Mit tehetek, ha nagyon negatív érzést ébreszt bennem, ha egy nőnek volt már többször abortusza?
Én pont így vagyok vele, mint te. Viszont sajnos Magyarországon nem ilyenek az emberek általában, mint mi. Mindenki habzó szájjal azzal jön, hogy neki joga van a saját teste felett rendelkezni, meg ilyen marhaságok.
Az biztos, hogyha nekem besikerült volna egy nem tervezett gyerek, biztos, hogy mindent megteszek azért, hogy fel tudjam nevelni. Igen, áldozatokkal jár. De sok ismerősöm meg azért vetette el a gyereket, mert nem tudnának minden évben nyaralni menni, meg hasonló önző indokok miatt.
Nyilván lehet olyan indok, hogy nem tartom meg. Pl. most voltam kemoterápián, mondták is, hogy ne nagyon essek teherbe, mert tuti el kell vetetnem.
#41 “ Mindenki habzó szájjal azzal jön, hogy neki joga van a saját teste felett rendelkezni, meg ilyen marhaságok.”
Inkább azok jönnek, akik szerint egy nőnek nincs joga a saját teste felett dönteni. Egy haszonállat szintjére süllyesztik le, mert ők nem értenek vele egyet. Szerintem ez ijesztőbb.
Amúgy mindenki azt csinál a testével amit akar. Ha szervet akar adományozni, akkor tegye, ha tele akarja tetováltatni, azt is, ha 40 éven keresztül láncdohányozni akar, akkor azt, ha pedig abortuszt akar, akkor meg azt. Mindenki a saját élete felett dönt. Nem másé felett. A másikról pedig akkor mond véleményt, ha azt külön kérdezik. Amúgy megtartja magának a rosszallását.
Ez a "saját teste felett döntés" demagóg duma, mivel ha kifekszel a vonat elé, akkor is meg fognak menteni, ha tudnak, ha akarod, ha nem, és nem fogsz a "saját tested felett dönteni".
Szóval nem létezik "saját test felett döntés".
#47 akkor ha nekem holnap sürgősen egy új májra lenne szükségem, akkor berángathatlak a kórházba, hogy megkapjam a májad? Hiszen nem mondhatsz nemet, mert “ nem létezik "saját test felett döntés".” ugye?
(#45-46 no para, velem is előfordul:D )
Kérdező! én is undort kapok azoktól a női ismerőseimtől akik lazán beszélnek, hogy volt 5-6..7..8 abortuszuk. És nem! Itt nem azokról van szó akiket megerőszakoltak vagy védekezés mellett estek teherbe. Hanem azokról akik felelőtlenül nem védekeznek és akkor lesz ami lesz alapon.
Nekem is volt 1 abortuszom,mert teherbe estem védekezés mellett, szóval szerintem a kérdező sem ilyen esetekre gondolt. Hanem a felelőtlen semmire nem gondoló emberekre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!