Miért mondjátok, hogy az abortusz gyilkosság?

Figyelt kérdés
A megtermékenyést követően a 3 hónap alatt egy embrió fejlődik ki csak(nem igazi élőlény). Se szeme, se orra, se szíve nincsen, egy semmi még akkor az a “gyerek” emberi tulajdonságai nincsenek. Meg ha az is lenne is, senkinek semmi köze ahhoz ki mit csinál a testével.
2021. márc. 19. 09:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

Főleg hogy nem létezik 100%-os védelem és ritkán de igen is előfordulhat, hogy felelősségteljes védekezés mellett esik teherbe valaki, aki amúgy nem akar gyereket.

De az abortusz úgy gondolom mindenki magánügye, kizárólag ő rá tartozik, lévén hogy az ő életére lenne befolyással egy gyerek, az ő testéről van szó. Szerintem nem gyilkosság, többek között mert a halál feltétele az élveszületés, illetőleg az abortusz egy legális műtét, senki nem merül miatta börtönbe. De terhes nő meggyilkolása esetén sem kétrendbeli gyilkossággal vádolják a tettest.

Mindenki gondoljon, amit akar, nekem csak az a nagyon nem szimpatikus mikor adott egy abortusszal kapcsolatos kérdés, a kérdező nem arról kérdezte a válaszolókat, hogy kinek mi a véleménye róla, mégis néhányan egyből nekiállnak prédikálni, gyilkosozni, fújjogni és társai...

2021. márc. 19. 11:01
 12/14 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem sem gyilkosság hiszen legális műtét. En inkább próbáltam mindig rendesen védekezni és csak akkor teherbe esni amikor szerettem volna. Persze lehet ezek mellett is...na én ilyenkor abszolút támogatom. Viszont amikor valaki felelőtlenkedik és hobbit csinál az abortuszbol az azért kabbeaf@szom
2021. márc. 19. 12:39
 13/14 anonim ***** válasza:
80%
"Miért mondjátok, hogy az abortusz gyilkosság?" - mertnem tudnak lejönni a legrosszabb drogról, a vallásról...
2021. márc. 21. 15:28
 14/14 anonim ***** válasza:
81%
Az mondja ezt aki buta. Olyat nem lehet megölni aki sosem élt, mert meg sem született, és méhen kívül is teljesen életképtelen sejthalmaz.
2021. márc. 22. 02:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!