Az abortusz gyilkosság?

Figyelt kérdés

2024. jan. 30. 18:26
 71/100 anonim ***** válasza:
75%

#69! Te tényleg menthetetlen vagy. Fel tudod azt fogni, hogy mindenki tudja, hogy a magyar btk.alapján az abortusz nem gyilkosság? Anélkül is mindenki tudja, hogy még 100x leírnád.

Ettől még Gizike gondolhatja azt, hogy az. Ez a véleménye. Az lehet neki, mindenkinek lehet, még neked is. Gizike azonban nem törvényhozói és nem végrehajtói hatalom, tehát nem tehet semmit azzal, aki abortuszt hajtat végre magán, de VÉLEMÉNYE lehet róla, amit le is írhat, ha megkérdezik. Fogod, vagy még írjam le 50x?

2024. febr. 1. 20:32
 72/100 anonim ***** válasza:
41%

70 a törvénynek valóban védenie KELLENE. De nem védi a gyengéket és az ártatlanokat. Ez embrió pedig mint már írtam, nem számít személynek, lényegében csak annyi emberi tulajdonsága van pár hetes koráig, hogy emberi DNS-el rendelkezik és így ennyi....

A kisbaba, a gyerek a leggyengénn a társadalomban, nem pedig egy körmömnyi sejtcsomó.

"Sajnálom", de nem tudod megváltoztatni a valóságot.

2024. febr. 1. 20:33
 73/100 anonim ***** válasza:
9%
#72! Nézz utána, mikor "körömnyi" az az embrió. Megsúgom, nem akkor, amikor abortálják. Majd annak, hogy mikor nevezik sejtcsomónak.(Soha, de semmiképpen nem akkor amikor abortálják.) Ennyi erővel nyugodtan lehet csecsemőnek is nevezni, pont annyira helytálló kifejezés rá, mint a sejtcsomó.
2024. febr. 1. 20:42
 74/100 anonim ***** válasza:
78%

73 hát a max 12 hetes magzat a csecsemőtől qrva messze van, inkább nevezhető kis méretű sejtcsomónak. De, egy abortált embrió, magzat sejtcsomó.

Te nézz utána a szavak jelentésének, mielőtt okoskodsz.... A sejtcsomó kifejezés már csak azért is sokkal helyesebb, mint a csecsemő, mert konkrétan annyit jelent, hogy sok sejt egy helyen, ami tökéletesen igaz az embrióra, míg a csecsemő szó kicsit másabb jelentéssel bír.

Csak hogy ne kelljen megmozdítanod egy ujjadat sem..... Itt a fogalom :

Csecsemőnek tekintünk minden olyan embert, aki elmúlt 8 napos, de nem töltötte be első életévét. Mások kétéves korig terjedőnek tartják ezt az életszakaszt.

2024. febr. 1. 20:48
 75/100 anonim ***** válasza:
0%

#74! A "mások" senkit nem érdekelnek. Olyan cikket mutass, amelyben orvos nevez abortálható korú embriót sejtcsomónak. Vagy egy olyat, tanulmányt, mely szerint sejt rendelkezhet szervvel🤣Biosz egyes.

"mert konkrétan annyit jelent, hogy sok sejt egy helyen,"

Akkor ugye téged is hívhatunk sejtcsomónak? Mert pontosan ez vagy, sok sejt egy helyen. Minden ember sejtekből áll.

2024. febr. 1. 20:55
 76/100 anonim ***** válasza:
45%

75 egy pár hetes embrió sem rendelkezik kifejlett szervekkel.

Felőlem hívj sejtcsomónak, engem nem érdekel. Én tudom, hogy annál több vagyok. Nekem van lelkem, képes vagyok érzékelni, érezni, gondolkozni és még egy csomó dologra képes vagyok, amire egy embrió nem.

2024. febr. 1. 21:03
 77/100 anonim ***** válasza:
54%

77 bocsi, de a tudásomat veled ellentétben nem kis "noname csajos magazinokból" szerzem.

Akárhogy is vergődsz, nem lesz igazad, csak annyit érsz el, hogy egyre nevetségesebbé válsz....

Ha kérdezik, hogy miért nem bírom az abortuszelleneseket..... Amellett, hogy életellenesek és nőellenesek vagytok.....még fszságokkal is dobálóztok, nem is kicsit....

Nem baj, a rossz tanártól is lehet tanulni, hogy milyenek ne legyünk és miket ne csináljunk.... A gyerekem is meg fogja tanulni, hogy ilyen( mint amilyen többek közt te is vagy) semmiképpen se legyen, inkább legyen normális.....

2024. febr. 1. 21:35
 78/100 anonim ***** válasza:
71%

79 rólad ennyit. Intelligens vitára nem vagy képes. Csak sajnálni tudom a magzatodat, amiért megtartottad... Ilyen "okos" anyát senkinek sem kívánnék, az fix.

Attól még, hogy pár hete megd.gtak, nem leszel okos. 😉

Az orvosnak meg remélhetőleg van annyi agya, hogy meg tudja különböztetni a babát az embriótól...ha nem, akkor legalább kezet foghattok.

A pl 6-7 hetes embrió nem akkora, mint egy 11 hetes magzat, és a legtöbb nő igyekszik minél előbb megszabadulni a problémától, nem várja ki, hogy elérkezzen az utolsó nap, amikor még abortálható.

Az én tudásom ellentétben a tiéddel nem onnan származik, hogy teherbe ejtettek és a "doktorbácsi megmondta"....

Ha az abortuszb.zi szó alatt azt érted, hogy veled ellentétben normális, tehát pro choice személy, akkor igen, normális embertől származik a tudásom, nem is egytől.

Embriót pedig nagy valószínűséggel többet láttam 4 kistestvérrel rendelkező emberként, mint te... Sőt, merem állítani, hogy több pelenkát cseréltem, mint te, többször fürdettem babát, mint te, és sokkal több időn át foglalkoztam gyerekekkel a kistesóim miatt, meg a munkám miatt is.

Szégyen, hogy a 21. Században még léteznek olyan magzatfetisiszta, "mindent tudó" abortuszellenesek, mint amilyen te is vagy...és az ilyenek szaporodnak, nem pedig a normális emberek....

Nem bírom az ítélkezést, alapjáraton nagyon elfogadó vagyok, de a fajtád kiveri a biztosítékot.....

2024. febr. 1. 22:08
 79/100 anonim ***** válasza:
71%

81 mégis itt picsogsz nekem már egy ideje.... Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy miről beszélek, csak neked nincs annyi, hogy megértés.

Az általad bekinkelt cikk használta, ezért egyértelműnek tűnt, hogy egyetértesz a cikkel, ha már pont azt raktad be.

Sokan eléggé korán észreveszik a terhességet, ne magadból indulj ki. Az abortusztabletta pl, ami itthon sajna nem elérhető, már nagyon korai szakaszban beszedhető.....

De, fogadok. 🥰

Onnan vontam le, hogy egyértelmű. Amit te írtál, és a tények.... Olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, becézést pedig nem kértem tőled. Az, hogy ezt a megszólítást használtad, csak azt jelenti, hogy megpróbálsz megszégyeníteni, lekicsínyleni, elérni, hogy kevesebbnek érezzem magam.... Ilyet azok csinálnak, akiknek nincsenek érveik, ezért úgy érzik, hogy ezzel hú de nagyot mondtak... Szánalmas próbálkozás.

"Ne magadból indulj ki, dugni téged szoktak a szórakozóhelyek vécejében. Nem vagyok ítélkező, de azt megköszönöm, ha te nem szaporodsz."

Ha magamból indulnék ki, akkor valószínűleg azt mondtam volna rólad, hogy egy bulikba nem járó, nemi aktusokat randkm emberekkel nem folytató, boldog, kiegyensúlyozott életét élő ember vagy....

Nem ítélkező vagy, csak síkhülye, az pedig hogy én hány gyermeket fogok világrahozni, pont nem tőled függ és nem is tartozik rád. ( egyébként pedig nem egy, és nem is két gyermeket szeretnénk, bár inkább az örökbefogadás mellett döntünk)

Lehet meg fogsz lepődni, de még sosem volt abortuszom, és nem is szeretnék, de ha óvszerrel és tablettával való védekezés mellett mégis megtermékenyülök a közeljövőben, akkor abortusz lesz, az biztos.

Olyan nincs, hogy hobbiabortusz. A művi terhességmegszakítás is szükséges orvosi ellátás annak a személynek, akinek nem opció a gyermekvállalás. Az, hogy neked nincsen elég eszed, amivel felfogd..... Nem az én bajom, hanem a környezetedé....az ilyeneknek nem engedélyezném a gyerek nevelést, az fix.

Nem tervezem folytatni a veled való részemről intelligens vitával való próbálkozást, hiszen jól láthatóan te erre nem vagy képes. Lezárásképpen csak annyit kívánnék, hogy a gyereked normális legyen, ne olyan, mint te, a lehető legkevesebb baromságot tanulja el tőled, és akkor legalább el tudod mondani majd magadról, hogy életed folyamán egyetlen dolgot sikerült jól csinálni. 🥰😉

2024. febr. 1. 22:56
 80/100 anonim ***** válasza:
58%

Te lennél az értelmiségi terhes? Látod hogy beszélsz egy embertársaddal? A gyereknek is ezt tanítod majd? Hogy ha kifogy az érvekből kezdje gyalázni a másikat?

Az értelmiségi réteg abortuszellenes? Hát ezt nagyon is kétlem. 2 diplomám van és karierista nő vagyok, egyszer vetettem el gyereket mert nekem nem kell. Ez van nem vagyok anyatípus. Az összes ismerősöm aki szintén értelmes egyeteken végzettek úgy gondoják hogy egy nő joga eldönteni akar e babát vagy a testével át akar e menni egy terhességen.

Tudod kik azok akik kapálóznak hogy jahj gyilkos meg ilyenek? Akik akarnak babát csak nem jön nekik össze. És tudod miért? Mert fáj nekik hogy amireők annyira vágynak más lazán eldobja. Másokon vezetik le a feszkót.

Amúgy nem tudom tudsz e róla hogy az óvszer kitud szakadni, a tabletta sem 100% os.

Hobbiból senki nem teszi ki magát egy ilyennek.

2024. febr. 2. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!