Miért mondjátok, hogy az abortusz gyilkosság?

Figyelt kérdés
A megtermékenyést követően a 3 hónap alatt egy embrió fejlődik ki csak(nem igazi élőlény). Se szeme, se orra, se szíve nincsen, egy semmi még akkor az a “gyerek” emberi tulajdonságai nincsenek. Meg ha az is lenne is, senkinek semmi köze ahhoz ki mit csinál a testével.
2021. márc. 19. 09:36
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
megtermékenyítés*
2021. márc. 19. 09:36
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Vannak szervei, csak kezdetleges. Aki ezoterikus oldalról közelíti meg, annak tűnhet gyilkosságnak. n biológiai oldalról szemlélem, élőlényként gondolok az embrióra is, hisz 6. héttől már él és dobog a szíve, de nem önállóan életképes lény. Számomra ezért nem gyilkosság, nem egy önállóan is életképes embert műtenek ki, hanem egy pár centis sejtcsomót, aminek csak a lehetősége van meg az életre. Ennél a természet jelentősen kegyetlenebb. Csak az ember csinál ebből erkölcsi kérdést.
2021. márc. 19. 09:41
 3/14 anonim ***** válasza:
45%

Annyira gyilkosság mint kinyomni egy pattanást..

Nem normálisak..

2021. márc. 19. 09:47
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

Mert vannak más gondolkodású emberek, mint te, ezt el kell fogadni.

Egy pár hetes sejtcsomoban benne van az élet lehetősége. Egy 12 hetes magzat egyébként már határozottan ember formájú, mozgatja kezét, lábát.

Én nem ítélkezek senki felett, sose legyen részem abortuszban, de ha muszáj lenne, akkor minél korábban, mert nem sokáig sejtcsomo.

2021. márc. 19. 09:54
 5/14 anonim ***** válasza:
31%
Na azért ez a pattanásos válaszoló is egy beteg allat. A helyen kell ezeket a dolgokat kezelni azt gondolom. Nem. Nem egy pattanás. Egy ember kezdemeny. Kérdezz meg egy olyat, aki úgy terhes hogy akarta, neki ez már a babaja konkrétan. Minden csak viszonyítás kérdése. Nyilván ha el akarod vetetni szándékosan távolságot tartasz érzelmileg. De ha valaki abortusz ellenes neki mindig egy kis élet lesz az embrió tok mindegy van e már orra. Amíg nem akarjak mások jogait korlátozni az abortusszal kapcsolatban mindenki gondoljon amit akar szerintem.
2021. márc. 19. 10:06
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Voltam terhes úgy hogy akartam ;) De akkor se gondolkodtam így főleg nem az elején hogy az nekem a babám, talán a 30. hét körül jött az legkorábban hogy babámként gondoljak rá :)
2021. márc. 19. 10:08
 7/14 anonim ***** válasza:
43%

7-es

és a 12. heti ultrahangon, amikor megmutatják hogyan rugdos a hasadban, akkor mit gondoltál kiskutya van bent, vagy mi?

2021. márc. 19. 10:15
 8/14 anonim ***** válasza:
66%
Nem gondoltam semmit egyszerűen, muszáj mindig mindenen agyalni? Terhes vagyok, ebből lesz majd ember, ennyit gondoltam.
2021. márc. 19. 10:18
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
7-es 6-os vagyok. En is így gondoltam mint te. En konkrétan aliennek hívtam. De tökmindegy. A kérdés nem rólunk szólt, hanem azokról akik másképp gondoljak. És en azt is el tudom képzelni, hogy valaki másképp gondolja. Ennyi.
2021. márc. 19. 10:20
 10/14 anonim ***** válasza:
25%
Mert van lehetőség tenni ellene, ezt hívják felelősség teljes védekezésnek.
2021. márc. 19. 10:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!