Abortusz vagy megtartsam?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Évekig fogamzásgátló tablettával védekeztünk, de sajnos abba kellett hagynom. Közben pedig kiderült 1-2 dolog, ami miatt nehezen esek teherbe az orvosok szerint. Nem lett igazuk, terhes lettem, és igen védekeztünk, de ezek szerint nem jól, ezt most már én is tudom.

Úgy érzem, ha nagyon akarnánk a babát megtudnánk oldani, a kényelmes életet viszont felkéne adnunk. Mindketten szegényebb családból származunk, de együtt pár év alatt szép életet alakítottunk ki.

Végre megvehettünk olyan dolgokat amiket azelőtt nem, sikerült eljutni olyan helyekre ahova régen csak vágyakoztunk. Úgy érzem kezdett egyenesbe jönni az életünk, de még mindig vannak tervben dolgok pl új autó, a ház felújításának folytatása.

Ha megtartjuk, bukjuk a terveinket. Kevesebb fizetésből kell majd többen megélnünk, ráadásul minden iszonyatosan drágul gyerek nélkül is elkezdtem aggódni a pénzügyek miatt.

Viszont a baj ott van, hogy én nem tudok csak sejtcsomóként tekinteni rá. Nem beszélek hozzá, nem érzem hogy kötődnék. De fáj, hogy én döntök arról, hogy élhet-e. Korábban nem gondoltam, hogy engem ez megviselhet, másoknak könnyű volt akár az abortuszt tanácsolni.

Valószinűleg ha nem tartom meg, szenvedni fogok, de az idő talán majd segít. Ha megtartom akkor úgyancsak szenvedni fogok, mert az életem nem a terveim szerint alakul, talán még legrosszabb esetben a gyereket hibáztatnám, hogy csökken az életszínvonalunk.

Nem azt kérem, hogy helyettem döntsetek, csak talán tanácsokért jöttem, hátha mond valaki olyat amire esetleg még nem gondoltam a döntés szempontjából. Vagy talán csak jól esett kiírni magamból.

2022. aug. 3. 07:02
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

[link]

De nem is ez a lényeg..

Kértem időpontot sztk-ra több mint egy hónapot kellett volna várnom egy vizsgálatra, ők nem tudnak mit csinálni menjek máshova, tényleg marha jól működik. Ja és kb 30x hívtam őket, mire végre felvették a telefont. Nem szívesen dobálok ki pénzt feleslegesen de nekem senki ne mondja hogy jól működő rendszer az egészségügy.

2022. aug. 3. 12:29
 22/32 anonim ***** válasza:
13%

Ha neked megér 1-2 millió forintot, hogy ne kelljen néha fél óráig próbálkozni telefonon meg várni egy hónapot, akkor nyugodtan fizesd ki a magánt.

Babaváróból akár 10 milliót is eltapsolhatsz ilyenre.

Aki meg hajlandó telefonálgatni meg egy egész hónappal előre tervezni, az megkapja ingyen ugyanazt a vizsgálatot.

Szerintem ez jól működő rendszer.

2022. aug. 3. 12:57
 23/32 anonim ***** válasza:
32%

Túloz a 22es de azért nem olyan drasztikus a helyzet. Nincs ingyen a gyerek, de nem is kerül annyira sokba. Vissza lehet menni hamar dolgozni, apuka válthat jobban fizető munkahelyre, 1-2 dolgon lehet spórolni, és kész is. Melyszegenysegbe nem fog titeket juttatni a gyerek, ha már amúgy is jó szinten éltek, legfeljebb 20-30 ezer ft-tal kevesebbet költötök másra. Persze, ha ez gondot jelent, akkor inkább ne vállaljátok.

Következő hozzászólásomban linkelek egy cikket, ami nekem sokat segitett amikor stresszeltem az anyagiakon. Ebben is van 1-2 túlzás, de 90%ban igaza van.

2022. aug. 3. 13:39
 24/32 anonim ***** válasza:
2022. aug. 3. 13:40
 25/32 anonim ***** válasza:
74%
És igen amúgy, tényleg 10 ezer a családi adókedvezmény, és 12 ezer a családi pótlék, akinek van gyereke, az tudja ezt, úgyh nem tudom ezt a 30at honnan szülte a 22es. De továbbra is fenntartom a véleményem, én kb kettőtök között vagyok a skálán, abszolút megoldható a gyerek anyagiak terén. Olvasd el a cikket is mielőtt döntesz :)
2022. aug. 3. 13:42
 26/32 A kérdező kommentje:

#22 tudod valaki dolgozik, és igen elég zavaró fél órákra elvonulni telefonálgatni munkaidőben, most éppen szabadságon vagyok azért tudok telefon közelben lenni..

#23-as nemsokára elolvasom a cikket

2022. aug. 3. 13:48
 27/32 anonim ***** válasza:
70%

Fú, engem ez a kiszámoló írás eléggé felbosszantott. Hihetetlen nagy logikai ugrások és légből kapott feltételezések vannak benne. Miből gondolja pl, hogy ahogy nő a gyerek, úgy nő majd a szülő fizuja is? Vagy a másik kedvencem, hogy babakádat meg ilyesmiket kölcsön lehet kérni. Ez most komoly, hogy arra buzdítja a kismamákat, hogy szüljenek nyugodtan, mert majd úgyis össze lehet tarhálni a baba bútort? Ne már... Azért a légzésfigyelőt felesleges konzumidiotizmusnak nevezni is elég para. Van aki nem vesz, ő dolga, de a mai világban azért kb a legalapabb biztonsági felszerelés. Azt sem tudom hogy gondolja, hogy majd eladja a használt gyerek ruhákat. Ingyen tömkelegével vannak facen használt baba ruhák, mert olyan szinten senkinek nem kell. Egy csomó kiadást meg nagyvonalúan meg sem említ, orvosi ellátás, gyógyszerek, ilyen bagatell dolgok ugye. És ez egy lassan 10 éves cikk, azok az összegek, amik itt szerepelnek, már rég a többszörösei.

Ez egy felületes firkálmány. Azért ezt egy komolyabb oldalnak tartottam eddig. De alatta szét is szedik a kommentelők.

2022. aug. 3. 14:28
 28/32 anonim ***** válasza:
79%

A légzésfigyelővel én se értettem egyet. Amin szerintem nem érdemes spórolni:

-légzésfigyelő

-gyerekülés kocsiba

-nem kötelező oltások (érdemes utánanézni hogy ad-e az önkormányzat támogatást, mert nálunk pl a felét az önkormányzat állta)

Viszont ha a babaruhát nem lehet eladni mert annyira nincs értéke, akkor azt érdemes megvenni használtan, de a Pepco-ban is 10k alatt ki lehet hozni egy évszakot/ méretugrást. És nem is rossz minőségű ruhák, simán bírják a 60 fokos mosást. Amin lehet spórolni, az a babakocsi, kiságy, nem kell belőlük a legdrágábbat venni, de még az alsókategóriásokból is ki lehet fogni jókat.

Én most 28 ezer ft-ért járok havonta terhesgondozásra, vérvételt, genetikait államiban csináltatom, mert ismerem az ottani orvosokat és bízom a szaktudásukban. Viszont már nincs orvosfogadás, vagyis ha megyek 8 alkalommal magánba 224 ezer ft-ért, akkor az nem is olyan vészes, régen a szülésért simán elkértek a dokik 200-at is, de most már ezzel se kell számolni. Nekem ez volt most a legnagyobb luxus amit megengedtem magamnak, mert olyan dokihoz járok, akinél biztonságban érzem magunkat, és ez a legfontosabb. Ezt az összeget majd megspórolom valahol máshol, de nyilván nem úgy, hogy nem eszünk hónap végén.

Az, hogy a szülők jobban fognak keresni, ahogy nő a gyerek, valóban nem feltétlen van így, de általában egy karrier felfelé halad, bár nyilván nem szabad erre alapozni.

A lényeg, hogy ti döntsetek, de szerintem nem annyira vészes a dolog, mint ahogy páran beállítják. Én úgy vagyok vele, hogyha van egy jó színvonalú élet, nem lesz nagy áldozat havi 50et megspórolni a gyerekre, főleg hogy abból 20 ezer ft támogatás. De ha úgy érzed, rengeteget görcsölnél a pénzen, (miközben amúgy van), akkor lehet nektek tényleg nem éri meg.

2022. aug. 3. 14:51
 29/32 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként szerintem sok embernél ez úgy van, hogy a kezdetekhez képest elértek egy szintet, ezután folyamatosan attól félnek, nehogy elveszítsék a most megszerzett javaikat. Pedig ha lenne egy életszínvonal esés, biztosan azt is megoldanátok, hiszen régen is képesek voltatok rá, és nem biztos, hogy akkor boldogtalanabbak voltatok, mint most.
2022. aug. 3. 15:02
 30/32 anonim ***** válasza:
75%
Nekem már vannak gyermekeim annyi amennyit szerettem volna. Nemrég becsúszott minden védekezés mellett ráadásul röntgenvizsgálatok "alatt" egy baba. Nem volt kérdés, hogy nem tartom meg. Kialakult élet, kialakult anyagiak, most már magammal is tudok annyit foglakozni amennyire igényem van mert nagyobbak már a gyermekeim. Tehát egy pillanatig sem bántam meg a döntést. Ép eszű ember érzi mi fér neki bele.
2022. aug. 3. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!