Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit javasoltok , ti mit tennétek?

Mit javasoltok , ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Kérek mindenkit ,ne ítélkezzetek :( tudjuk nagyon jól, hogy csúnyán elrontottuk!

Szóval, 8 hetes vagyok jelenleg. Nekem van már 3 iskolás korú gyermekem, páromnak 2 kisebb gyereke, mindkettőnknek az előző kapcsolatából.

Nekem nyáron megszűnt a munkám, az újnál pedig ősztől vették volna fel, de így már oda sem. Párom dolgozik, gyetektartast fizet, és 1-2 kiadása van még.

2 szobás családi házban élünk, nagyjából minden megvan amire szükségünk van.

Sógornőm kint el külföldön, a létező minden segítséget felajánlotta nekünk, munka, lakhatás... ezért is voltunk azon az állásponton, hogy akkor nem jelent gondot, ha lesz egy közös babánk.

Időközben az igért segítség megszűnni látszódott.... de ekkor már késő volt, -pozitív lett a tesztem.

Azóta vívódunk,mit tegyünk.

Párom attól tart,hogy anyagilag nem birná, igyis már megjegyezte hogyha megtartjuk,akkor dolgozhat hétvégén is.

Mondtam neki, hogy szülés után néhány hónappal már tudnék én is dolgozni mégha csak rész munkaidőbe is.

Mama már nyugdíjas lenne addigra, elvállalna a picit néhány órára. De ez sem igazan tetszett neki.

Addig is igyekeznék terhesség alatt is bármiféle munkát keresni.

Semmi porcikám nem akarja ezt a picit elvetetni.

Mit tennétek a helyembe?

Persze, beszélünk róla párommal, de képtelenek vagyunk döntést hozni azóta, mióta megtudtuk.

Borzasztó lelkiismeret furdalásom van már igyis....

2023. szept. 6. 14:46
1 2 3 4
 31/38 1Léna ***** válasza:
5%

Gyakorlott, talpraesett személynek gondollak, aki nem ijed meg az árnyékától, akinek már van elképzelése, és van segítsége. Aki látja, hogy nem lesz könnyű, de eddig sem volt könnyű.

Ez a baba aki most még pirinyó a ti közös gyermeketek, ha adtok neki esélyt az életre, felnőve a büszkeségetek lehet. Ennyi testvértől és tőletek nagyon sokmindent tanulhat meg családon belül. Ha nem is kapna meg mindent amire vágyik, családi kapcsolatokban bővelkedő lesz. Ez nagy érték ami pénzben ki sem fejezhető.

2023. szept. 7. 22:02
 32/38 anonim ***** válasza:
5%
Kedves Kérdező! Fontos szempont, hogy terveztétek ezt a gyereket, és az is, hogy nem szeretnél abortuszt. Nagyon nehéz lenne ennyi gyerekkel, de a leírtak alapján az eddigi helyzetetek sem lehetett könnyű, mégis megoldottátok. Érdemes átgondolni szerintem azt is, hogy a külföldet így a sógornőd segítsége nélkül mindenképpen elvetitek-e. A soraidból mindenesetre az érződik, hogy szeretnéd a kicsit, illetve elszánt vagy a megoldás keresésében (például munka). Minden jót kívánok, és jó döntést!
2023. szept. 7. 22:33
 33/38 anonim ***** válasza:
91%
Nem tartanám meg. Lehet nektek ez így kényelmes, de a gyerekeknek baromira nem. Nektek van külön szoba, ők meg 3-an nyomorognak egy szobában, időnként plusz a párod 2 gyereke, erre még a nyakukra szülnél még egyet. Nagyon önző a hozzáállásod. Most sem élhettek valami jól, ha a párodnak hétvégén is dolgoznia kellene, ha megszületne a baba. Ráadásul munkád sincs, nem kapsz semmi juttatást a gyesen meg a családin kívül, az meg nem elég semmire. És mi lesz, ha időközben elhagy a párod? Ott leszel 4 gyerekkel munka nélkül? Nekem 1 gyerekkel is nehéz volt elhelyezkednem, nem váligathatok, nem ám 4-gyel. Visszatérve a szobákra. Én a 4 évvel idősebb tesómmal voltam egy szobában 13 éves koromig, ellenkező neműek vagyunk. Gyűlöltük minden percét, csak itt is apámnak így volt kényelmes, lespórolta a 3. szoba árát. Anyám 13 évig rágta a fülét, hogy csináltassák meg.
2023. szept. 11. 20:41
 34/38 anonim ***** válasza:
5%
Megtartanám és megpróbálnék megpályázni egy nagyobb lakást.
2023. szept. 12. 10:55
 35/38 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező: "Semmi porcikám nem akarja ezt a picit elvetetni." - na, a másik esetben, ha megtartjátok, akkor meg a család egyetlen tagjának egyetlen porcikája sem fogja kívánni azt az életet... a párod azért, mert túl kell magát hajtania, a gyerekek a szűkös hely és limitált körülmények okán, stb... szóval a döntésed kb arról szól, hogy neked legyen most rossz, vagy mindenkinek rossz legyen hosszú évekig...
2023. szept. 12. 11:42
 36/38 anonim ***** válasza:
92%

#34, ja mert a lakásokat ingyen osztogatják, csak pályázni kell...

HOL???

2023. szept. 12. 11:43
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi lesz/lett végül?

NGyon nehéz,mert az észérvek mellett ott van a vágy meg a szív is :(

2023. szept. 14. 16:32
 38/38 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek.

Nem merjük vállalni. Pénteken műtenek. Iszonyú rossz érzés, de nem merjük kockáztatni azt hogy neki is és a már meglévő gyerekeknek is esetlegesen rosszabb sorsuk legyen ha valami nem sikerül úgy,ahogy azt elképzeltük.

Így már vissza vesznek a régi munkahelyemre is, és ezentúl azon leszünk hogy a meglévő gyerekeknek jobb legyen.

2023. szept. 20. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!