Az abortusz gyilkosság?

Figyelt kérdés

2024. jan. 30. 18:26
 31/100 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy egyébként alapvetően számomra nem elfogadható,DE és itt jön a de. Még mindig jobb "csírájában elfolytani", mintha az adott ember megszülné és putriban kéne legyen, semmi nem lenne számára biztosítva, esetleg utàlva legyen csak azért mert szegény gyerek vállalva lett. Tehát még mindig jobb elvetetni, mintha sanyarú sorsa lenne.
2024. jan. 30. 21:32
 32/100 anonim ***** válasza:
4%

A hazugság nem válik igazsággá,

a rossz nem válik helyessé és

a gonosz nem válik jóvá csak azért,

mert a többség elfogadja.

2024. jan. 30. 21:40
 33/100 anonim ***** válasza:
100%

A magyar törvények is szerepet játszanak ebben, hogy kötelező megvárni a szívhangot.

Pedig annyira felesleges odáig húzni.

2024. jan. 30. 21:41
 34/100 anonim ***** válasza:
81%
#32 de milyen joga van bárkinek is eldönteni, hogy mi “gonoszság” pláne ebben az esetben? Hiszen, ha vannak, akik feltételhez kötik, hogy pl erőszakból fogant, attól az embrió pontosan ugyanolyan, mint a nem erőszakból fogant embrió. Tehát önkényesen mégis elnéznék az egyik “gyilkosságot” (szerintem továbbra sem az), pedig az embrió szemszögéből ugyanaz történik. Mégis az egyik elfogadható a másik meg nem. Ez viszont azt is jelenti, hogy maga az abortusz nem eredendően jó vagy rossz. Hiszen feltételhez van kötve, DE az embrió szempontjából ugyanaz történik. Szóval akkor jó, vagy rossz? Ha viszont feltételes a morális értéke, akkor nem a tett a gonosz, hanem a szándék. Így viszont csak az a morálisan elítélendő (szomorúan az itteni logikát követve), aki direkt és csak azzal a szándékkal esik teherbe, hogy aztán elvetesse.
2024. jan. 30. 21:51
 35/100 anonim ***** válasza:
3%
34 a gyilkosság gonoszság, mindegy milyen célból történik. Értem én hogy erőszak, stb, de ha már így alakult annak a gyereknek joga van megszületni, sőt amennyi meddő pár van manapság még kaphatna egy boldog családot is.
2024. jan. 30. 21:55
 36/100 anonim ***** válasza:
95%

Hát ne haragudj de én egy erőszakból nem szülők meg egy gyereket, hátha kap egy boldog családot.

Hátha az erőszak tevő egy drogos volt, és hátha szülők egy beteg gyereket,hátha pelenkázom életem végéig.

De majd mondogatom neki, hogy de legalább élhetsz,legalább nekem nincs lelkiismeretfurdalásom,mert megtartottalak.

2024. jan. 30. 21:59
 37/100 anonim ***** válasza:
95%
#35 a nemi erőszak nem jótékonyság. Nehogy már még támogassuk azt is, hátha meddő pároknak jó lesz, egy megerőszakolt nő és egy erőszaktevő gyereke. Ilyenek ezek az “életpártiak”. Már az erőszak is jó dolog szerintük, hiszen gyerek lesz belőle. Undorító az ilyen “ember”.
2024. jan. 30. 22:47
 38/100 anonim ***** válasza:
71%
Nem tartom annak. Ha gyilkosság lenne akkor nem lenne abortusz.
2024. jan. 30. 23:59
 39/100 anonim ***** válasza:
83%
Nem helyeslem az abortuszt de nagyon sok boldogtalan gyermek el a vilagon es nagyok sokan rossz helyre szulettek. Ehezes veres es tarsai.. kerdes melyik a jobb? Egy abortusz vagy egy bantalmazo csalad?
2024. jan. 31. 05:25
 40/100 anonim ***** válasza:
82%
Nem. A gyilkosság emberölést jelent. Megölni csak élő embert lehet. Az abortuszt a nő kérésére a 12. hétig végzik el. A 12. hétig embrió van. Tehát az abortusz nem gyilkossag
2024. jan. 31. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!