökbe?

Figyelt kérdés

Nem szüli meg, mert nincs pénze még saját magát sem eltartani, megvenni neki az ágyat, ruhákat (tegyük fel, h nem kap senkitől), tanul még, stb... van rá sok indok, miért csinálja...

De nem értem, mi ez a gyilkos vagy, add akkor örökbe! Ok, h sok ember örülne a babának, de: hordja a testében hónapig? Járjon UH-ra, orvoshoz, mindenhova? Szülje meg, kínlódjon vele, ha esetleg egy napig vajúdik? Menjen szét a teste, ami lehet, h 1 év múlva sem lesz a régi? Visszeres, aranyeres lesz, ronda lesz a hasa, méhsüllyedés, vizelet visszatartási problémák? Ha valakit belekényszerítenek ebbe, akkor mi lesz? Vagy a 9 hónap alatt rájön, h fontos neki a baba és kell és megtartja és minden happy vagy nyomorognak. Vagy megöli. Vagy örökbe adja és örök életében bánni fogja...

Egy csomó "mi van, ha" van...

Ok, h érző lény a baba és érez fájdalmat, sajnálom is...

De a nő teste. Az ő lelke, az ő élete.

Miért akarják egyesek megtiltani az abortuszt? Miért gyilkosozzák és beszélnek róla undorítóan?

Nem mindenki tudja bevállalni. Jó lenne, ha így működne, de nem. És nem mindenki akar 4-5 gyereket. (Védekezés mellett is lehet ám vki terhes.) ????

2013. jún. 8. 16:30
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
39%

"akkor miért kiáltják ki gyilkosnak és miért esnek neki, h nincs szíve és miért nem adja örökbe?" - Kérdező, egyszerűen azért, mert vannak olyan emberek, akik önhittségükben azt hiszik, hogy birtokában vannak az egyetlen hiteles igazságnak és erkölcsnek, vagy éppen azt hiszik, hogy jobban tudják, hogy annak a nőnek mi a jobb, mint önmaga.

Ezen túl meg azt is tartják magukról, hogy joguk van rátukmálni, ráerőszakolni másra a saját véleményüket, saját értékrendjüket.

Én mindig azt mondom egy ilyen kérdést felvetőnek végső soron, hogy beszélje át a párjával, hozzák meg a számukra az adott helyzetben relatív legjobb döntést, hallgassanak meg minden értelmes tanácsot, véleményt, de meredeken hajtsanak el mindenkit, aki bármelyik irányba nyomni, vagy érzelmileg zsarolni akarja őket.

2013. jún. 9. 02:07
 32/52 anonim ***** válasza:
45%
A 72 órás tabletta miért jobb, mint az abortusz? Az is az életet írtja ki. Sőt még a sima fogamzásgátlónak is van olyan hatása, hogy ha véletlenül mégis megtermékenyül a petesejt, akkor nem tud beágyazódni, ezzel gyilkolja meg az életet. Vagy az még nem élet, de pár hét után már igen?
2013. jún. 9. 11:31
 33/52 anonim ***** válasza:
13%
A 72 órás tabletta megakadályozza a terhességet, nem pedig megszakítja azt.
2013. jún. 9. 11:53
 34/52 anonim ***** válasza:
50%

kérdés, h milyen az a védekezés. mert a megszakítást én nagyon gyenge próbálkozásnak tartom, nem védekezésnek.

tabletta, gumi, spirál, hüvelykúp és még jó néhány módszer rendelkezésre áll.

úgy kellene szexuális életet élni alapból, hogy ha nem akar gyereket, akkor bizony tesz is, h ne legyen. talán jóval kevesebb abortusz lenne.

2013. jún. 9. 12:43
 35/52 anonim ***** válasza:
Olvass egy kicsit utána, hogy a 72 órás tabletta milyen módon működik.
2013. jún. 9. 13:09
 36/52 anonim ***** válasza:
Tudod, akkor még nem dobog a szíve, és akkor még nem is magzat, hanem egy megtermékenyült petesejt. Én ezért nem tartom elítélendő dolognak a 72 órást, vagy kevésbé elítélendőnek tartom mint az abortuszt.
2013. jún. 9. 13:13
 37/52 anonim ***** válasza:
0%
Ja és a 72 órás nem közvetlenül a megtermékenyített petesejtre van hatással, hanem a méhnyálkahártyát választja le, és ezzel nem lesznek meg a beágyazódás feltételei, én úgy tudom. Az abortusz alatt pedig már egy dobogó szívű embriót szaggatnak szanaszét, szerintem hatalmas különbség van a kettő között.
2013. jún. 9. 13:27
 38/52 anonim ***** válasza:
34%
#36-#37, miért olyan érdekes számodra a szívverés léte-hiánya??? Az egyáltalán nem speciálisan az emberre jellemző minőség, ha jól rémlik a hengeresférgektől felfele a törzsfán minden élőlénynek van szívverése...
2013. jún. 9. 13:59
 39/52 anonim ***** válasza:
70%
Akkor szerinted az élet nem a megtermékenyítéstől kezdődik,hanem a beágyazódástól, vagy az első szívveréstől? Ezt ki tudja pontosan és helyesen megmondani? Szerintem senki. A módszer meg, hogy nem hagyod beágyazódni, vagy később abortuszra mész, teljesen mindegy, mert nem fog megszületni. Persze nem kell velem egyet érteni, mindenki máshogy gondolkozik, és mást gondol az élet kezdetéről is.
2013. jún. 9. 14:04
 40/52 anonim ***** válasza:
18%
37-es vagyok, érdekes hogy a két dolog között amit leírtam a válaszomban szerintetek nincs különbség, hál istennek az én értékrendem más. Akkor Ti nyilván engedélyeznétek akár 39 hetesen is az abortuszt, igaz? Hiszen a 72 órás tabi is erről szól....
2013. jún. 9. 16:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!