Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Sokan miért olyan abortusz...

Sokan miért olyan abortusz ellenesek,miért nem pártolják?

Figyelt kérdés
Én igazából egyik oldalt sem képviselem,sem az abortusz ellenesek,sem az abortuszt támogatók oldalán sem állok,csak kíváncsi vagyok,természetesen megértem mindkét oldalt,egy részt elég kegyetlen eljárás,mert ha kicsit jobban belegondolunk gyilkosság is,hisz mégis csak egy pici életről,egy még meg nem született csecsemőről beszélünk,és sokan választhatnák azt,hogy inkább örökbe adják őket olyanoknak akiknek nem lehet babájuk,de ha a másik oldalt nézzük,bizonyos esetkben inkább jobb ha az a gyerek nem születik meg,hisz így talán kevesebb degenerált,életképtelen ember születne akik a társadalom számára csak koloncok lennének.Tudom,hogy ez most csúnyán hangzik,de így van.

febr. 16. 15:09
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
23%

20!

Tanuljak biológiát? Vicces vagy. Abból felvételiztem. Színötös voltam biosz-kémiából gimiben.

De mindegy is. Neked nincs az élethez hited. Nekem van. Miért olyan elfogadhatatlan ez? Hogy valaki nem csak a materiális világban gondolkodik?

Attól, hogy patent vagyok bioszból,az még nem köt az abortusz éljenzéséhez.

Sőt!

febr. 16. 23:09
 22/44 anonim ***** válasza:
71%

Részben hit kérdése is, hogy ki, hogy gondolkodik az élet kialakulásáról.

Nem vagyok mélyen vallásos, de túlvagyok sok lombikon. Nem találok arra magyarázatot, hogy a nálam beültetett, összesen 28 tankönyvi, 5 napos embriónkból miért 'csak' egy tudott megtapadni. Bennem is ez fogalmazódott meg, hogy a végső döntést 'más magasságokban' hozzák meg.

Az is érdekes tény, hogy a legsikeresebb lombikcentrumok is mindössze 30% körüli sikerességi rátával dolgoznak, és ez a tendencia általánosnak mondható az egész világon.

febr. 16. 23:10
 23/44 anonim ***** válasza:
34%

Saját tapasztalat alapján egyáltalán nem számít, ki hogy gondolkozik. Én pártolom az abortuszt sok esetben..

A sajátoméban is pártoltam. De bennem nőtt, megkeményedett a méhem, éreztem a testem változásait, tudtam, hogy valami elkezdődött, fejlődni kezdett bennem és nem bírtam megszakítani az egészet elvenni az életét “kényelemből”.. csak azért, mert nehéz lett volna később, eleve úgy, hogy még így is a világ gazdagabbik részéhez tartoztam, csak nem volt tökéletesek a körülményeim. Pártoltam, hogy megtartsam, szóltak érvek ellene, mellette. A logikus az lett volna, ha nem tartom meg, ott sokkal több volt, de basszus.. bennem nőtt, bennem fejlődött, rám volt utalva, tőlem függött, éreztem, tudtam, hogy bennem van. Nem vagyok szentimentális, gimiben könnycsepp nélkül néztem a néma sikolyt, most is úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sok esetben az abortusz a helyes döntés, de amikor velünk történik.. az egészen más. Bennem volt, velem történt, majd belepusztultam, de nem bírtam rászánni magam, hogy megszakítsam a folyamatot, leàllítsan a fejlődését. Az örökbeadásra sem egyébként, amikor látod, hogy egyszerű, hétköznapi emberek a hibáikkal együtt, nem is feltétlen szimpatikusak, lejátszod az összes lehetséges rosszat, ami történhet a gyerekeddel és ha úgy érzed, veled kevesebb rossz érné, kevésbé súlyosak.. nehéz az egész.

febr. 17. 06:11
 24/44 anonim ***** válasza:
47%

Felelősen kéne először is gyereket vállalni. Azért azt már tudjuk, hogyan lesz a gyerek. Nem olyan nehéz dolog védekezni. Azt meg csak halkan mondom, hogy nem kéne lefeküdni- pláne nem védekezés nélkül- bizonytalan kapcsolatban.

Az abortusz nagy része felelős szexuális élettel és védekezéssel megelőzhető volna.

febr. 17. 06:53
 25/44 anonim ***** válasza:
65%

21:

"Tanuljak biológiát? Vicces vagy. Abból felvételiztem. Színötös voltam biosz-kémiából gimiben."

Pont biológia szakos tanárként végeztem.

Külön kategóriának számít egy embrió, nem egyenértékű MINŐSÉGÉBEN egy megszületett emberrel. Gondolom, rémlik, hogy a növényeknél is már a magban benne van a rügyecsle-gyököcske, ami egy diploid, külön egyed - és mégsem növénynek hívjuk a magot. "A diósbejglihez nem kell fakivágási engedély".

Hovatovább kapaszkodj: élettani szempontból nem szimbiózis, hanem egy gazdatest-parazita kapcsolatról beszélünk (igen, azt tanítjéák a főiskolákon, csak a széplelkeknek nem tetszik).

Fejlettség szempontjából semmivel sem különb, mint egy egérembrió (kicsit korábban egy májmétely szintjét sem üti meg.) Érzékelés seincs az első hónapokban. (Ellentétben a húsuk miatt leölt milliárdnyi csirkével, sertéssel, szarvasmarhával vagy éppen ponttyal...)

Éppen ezért nem gyilkosság az abortusz (miként nem gyilkosság a disznótor vagy a féreghajtás sem)

febr. 17. 11:39
 26/44 anonim ***** válasza:
57%

24:

"Azt meg csak halkan mondom, hogy nem kéne lefeküdni- pláne nem védekezés nélkül- bizonytalan kapcsolatban."

Hiába biztos egy kapcsolat, az egész testromboló terhesség-szülés tortúrához nincs "kedve" egy normális embernek, ha amúgy nem vágyik a gyerekre.

Pearl indexet a magyar lakosságra vetítve egyáltalán nincs sok abortusz.

febr. 17. 11:42
 27/44 anonim ***** válasza:
16%

"Sokan miért olyan abortusz ellenesek,miért nem pártolják?"

Egy élet elvételét normális értékrenddel rendelkező ember nem pártolhatja.

febr. 17. 14:33
 28/44 anonim ***** válasza:
18%

25ösnek: "Hovatovább kapaszkodj: élettani szempontból nem szimbiózis, hanem egy gazdatest-parazita kapcsolatról beszélünk (igen, azt tanítjéák a főiskolákon, csak a széplelkeknek nem tetszik)." ez teljesen evidens, hisz belőled "él", belőled tartja fent magát, a te károdra. De ez később is igaz ám. Max érzelmi alapon "profitálsz" a terhességből, nem is azt mondom, hogy logikus, hanem érzelmi alapon érthető. Talán pont azért, mert rád van utalva egy részed fejlődése, örökítése, tőled függ, a te döntésedtől.. attól, hogy ennyire kiszolgáltatott, hogy magától nem tud életben maradni, ettől lesz olyan erős hirtelen az érzelmi oldala a dolognak. Tudom, hogy tök abszurd, így utólag nekem is, de abban a helyzetben úgy eláraszthatta valami érzelmekre ható hormon az agyam, hogy kb egyetlen célom volt, hogy a legtökéletesebb körülményeket biztosítsam a számára, ha már bennem fejlődik, a testemből táplálkozik, rám van utalva. Fú nagyon durva volt megélni azt a kemény védelmezést, ami soha a büdös életben nem volt benne, nem szerettem a gyerekeket különösebben, álltaokat is csak módjával.. Azt is tudtam, hogy egy "kis semmi"--bár azt a nem érez részt én kiegészíteném azzal, hogy egyelőre, a mai fejlettségi szinten úgy tudjuk, hogy és ezt és ezt tudja/érzi.., de ember lesz belőle, ha nem avatkozok közbe és vigyázok rá. Egy ember belőlem(akit az én hibám is) akit én hoztam létre, miattam fejlődik, belőlem.. nemtudom én aztán nem tudtam érzelmileg megtenni a logikusnak ható lépést, és a logikai oldal is eléggé inogot. Leginkább nekem volt szr, de megszületni azért jobb, mint nem megszületni, ha már fogan és életre törekszik az ember.. mindenféle szegényen, sérüléssel, traumákkal és örülök, hogy élek, és milliárdok vannak így vele, akiknek tizede sincs annyi, mint nekem volt. Egyszerűen jó élni éhesen is, bántva is, megerőszakolva, rossz egészségben.. páran választják csak a másik utat, és azt sem egész életes szenvedés után, azért sokáig jó az öngyilkosoknak is. Amennyit vesztettem én, annál sokkal többet nyert vele Ő.. Nagyon durva érzelmi oldala van a dolognak.

Szerintem amúgy a felelős gyerekvállalás nem a saját lakásnál kezdődik(ilyenem mondjuk volt). Más országban jobb módúnak számítana a legszegényebb ember is ebben az országban, illetve nem olyan vészes, ha az ember gyereke nem jár menő holmikban meg ilyesmi. Az egészségügy ingyen van, az étel ingyen van rászorulóknak, elég jól élni is elég jó..

Nekem ez a felelős gyerekvállalás képmutatásnak hangzik a feltételeivel, nem kell tökéletesre törekedni, ráadásul az élet kiszámíthatatlan. Szegényebben is lehet boldogan élni, ráadásul a nálunk szegény, nálunk kevésbé művelt/jóltáplál máshol bőven elégnek számít..

Szerintem ez valami elitizmus, sznobság, amit felelős családtervezésnek hívnak. Az is, hogy feltétlen kell két szülő(bár nyilván jobb, ha kettő van), meg az is, hogy milyen neműek legyenek. Rengeteg "elég jó" ember nő fel ilyesmik nélkül is. Én elégedett vagyok az életünkkel, a döntésemmel, akkor is, ha nekem jobb lett volna anyagilag, ha elvetetem. Érzelmileg nem biztos. Nyilván mindenki érzi magát néha rosszul, ez is az élet része, de alapvetően jól vagyunk és örülünk annak, ami van, törekszünk a jobbra..

febr. 17. 16:37
 29/44 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudhatom miért.

Butaság ( már csak az is, hogy gyilkosságként könyvelnek el egy teljesen legális műtétet, ahol eltávolítanak egy nem kívánt, soha meg se született, pár hetes, méhen kívül teljesen életképtelen sejthalmazt), valláskárosultak, vagy nincs saját életük és szeretnek másokéba beleugatni, ítelkezni stb stb. Ennyi. Nem értik meg, hogy semmi közük hozzá, ezért semmi joguk ítélkezni.

+ Nem, nem fogom csak azért kihordani, megszülni a nem kívánt gyereket, vállalni a terhesség, szülés, testi változások, anyagi többletterhek, ítélkezések stb stb problémahalmazt, mert xy gyereket akar, de a természet szelekciója miatt nem jön neki össze. Nem az én dolgom. + Ki tudja kihez kerülne, hogy bánna vele.

Nekem 39 év alatt sosem volt abortuszom, de támogatom, mert úgy gondolom, hogy ha valaki nem akarja kihordani a magzatot, majd megszülni azt a nem kívánt gyereket, bármilyen okból, akkor jobb ha nem születik meg.

Van már elég gyerek az adófizetők nyakán állami ellátásban, túl sok a kukába dobott, wcben hagyott, agyonvert, megfojtott, éheztetett, bántalmazott, elhagyott stb stb gyerek, vagy akik nevelő"szülők" felügyelete alatt halnak meg például. Minek még több?

Én magam is, minden további nélkül meglépném, abortuszra mennék, ha teherbe esnék, mivel nincs, és soha nem is akartam gyereket.

febr. 17. 19:40
 30/44 anonim ***** válasza:
15%

29!

Ő nekem nem sejthalmaznak tűnik...kifejlődött a szeme, 160-at ver a szíve...Emberformája van. És még csak 9 hetes!

[link]

febr. 17. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!