Mit tehetek, ha nagyon negatív érzést ébreszt bennem, ha
egy nőnek volt már többször abortusza?
Figyelt kérdés
Lehet én vagyok előítéletes, de megfigyeltem sokaknál, hogy nem fogják fel drasztikusan a dolgot, mint ha sima műtét lenne. Lazán nem annyira védekeztek. Legalábbis a szavaikból az jön le. Hasonló érzést keltenek bennem az olyan férfiak is, akiknek a barátnőjüknek volt abortuszuk. Főleg abban az esetben, ha ők erőltették. Ilyenkor úgy érzem, a férfi is hibázik. Tudom ezekhez semmi közöm, de néha foglalkoztat.
#20 technikailag igen. De ezt nem hittem volna, hogy vannak még, akik nem ismerik a különbséget embrió és gyerek között. A gyerek az “értékesebb”, ha krízis van, őt kell menteni egy szövetdarab helyett.
2022. nov. 17. 15:49
22/79 anonim válasza:
Ez van. Hogyha én teherbeesek, akkor abortusz. Nem jó kedvemből, hanem mert nem akarok meghalni már terhesség alatt (talán ki tudnám hordani a gyereket, és örökölné a betegségemet, szóval nem. Nem opció az örökbeadás sem).
Szóval ez van. Szerencsére még nem volt, remélem, nem is lesz nem kívánt terhesség, de ha igen, akkor műtét.
Még nincs annyi pénzem, hogy elköttessem magam, otthon meg nem csinálják meg, orvosi javallatra sem.
2022. nov. 17. 16:43
23/79 anonim válasza:
21es, az megvan hogy a gyerek és te is egy szövetdarab vagy technikailag?
2022. nov. 17. 16:48
24/79 anonim válasza:
19. Nem, nem joggal mert tapintatlanság, illetve érezhetsz kötödést az embriódhoz. A kerekesszékesnek se mondod, hogy mit hisztizik, innentől mindig lesz ülőhelye a buszon. De engem is meglep, hogy nem tudod mi a különbség egy gyerek, egy megszületett ember és egy embrió között. Vagy szerinted egy embrió gyerek?
2022. nov. 17. 16:49
25/79 anonim válasza:
23. És az megvan hogy nem? Tényleg nagyon nehéz veled vitázni, mert alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában.
2022. nov. 17. 16:51
26/79 anonim válasza:
#23 egy picit komplexebb szövetdarab, persze, de legalább nem szorulok más testére az életben maradáshoz. Egy embrió egy életképtelen sejtcsomó. Van, amikor várják, és abban a formájában is már szeretik, és van, amikor nem, mert tudják, hogy több gondot fog csak okozni. Ettől függetlenül az a pár hetes embrió egy tudat nélküli, önállóan életben maradni nem képes valami. Meg sem közelíti a már megszületett élő gyereket minőségben és “értékben”. Én nekem is van már gyerekem, és jelenleg is terhes vagyok. Ha választanom kellene, hogy megmentsem a gyerekemet, vagy az embriót, akkor gondolkodás nélkül a gyereket választom. Egy embrió még nem gyerek. Az lehet később, de abban a formájában nem az.
2022. nov. 17. 16:58
27/79 anonim válasza:
25ös mert akkor mi vagy ha nem szövetdarab? Nem húsból és csontból vagy? Amit tudod mi alkot meglepetéés: sejtszövet és csontszövet. Nos, mi is vagy te? :-D
26os, akkor ennyi erővel, ha a gyereked lesérül és képtelen lesz segítség nélkül önálló életet élni akkor lelőhetik nyugodtan? Hiszen egész további életére másokra lesz utalva nem lesz joga élni.
2022. nov. 17. 17:02
28/79 anonim válasza:
#27 nem megy a szövegértelmezés? Más testére van szüksége az életben maradáshoz, önállóan életben maradni nem képes. Ezt írtam. Mindig direkt nagyon figyelek arra, hogy hogyan fogalmazok. Egy mozgássérült, vagy más módon szorul gondozásra, az nem specifikusan egy ember szervezetén élősködik, hanem bárki aki képzett el tudja látni. Világos a különbség?
2022. nov. 17. 17:13
29/79 anonim válasza:
27. Nem, nekem és a már megszületett embereknek van kifejlett központi idegrendszere, agya, belső szervei. Nem csak hús és csont. Képesek vagyunk önállóan, egy test és segítség nélkül élni. Itt mondhatod, hogy a koraszülötteknek is kell segítség, mint ahogy neked is ha autóbaleseted van és életben tartanak. A segítséget itt egy gazdatest segítségére gondolok. Ezért kár összemosni, hogy mi van ha lesérül a gyerek. Mert mégegyszer az egy gyerek, egy ember, az embrió pedig nem az. Megkérdezem, szerinted ugyanaz a kettő? Tudsz erre válaszolni?
2022. nov. 17. 17:16
30/79 anonim válasza:
27-esre nagyon ráférne egy pszichológus, mer komoly gondjai vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!