Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért lett olyan nagy divat...

Miért lett olyan nagy divat az abortusz támogatása, anonim oldalakon, olyan emberek által, akiknek közük nincs a témához?

Figyelt kérdés
Azért ez nem olyan kérdés, mint, hogy "milyen kabátot vegyek magamnak", mégis úgy osztják rá az elvégzésére biztató válaszokat, mintha ugyan egy percig is átéltek volna hasonlót...

szept. 5. 11:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/170 anonim ***** válasza:
64%

Elolvastam az összes választ és egyik se bíztat az abortuszra. Mindegyik a szabad választás jogára bíztat, hogy a nő dönthesse el, hogy megtartja-e a gyereket vagy sem.

Egy megerőszakolós esetben (amiből sajnos több van, mint gondolnád) miért a nőnek kellene felelősséget vállalnia, amikor áldozat volt? Miért neki kéne magára vállalnia egy halálig tartó terhet (mert a szülőség nem évül el, csak mert nagykorú lett a gyerek), amit ő sosem szeretett volna? Elismerem, hogy ez egy a legrosszabb helyzetek egyike. Írok más példát: miért szüljön az a nő, akinél kiszakadt az óvszer, nem működött a gyógyszer, holott biztos védelmet ígért mindkettő forgalmazója? Hogy aztán rossz szülő legyen? Hogy egyedülálló szülő legyen, miután a férfi lelépett, mert neki legfeljebb fizetnie muszáj?

Egyedül az adott nő a felelős a saját döntéséért és éppen ezért csak az számít, hogy ő mit szeretne. Megint, férfiként te annyival könnyebben beszélsz a témáról, mert te sose fogod megérteni és átérezni, hogy mennyivel nagyobb kockázat ez egy nőnek, mint egy férfinak.

- Lívia

szept. 5. 15:54
 62/170 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, neked mennyi gyereked van?
szept. 5. 15:54
 63/170 A kérdező kommentje:

Lívia!

A te esetedre már írtam, hogy egy borzalmas tragédia. És itt létre is jöhetne egy megoldást elősegítő párbeszéd a két tábor között. Persze szigorúan személyeskedés nélkül.

Viszont ne mossuk már össze az erőszakot, a véletlen során, vagy a nem törődömség miatt létrejött terhességgel. A felelősség vállalását ezekre az esetekre írtam.

A te ügyedben bár időben fel lett volna készülve a kormány, hogy elő se fordulhasson. De addig is teljes mellbedobással támogatom a női önvédelem oktatását és alkalmazását. És a legszigorúbb büntetést (kasztrálás) az elkövetőkkel szemben.

szept. 5. 16:00
 64/170 anonim ***** válasza:
68%

Írtam, hogy nem szeretem, amikor valaki az abortuszt gyakorlatilag védekezés helyett használja. Számomra ebben van valami ízléstelen, de ez még mindig jobb, mintha olyan nőt kényszerítenének a szülésre, aki nem szeretne gyereket. Ha elveszed az abortusz lehetőségét, akkor kettő dolog fog történni: (még) több gyerek fog olyan családba születni, ahol nem kapja meg a kellő szeretetet és támogatást, illetve több nő fog veszélyes módokon fordulni a magzat elvetésére. Akkor legyen inkább egy biztonságos klinika, ahol ezt elintézik ahelyett, hogy más módszerekhez kelljen fordulnia.

A női önvédelem mit sem ér, ha olyan helyzetben kap el egy nálad jóval nagyobb férfi, ahol nem számítasz támadásra (hozzáteszem, én már akkor is jártam önvédelmi sportra) és a legszigorúbb büntetés korántsem a kasztrálás lenne. Megnyugtatlak, bizonyos elborult elméket még a halálbüntetés ténye sem rettentene el.

- Lívia

szept. 5. 16:08
 65/170 A kérdező kommentje:

A halálbüntetés túl könnyű. Viszont életlen eszközökkel, érzéstelenítés nélkül, esetleg rosszra hajló elemeknek közvetített kasztrálás elég elrettentő lehet.

Ezért kéne megfelelő gyermekvédelem, modern, élhető árvaházakkal. Ahol egészséges körülmények közt nevelkedhetnek az örökbefogadásra váró gyerekek.

szept. 5. 16:12
 66/170 anonim ***** válasza:
67%

Ha árvaházba is adná a nő a gyereket, azelőtt még végig kéne esnie egy terhességen, egy születésen, majd annak a rövid- és hosszútávú következményein. Ezt senkitől sem várhatod el.

- Lívia

szept. 5. 16:14
 67/170 A kérdező kommentje:
Te pedig nagyon erős vagy, hogy már tudsz erről beszélni. Szívből remélem, hogy tettest, az undorító bűnéhez méltó módon megbüntették.
szept. 5. 16:14
 68/170 A kérdező kommentje:
Létezik császármetszés. És a szülés egyébként is, egy természetes folyamat. 9 hónap egy kis életért, nem kéne, hogy olyan nagy áldozat legyen. Főleg, hogy a roppant "felvilágosult" nők egy része évtizedeket áldoz az életéből egy bántalmazó kapcsolatra.
szept. 5. 16:16
 69/170 anonim ***** válasza:
63%

A császármetszés ugyan lerövidíti és megkönnyíti a szülés folyamatát, de az azt megelőző és azt követő dolgokon semmit sem segít. Ez sokkal komolyabb dolog annál, hogy "hipp-hopp, itt a baba".

Te is csak osztod az észt, holott állítólag utálod, ha mások ezt csinálják, de lám, ugyanezt csinálod. Kilenc hónap rengeteg idő, rengeteg teherrel és áldozattal jár, és ismételten, a kilenc hónap után sincs vége. A szülést követő időszak is bír a saját mentális és fizikai nehézségeivel.

A bántalmazó kapcsolatok pedig megint egy teljesen más témát képviselnek, nagyon komoly pszichológiai problémák húzódnak az esetek többsége mögött. Kérlek, ne csinálj úgy, mintha azok is holmi semmiségek lennének.

- Lívia

szept. 5. 16:24
 70/170 anonim ***** válasza:
58%

Ez egyszerűen nem igaz. Aki nem szeretne gyereket, az nem fogja áldásként megélni a gyermekvállalást, hanem átokként, teherként. Már így is annyi olyan család van, ahova nem kellett volna gyereknek születnie.

Sose éreztem bánatot az abortuszom miatt, egyedül félelmet és haragot. Hogy ezt tették velem, és aztán még engem szeretnének a szívtelen gyilkos szerepében előadni. Nekem kellett volna gimnazistaként gyereket szülnöm a semmire, nekem kellett volna tönkre tennem az egész jövőképemet egy gerinctelen senki szadizmusa miatt. Ezt próbálta velem sok abortusz-ellenes elhitetni velem. Hogy ó, majd örülni fogok a gyereknek, hiába, hogy a megerőszakolóm arcát viselte volna, hiába vette volna el a fiatalságomat.

Kérdező, nem kell meggondolnod magad, sőt, semmit sem kell csinálnod. Hagyd, hogy azok a nők úgy cselekedjenek, ahogy ők tartják helyesnek, te pedig maradj meg magadnak a háttérben. Ez a legjobb, amit tehetsz.

- Lívia

szept. 5. 16:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!