Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Tamogatnád, hogy az abortusz...

Tamogatnád, hogy az abortusz könnyebben elérhető legyen?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés, csak érdekel, hogy ki mit gondol.

Támogatnád, hogy az abortusz szülői engedély nélkül elérhető legyen a 16 év fölött?

Támogatnád, hogy államilag támogatott legyen, így a szegényebb rétegnek is elérhető legyen?

Támogatnád, hogy a fogamzásgátlás olcsóbb legyen?

2022. júl. 27. 19:28
 81/112 anonim ***** válasza:
100%
79. Jézusom de buta vagy. Nekem sem lett bajom tőle, de képzeld rengeteg nőnek meg igen. Hogy mondhatsz ilyet? Nem tudsz talán olvasni? Olvass tanulmányokat! Nem körülötted forog a világ ám. Amúgy magadnak mondasz ellent. Felelősségteljes döntés az is ha elkötteted magad. Még egyszer megkérdezlek, hátha sikerül válaszolni. Miért oké, hogy valaki 18 évesen szül és az miért nem, hogy elkötteti magát. Miért hozhatja meg az egyik döntést, de a másikat nem?
2022. aug. 6. 15:41
 82/112 anonim ***** válasza:
50%
Te tiszta elmeroggyant vagy! Attól hogy egy no szeretne gyereket, még nem spermadonort keres! De ha az első találkozáskor közli, hogy ő steril, akkor az a nő, aki egyébként szeretne gyereket, nem akárkitől, hanem attól akit szeret, szóba sem áll vele, mert nem tudja ezt teljesíteni. És ez tökéletesen rendben is van. Lehet akármilyen jó ember ettől, de ha nem lehet vele családot alapítani, akkor olyan nő kell neki, aki nem akar sose gyereket. Ennyire egyszerű.
2022. aug. 6. 15:42
 83/112 anonim ***** válasza:
100%

Azért nehogy már azok miatt, akik megbánják, mert nem értik a felelősség fogalmát, kelljen korlátozni azokat, akik meg nem bánják meg. Ez olyan, mintha csak azért, mert néhányan megbánják az adott tetoválást, betiltanánk az egészet. Ne akarjunk már mások teste felett dönteni. Felnőttek. A felnőttek meg felnőtt döntéseket hoznak, és viselik a következményeket.

Aki meg azzal jön, hogy mi van, ha a pasi hazudik róla, az a pasi aki ilyenről hazudik, az hazudik másról is. Adósság, megcsalás, stb. Ez csak hab lenne a tortán, de önmagában az embereket nem lehet az ilyen aljas férgektől megóvni, ahogy a sorozatos hűtlenektől sem lehet.

2022. aug. 6. 17:43
 84/112 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem most jó így. Az abortusz ne legyen fogamzásgátlás kategória. Nem hiszem, hogy valaki azért szül meg egy gyereket, mert annyira nehéz elintézni. Kiskorúként a határidő is kijjebb tolódik. Ráadásul szociálisan most is van kedvezmény. Viszont ha fű alatt mehetne ingyen, sokkal-sokkal felelőtlenebbek lennének. Tehát lehet, páran, akik titkolják túl sokáig így mégis elvetetnék, de sokkal-sokkal többen lennének, akik ész nélkül élnének vele, hogy az is jó védekezés helyett. Pedig ez egy műtét, kell hozzá személyzet, pénzbe kerül az államnak, és ritkán, de lehetnek komplikációk. Ha meg nem kell szülő, akkor máshoz sem kellene, szóval ez jogilag sem logikus. Inkább ez a többediktől többe kerül lenne célravezető, hisz sokakat sajnos most sem tart vissza.

A fogamzásgátlás viszont lehetne jóval olcsóbb, mármint a gumi. És sokkal-sokkal jobban hirdetett. Mondjuk jó ötlet lenne, ha lehetne kapni dohányboltban vagy szórakozóhelyeken a pénztárnál, mint a rágót kb.... vagy valami, de szóval természetesebb lenne leemelni egyet vagy beszerezni az éjszaka közepén, és jobban szem előtt annak a célcsoportnak, akiket ez érint.

2022. aug. 7. 06:05
 85/112 anonim ***** válasza:
100%
#85 azért a tények ilyen nyílt tagadásához nagyon vastag bőr kell. Ezer meg egy kutatás bizonyítja a fogamzásgátlók káros hatását. Ez nem azt jelenti, hogy MINDENKI, aki szedi megtapasztalja, hanem hogy SOKAN tapasztalják. Érted a különbséget? Én személyes tapasztalatom, hogy 20 évesen kórházba kerültem vérrög miatt, amit a tabletta okozott. Erre mit mondasz? Hmm? Az nem baj, mert a környezetedben az a 10 ember meg nem járt így? Annyira ignoráns vagy. És igen, képzeld kimentem Ausztriába, hogy megcsinálják a műtétet. Csak jobb lenne, hogy a saját testem feletti rendelkezés jogával ne csak külföldön élhessek. Még mindig nem értem, hogy miért fáj egyeseknek, hogy mások élni akarnak ezekkel a jogaikkal. Titeket nem befolyásol sehogy. Akkor meg?
2022. aug. 7. 10:52
 86/112 anonim ***** válasza:
80%
85. Édes szívem micsoda egyszerű lélek lehetsz te. Nem érdekelnek a tanulmányok? Hát az látszik. Pedig érdemes olvasgatni, mert most szánalmasan tanulatlannak tűnsz. Nekem meg a környezetemben van akinek szétcseszte a hormon háztartását, még sem vagyok olyan butus, hogy ebből levonjam, hogy rossz. Amúgy én külföldön élek, pont az ilyen emberek miatt mint te és képzeld itt 18 évesen is elköttetheted magad, mégis nagyon kevesen teszik. És az én nőiességem nem a petevezetékemben rejlik. Sajnálom, de te sem vagy attól csoda nő, hogy egy sperma bejutott és megtermékenyítette a petesejted. A logikád alapján akinek kiveszik a méhét, az nem nő? A menopausával megszűnik a női státusz? Én nem akarom elköttetni magam, mert szeretnék még egy gyermeket, de igenis küzdök azért, hogy a magadfajta műveletlen okoskodók, ne szóljanak bele a saját testünkbe. De mégegyszer senkinek nem kell kötelezően elköttetni magát, bár a te esetedben tudnék kivételt tenni :)
2022. aug. 7. 11:59
 87/112 anonim ***** válasza:
100%

#88 az ugye megvan, hogy 2 különböző válaszolóval vitatkozol. Én csinaltattam meg a műtétet, és a másik akar gyereket. Nem egy bonyolult dolog ezt felismerni 😂

18 éves csitri, aki bevásárolni se tud, de gyereket meg vállalhat, és szülhet. Én itt érzem az igazságtalanságot. Ha az egyik életreszóló döntéshez (műtéthez) éretlen, akkor a gyerekvállaláshoz is az. Vagy mindkettő felől dönthet, vagy egyik felől se. Érzed a legogikátlanságot?

Senki nem mondta, hogy a műtét ingyenes legyen. Csak te. Az abortusz sem ingyenes. Szerintem az teljesen korrekt lenne, ha ezért is fizetni kelljen. Nyilván nem többszázezres összeget, de nyilván nem ingyen. Ez is szűrné legalább, hogy ki gondolja tényleg komolyan.

Az orvosomra bíztam a tabletta felírását. Az ő felelőssége volt. Rá is kérdeztem, hogy kell-e vérvétel előtte, de azt mondta, hogy fiatal vagyok, és nem szokott azzal a tablettával gond lenni. Aztán lett. Most bíráljam felül egy szakorvos véleményét? 20 évesen azért nem igazán veszik komolyan az embert.

2022. aug. 7. 13:50
 88/112 anonim ***** válasza:
100%
88. 8 általános megvan? Tudsz olvasni? Hol írtam te szerencsétlen, hogy megműttetem magam? Hiába butázol, te írod hogy nem olvasol tanulmányokat, süt rólad, hogy egyetem közelében nem jártál életedben. Akkor válaszolj legközelebb, ha a két molylepke összeszedte a fejedben magát és tud értelmezni egy egyszerű mondatot. 😂😂
2022. aug. 7. 15:23
 89/112 anonim ***** válasza:
100%
#85 " Ha utána soha nem lesz peteérésed, vagy menstruációd, legalább örvendezhetsz, hogy sikerült minden nőiességtől műtét nélkül megfosztanod magad." - ezt a hülyeséget... úgy nagyjából semmi köze a menstruációnak meg az ovulációnak ahhoz, hogy egy nőt - férfiként - milyen nőnek látok... nem attól lesz egy nő jó nő, mert rendben van a ciklusa...
2022. aug. 7. 19:21
 90/112 anonim ***** válasza:
15%
Nem is arról van szó, hogy jó nő-e vagy se. De igen, hacsak nem betegség miatt, de hozzá tartozik a női léthez a menstruáció, meg úgy egyébként a test normális működése. Egy férfi sem feltétlenül attól férfi, hogy képes-e gyereket nemzeni, de hozzá tartozik igen, a férfiassághoz. Legalábbis nekem. Ha valami betegség, vagy vele született dolog miatt nem képes erre, az más, de az hogy készakarva teszi magát tönkre valaki, az nettó baromság. Aztán meg lesz egy katalógus apja a gyereknek, mert a szerelme meg szeretne. Ő meg neveli a tudva tudott nem sajátját, egy 18 éves kori idióta döntése miatt. Szuper.
2022. aug. 7. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!