Abortusz vagy megtartsam?
Sziasztok! Évekig fogamzásgátló tablettával védekeztünk, de sajnos abba kellett hagynom. Közben pedig kiderült 1-2 dolog, ami miatt nehezen esek teherbe az orvosok szerint. Nem lett igazuk, terhes lettem, és igen védekeztünk, de ezek szerint nem jól, ezt most már én is tudom.
Úgy érzem, ha nagyon akarnánk a babát megtudnánk oldani, a kényelmes életet viszont felkéne adnunk. Mindketten szegényebb családból származunk, de együtt pár év alatt szép életet alakítottunk ki.
Végre megvehettünk olyan dolgokat amiket azelőtt nem, sikerült eljutni olyan helyekre ahova régen csak vágyakoztunk. Úgy érzem kezdett egyenesbe jönni az életünk, de még mindig vannak tervben dolgok pl új autó, a ház felújításának folytatása.
Ha megtartjuk, bukjuk a terveinket. Kevesebb fizetésből kell majd többen megélnünk, ráadásul minden iszonyatosan drágul gyerek nélkül is elkezdtem aggódni a pénzügyek miatt.
Viszont a baj ott van, hogy én nem tudok csak sejtcsomóként tekinteni rá. Nem beszélek hozzá, nem érzem hogy kötődnék. De fáj, hogy én döntök arról, hogy élhet-e. Korábban nem gondoltam, hogy engem ez megviselhet, másoknak könnyű volt akár az abortuszt tanácsolni.
Valószinűleg ha nem tartom meg, szenvedni fogok, de az idő talán majd segít. Ha megtartom akkor úgyancsak szenvedni fogok, mert az életem nem a terveim szerint alakul, talán még legrosszabb esetben a gyereket hibáztatnám, hogy csökken az életszínvonalunk.
Nem azt kérem, hogy helyettem döntsetek, csak talán tanácsokért jöttem, hátha mond valaki olyat amire esetleg még nem gondoltam a döntés szempontjából. Vagy talán csak jól esett kiírni magamból.
Ne féljetek az anyagiaktol, tapasztalatból írom. Vissza lehet menni hamar dolgozni, de most inkább ezért ne szülessen meg? Az se nagy áldozat ha lemondasz pár dologról a gyerek javára. Házatok már van, akkor nem tudom, mitől kell félni.
Persze ezt csak azért mondom, mert az anyagiakat említetted.
Amúgy milyen anyagiaktól tartotok?
Az, hogy kell egy pelenkázó? Mi egy régi, ezer éves asztalon pelenkázunk. Kiságyat használtan vettünk 20 ezerért. Ruhákból rengeteget kaptunk családtól, ismerősöktől, fb ingyen elvihető csoportból.
Pelenka havi 15 ezer, de ha ez sok, vehetsz moshatót.
Ez kb 50 ezer ft kezdőkészlet meg havi 15 ezer forint plusz kiadás.
Ezzel szemben a fizetésed rögtön megemelkedik havi 30 ezerrel (csaláfi adókedvezmény), kapsz kb 7 millió Ftot (babaváro ingyen hitelt berakva az állampapirba), mindenféle támogatásra leszel jogosult (csed miatt magasabb a fizetésed, mint előtte).
Bőven több pénzt kapsz a gyerek miatt, mint amennyibe kerül.
De persze ha meg akarod ölni életed értelmét, nyugodtan kapartasd ki darabokban a kis húsát-szerveit, az bizzos kényelmesebb.
Neked.
#14 Azthiszem az írásomból lejött az hogy nem szeretnék rosszabb anyagi körülmények között élni mint most. Még ha egy baba nem is drága, bár én azt mondom hogy ott kezdődik hogy már maga az orvoslás is drága, persze lehet menni sztk-ba, csak éppenséggel sz.rnak az emberre, nálunk legalábbis, ahogy nő a gyerek egyre drágább lesz. Én sokat nélkülöztem gyerekként, és nem szeretnék az életem hátralévő részében újra nélkülözni, és azt sem szeretném hogy a gyerekem nélkülözzön.
Sajnos sejtcsomóként nem tudok rá tekinteni, de így is hiszem hogy az lesz mindenki számára a jó döntés, ha nem tartjuk meg.
Talán tényleg segített a döntésben hogy kiírhattam itt magamból.
Egyébként mindenkinek köszönöm az eddigi tanácsokat.
Azért azzal ne haknizzunk már, hogy egy baba több pénzt hoz, mint visz. Én még csak terhes vagyok, amit lehet igyekszem államiban intézni, de pl a genetikai UH-kra pont nem tudtak úgy időpontot adni, hogy jó legyen, csak magánban (oké, ez az én hibám is, elfoglalt vagyok így nyáron, de amúgy túl sok szabad időpont nem is volt). Ez kapásból 60.000 Ft.
Terhesvitamin is sokba kerül, nem akarok hazudni, de múltkor valami 10.000 Ft körüli összeget hagytam a patikában, és csak Femibiont vettem. Kell majd terhes ruha is.
Arról nem is beszéljünk, ha van valami hajlam genetikai betegségre, és nyugodtak akarnak lenni, hogy nincs baj, akkor csináltathatják ezeket a modern magzati DNS vizsgálatokat, amik iszonyat drágák, simán repkednek a 100.000 Ft-ok.
Aztán ha megszületik, ezer dolog. Babakocsi pl nagyon drága. Ha nem tudná bármi miatt szoptatni a kérdező, akkor tápszer. Ha bármi kis baj van a babával, akkor fejlesztés, pl Dévény. Gyógyszerek. Sok-sok olyan apró dolog, amik nem is igazán tudtam eddig, hogy mik, de a védőnő szerint kell, pl cumisüveg sterilizáló, légzésfigyelő, kád hőmérő, minden ilyen kisf.szom. És én igyekszem tényleg visszafogni magam, tudatosítani, hogy valószínűleg egymillió kisruhát meg nyunyókát (haha) fogunk kapni a tanácstalan rokonoktól, barátoktól ajándékba, szóval ilyesmiket nem is veszek (najó, nagyon keveset, de van amit sajnos nem állok meg).
Arról nem is beszélve, ha az anyának bármi baja lesz szülés után, inkontinencia, kötényhas, rosszul gyógyuló gátseb, vagy hasi seb, meg ezer ilyen következmény lehet még, akkor arra is költeni kell.
Szóval azért na. Lehet úgy kalkulálni, hogy minden rendben lesz, és minden cuccot megkap ingyen az anyuka, csak ostobaság, meg azért aki nem tényleg rászoruló, annak kicsit kínos az ingyen cuccok után kuncsorogni. Egy baba rengeteg pénz. És ahogy nő, egyre több.
Kérdező, ezt neked kell sajnos tudnod. Én a helyedben azt tudom mondani, hogy szerintem megtartanám, de nyilván ez én vagyok. Annak tényleg nincs értelme, hogy megszülöd, aztán őt hibáztatod mert nincs annyi pénz, mint eddig. Ha szerinted az abortusz a jó döntés, akkor lépd meg.
#16-os köszönöm a válaszod!
Utánna néztem egyébként mindennek, mi mennyibe kerül. A genetikai vizsgálatok is tényleg jó drágák, eddig magán nőgyógyászhoz mentem, ott is egy alkalom 20 ezer ft.
De annak is utánna néztem milyen bevételek vannak egy gyerek után, kemény 10 ezer ft családi kedvezmény, meg ugyanennyi családi pótlék. Nyílván az ember magának szül, nem az államnak hogy eltartsa azt a gyereket. Sajnálom, hogy nem pár év múlva történt ez a “baleset”, akkor már biztos több félretett pénzünk lenne, meg talán érettebbek is leszünk. Idővel kiderül jól döntöttem-e.
Családi kedvezmény 1 gyerek után nettó 30 ezer Ft.
Babaváró 10 millió Ft ingyen hitele bőven fedez minden kezdeti kiadást. És ha marad belőle 8 milliód, akkor berakod állampapírba és 20 év múlva lesz belőlr 13 milliód.
Amiből 10 milliót kell visszafizetni.
Aki magán nőgyógyászhoz jár 20 ezer Ftért, annak legyen 10 ezer forintja a terhes vitaminra.
Sztkt lehet szidni, de elmondom, mi egyetlen vizsgálatért sem fizettünk, még a szülésért sem, viszont amit lehetett államin, mindent megcsináltattunk.
És tökéletes, egészséges gyerek született.
Persze ha valaki el akar költeni milliókat arra, amit ingyen is megkapna, csak mellé még kábel tvt szereetne a szülőszobába, az nyugodtan fizesse ki. Babaváró bőven fedez minden ilyen felesleges költést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!